• Geronimo de Groot kende een gedegen voorbereiding, maakte een goede indruk en toonde dat ook in de ring

    Foto Rinus van Denderen

Topprestaties tijdens Battle Events Gala

AMERFOORT Het 'Battle Events Gala' dat afgelopen zaterdag plaatsvond in sporthal Zielhorst kende naast tal van prachtige partijen ook een ontspannen karakter. Het kickboksgala, net als voorgaande jaren georganiseerd en gepresenteerd door 'Battle Events' promotor en 'ringspeaker' Tom Wesselink, verliep gesmeerd en toonde naast (top)sport ook respect en eerbied voor de tegenstander(s).

Huub van Aerssen

Wesselink: ,,Battle Events heeft de missie om meer vechterstalent een professioneel podium te bieden. Daarnaast willen we een ieder laten genieten van een leuke avond vol show en entertainment." Een uitspraak die afgelopen weekend absoluut tot zijn recht kwam. De vele honderden toeschouwers konden genieten van spannende en 'stevige' kickboksgevechten.

 

MATCHMAKING De matchmaking die in de voorbereiding naar dit Battle Events Gala uiteindelijk door het publiek werd samengesteld (ingeschreven vechters met de meeste LIKES op het account van Battle Events) leverde een aantal interessante partijen op met tal van lokale matadoren waaronder Geronimo de Groot, Marciano Lantinga en Issam Ouarghi (allen van team De Groot) en Khalid Arras, Petrit Axhami, Rishad Warasta, Cody Visser, Berez Akoi, Said Akachar en Nadjaf Pasjajev (allen van FPA, Figthing Power Academy uit Amersfoort). Het gros van bovengenoemde vechters werd in hun categorie/klasse tot winnaar uitgeroepen wat aangeeft dat Amersfoort in de diverse sportscholen/gyms tal van kickbokstalenten in de gelederen heeft.

 

TOPGEVECHTEN In de MMA klasse (Mixed Martial Art, één van de uitvoeringen van het kickboksen), steeg Amersfoorter Marciano Lantinga boven zichzelf uit. In een prachtig en boeiend gevecht tegen opponent Omar Balin steeg de oud topjudoka boven zichzelf uit en werd na drie ronden van elk drie minuten tot winnaar uitgeroepen. Lantinga na afloop van zijn gevecht: ,,Deze overwinning betekent heel veel voor mij. Ik weet dat ik gecontroleerd heb gevochten, niet alleen in het staande gevecht, maar ook op de grond. Een aantal weken geleden hebben Amerikaanse scouts mij in de gym aan het werk gezien en zijn er in overleg met mijn coach afspraken gemaakt om een stage te volgen in Amerika. Deze overwinning benadrukt dat nog eens voor mij."

 

Een tweede topgevecht betrof de hoofdpartij van de avond tussen Geronimo de Groot (Team de Groot) en uitdager Danny Hoving van Team Hoving. Een partij (A-klasse) over drie ronden van drie minuten met bij 'onbeslist' een extra ronde. Zo ver liet een tot op het bot gemotiveerde en afgetrainde De Groot het echter niet komen. Met een goed geplaatste linker levertrap was het in de tweede ronde over en uit voor Hoving en was het applaus van de thuisclan voor deze sympathieke Amersfoortse kickboks sporter. ,,Alhoewel het in de eerste ronde weer even wennen was, hervond ik snel mijn ritme. Na even niet in de ring te hebben gestaan een schitterende comeback," aldus een stralende Geronimo de Groot.