• Danielle Polhoud (voorgrond) had een belangrijk aandeel in de overwinning van haar team tegen koploper Nieuwegein.

    Rinus van Denderen Fotografie

Teamgeest en werklust bij handbalvrouwen Fidelitas

AMERSFOORT De wat bescheiden positie op de ranglijst van dames handbal tweedeklasser Fulmen Fidelitas stak schril af tegen het dik verdiende 18-18 gelijkspel tegen koploper en titelkandidaat Nieuwegein. In sporthal Nieuwland toonde de ploeg van trainer Wim Snijders uit het goede hout te zijn gesneden en vormden inzet en werklust, in combinatie met de teamspirit, de basis van dit spetterende handbalgevecht.

Huub van Aerssen

 

Dat voor Fulmen Fidelitas de beoogde doelstelling om volgend seizoen een klasse hoger te willen spelen niet meer als reëel mag worden beschouwd, was in het thuistreffen tegen Nieuwegein geenszins merkbaar. Vol overgave en met het oogmerk om er een echte wedstrijd van te maken, gaf de thuisploeg van meet af aan vol gas en ontspon zich een fysiek tot op het randje en gelijkopgaand handbalduel waarin Fidelitas absoluut niet onderdeed voor de koploper uit Nieuwegein.

 

VOORSPRONG Halverwege de eerste helft sloegen de gasten uit Nieuwegein weliswaar een gaatje van twee doelpunten, maar met schijnbaar speels gemak wist de thuisploeg dit te repareren door treffers van Sigrid Kranenburg.

Met nog een zestal minuten op de teller kwam Fidelitas zelfs op een 8-7 voorsprong door een doelpunt van Kelsey Klaarhamer. In de slotminuten van deze gelijkopgaande strijd kon de thuisploeg echter niet voorkomen dat er werd gerust met een 9-10 voorsprong in het voordeel van de Nieuwegeiners.

 

STERKE TWEEDE HELFT Bij aanvang van de tweede dertig speelminuten was er van enige vermoeidheid dan wel verslapping van de Snijdersformatie niets te merken. Met dezelfde instelling en het vizier op scherp bleef Fidelitas op het vinkentouw en liet de steeds meer gefrustreerd rakende ploeg uit Nieuwegein niet verder weg lopen dan maximaal drie punten.

Een achterstand die telkenmale met veel passie en doorzettingsvermogen werd genivelleerd door de thuisploeg en met nog zes minuten op de teller leidde naar een 18-18.

 

In de eindfase van de wedstrijd ontspon zich een ware thriller, waarbij beide ploegen het beste in zich naar boven haalden en de krachten geleidelijk aan begonnen weg te ebben.

In die fase waren het het 'good old' Karin van der Zouw en keepster Sanne de Bruin die de ploeg op sleeptouw namen en de basis vormden voor het uiteindelijke dik verdiende gelijkspel en het zwaar bevochten wedstrijdpunt.

Een sterke tweede helft van een homogeen spelend Fulmen Fidelitas, dat misschien wel het meeste recht had op een overwinning.

 

VERTROUWEN Fulmen Fidelitas trainer Wim Snijders die ook voor komend seizoen bij de damesformatie actief zal zijn, was na afloop vol lof over de prestatie van zijn ploeg: ,,We hebben als team het maximale er uit weten te halen en hebben op de top van ons kunnen gepresteerd. Er zit voldoende kwaliteit in het team om een klasse hoger te kunnen spelen. Dat blijft ook de doelstelling. Compliment voor de ploeg. Klasse!"