Sterke start Amersfoorts Voetbalkampioenschap

vv Hooglanderveen na strafschoppen onderuit

 

Huub van Aerssen

 

Ook het tweede treffen tussen KVVA en en het dit seizoen versterkt APWC kende na de reguliere speeltijd een gelijke eindstand (0-0), waardoor ook hier een strafschoppenserie de beslissing moest gaan brengen. Hierbij bleek APWC uiteindelijk aan het langste eind te trekken. 

 

Een verassend duel was het treffen tussen AFC Quick en Cobu Boys. Het naar de zaterdag derde klasse gepromoveerde Boys kwam op een 0-2 voorsprong en wist ondanks twee tegentreffers een 2-3 ruststand te bereiken. Maar een getergd Quick stelde in het tweede deel orde op zaken en wist met 6-3 de winst naar zich toe te trekken.

 

In het treffen tussen Amsvorde en de Posthoorn haalde de Amsvordianen hard uit. Met 12-1 werd de Posthoorn van het veld geveegd en was Amsvorde speler Stijn Termeer met vijf treffers de man van de wedstrijd. De ontmoeting tussen VOP en HVC eindigde na negentig minuten in een 1-1 gelijkspel, waardoor ook hier strafschoppen de beslissing moesten brengen. HVC bleek uiteindelijk over de langste adem te beschikken. 

 

De sterke  start afgelopen zaterdag van het Intersport Van Dam Amersfoorts Voetbalkampioenschap 2017 was mede te danken aan gastheer vv Hooglanderveen die een strakke organisatie uitstraalde en de zaken goed onder controle had. 

 

PROGRAMMA Het programma voor maandag 21 augustus (kwartfinale) ziet er als volgt uit: 

18.45 uur: Amsvorde - VVZA

20.00 uur: AFC Quick 1890 - APWC

20.00 uur: Hoogland - HVC

20.45 uur: ASC Nieuwland - CJVV. 

 

Dinsdag 22 augustus (verliezersronde):

19.00 uur: VOP - De Posthoorn

20.00 uur: KVVA - Hooglanderveen