• Juliet van Veen, een gepassioneerde hoofdtrainer, die 'haar' Academie koestert.

    Foto Rinus van Denderen

Tafeltennisacademie goed op koers

AMERSFOORT De Tafeltennisacademie Amersfoort die in 2014 haar ontstaan kende, ligt na vier jaar uitvoering goed op koers en ontwikkelt zich naar behoren. Geleidelijk aan werpt de Academie in de regio haar vruchten af, wat voor een groot deel een verdienste mag worden genoemd van Juliet van Veen, hoofdtrainer en mede oprichter van dit (jeugd)samenwerkingsverband tussen de Amersfoortse tafeltennisverenigingen Over 't Net en TTV Hoogland. 

Huub van Aerssen

 

Juliet van Veen, voormalig toptafeltennisster en één van de steunpilaren bij de Tafeltennisacademie Amersfoort geeft aan dat er voor wat betreft de doelstelling van Academie niets is gewijzigd: ,,Het verhogen van het niveau van het jeugdtafeltennis in Amersfoort en de directe regio heeft de prioriteit. Daarnaast is het promoten van de tafeltennissport een punt van aandacht. Om dat te kunnen bewerkstelligen is het noodzakelijk dat we ons als Academie ook richten op het (bij)scholen van het kader van de betrokken verenigingen, teneinde te kunnen voldoen aan de verwachtingen."  

 

GROEPEN De Tafeltennisacademie kent momenteel zo'n dertig tafeltennistalenten, evenredig en in een drietal groepen verdeeld over de verenigingen Over 't Net en TTV Hoogland. Van Veen: ,,De groepen zijn in samenspraak met de verenigingen samengesteld op basis van niveau, talent en motivatie. Alhoewel het normaliter spelers en speelsters betreft van de twee Amersfoortse Tafeltennisverenigingen, hebben we momenteel ook een tweetal talenten uit Veenendaal en Hoevelaken. Een en ander in nauw vooroverleg en samenspraak tussen de Academie en betrokken verenigingen. Het blijft echter mijn uitdaging om te zorgen dat de Academie een Amersfoorts karakter blijft dragen."

 

NIVEAU Door de jaren heen is het (spel)niveau binnen de Academie behoorlijk omhoog gegaan. ,,De afgelopen twee jaar zijn we van eersteklasse niveau met een aantal teams gestegen naar Landelijk A niveau, het hoogst bereikbare. Spelers zoals Luuk van Amstel (momenteel spelend in het eerste seniorenteam van TTV Hoogland), David Vrijhoeven en Rikkert Menses zijn daar een sprekend voorbeeld van. Door hard werken en liefde voor de sport is er veel te bereiken en zie ik ook de toekomst met veel vertrouwen tegemoet", aldus een met veel passie en beleving over haar sport sprekende Van Veen. 

 

SPEERPUNTEN Over de komende jaren zegt Van Veen het volgende: ,,We streven in de toekomst naar nog meer gekwalificeerd kader voor de jeugd. Daarnaast is het behouden van het huidige landelijk niveau een belangrijke factor. Samen met GSVA, Over 't Net en TTV Hoogland hebben we nauw overleg om te komen naar een accommodatie die het kwalitatief mogelijk maakt om het tafeltennisniveau naar een nog hoger plan te tillen. Kortom nog voldoende werk aan de winkel."