• Het Marathon Amersfoort team, fietsers en ondersteuners, dat meedoet aan 2bike4alzheimer.

    Marathon Amersfoort

Team Marathon Amersfoort doet mee aan 2Bike4alzheimer

AMERSFOORT Een team van medewerkers en vrijwilligers van de Marathon Amersfoort doet mee aan het grote fietsevenement ten bate van onderzoek naar de ziekte van alzheimer, 2Bike4alzheimer. In estafette én solo fietst het team op 23 en 24 september in 24 uur 400 kilometer rondom Amersfoort.

,,Als grootste sportevenement van Amersfoort dragen we graag ons steentje bij aan dit mooie doel", zegt Mik Borsten, racedirector van de stichting die de jaarlijkse Marathon Amersfoort organiseert. ,,Vijf routes van

ieder 80 kilometer zijn goed te doen. De meesten van ons team zijn geoefende fietsers. Als het een beetje meezit, fiets ik de volle 400 kilometers. We gaan ervoor!"

Jaap Hengeveld, communicatieadviseur van de stichting Marathon Amersfoort, fietst mee voor zijn zus. ,,Zij heeft sinds een paar jaar de diagnose alzheimer en woont inmiddels in een verzorgingshuis dichter bij ons in de buurt. Nu kunnen we meer voor haar doen, maar het is triest om te zien hoe ze achteruit gaat."

Of het nu om een sportieve of een persoonlijke reden gaat, meedoen aan 2bike4alzheimer past bij het team Marathon Amersfoort. Borsten: ,,Dit is een sportieve uitdaging en ook nog in Amersfoort. Daar konden we geen

nee tegen zeggen."

SPECIFIEK ONDERZOEK 2bike4alzheimer zamelt geld in voor een specifiek onderzoek naar de verspreiding van schadelijke eiwitten bij de ziekte van Alzheimer. Door deze verspreiding tegen te gaan hopen de onderzoekers ook de ziekte tegen te kunnen houden. 2bike4alzheimer wil 100.000 euro voor dit onderzoek bij elkaar fietsen. Ieder team dat meefietst probeert zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Het team Marathon Amersfoort kan gesteund worden via www.2bike4alzheimer.nl (teamnaam 'Marathon Afoort'). Daar is ook meer informatie over deze sportieve fietstocht te vinden en kan eventueel een eigen team worden opgegeven.