• Mitchell Budding had een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg.

    Foto Rinus van Denderen

Turbulentie troef bij wedstrijd ZPC

AMERSFOORT In een uitermate rumoerige wedstrijd trok Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort Heren 1 uiteindelijk aan het langste eind en won afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen ZPB H&L Productions toch nog vrij eenvoudig met 16-6. Daarmee nam de ploeg van trainer Barry Wittenbernds ruimer afstand van de zeker niet gewenste negende positie op de ranglijst van de waterpolo eredivisie. 

Huub van Aerssen

 

In deze zeker niet onbelangrijke wedstrijd tussen twee ploegen die beiden de punten hard nodig hebben om aan het eind van de rit bij de beste acht te behoren, kende ZPC een matige start ondanks dat de ploeg halverwege de eerste periode op een 3-0 voorsprong stond door treffers van respectievelijk Matthijs Lucas, Jan Willem Slaghuis en de goed spelende Mitchell Budding. Maar vervolgens zakte ZPC terug en slaagden de gasten uit Barendrecht er in om in dat openingskwart terug te vechten tot 3-2. Gezien de krachtsverhouding tussen beide ploegen twee geheel onnodige tegendoelpunten voor de Amersfoorters. 

En ook in de openingsfase van de tweede periode een niet attent zwemmend ZPC, dat de tegenscore beperkt wist te houden door gedegen keeperswerk van doelman Brian Beentjes. Maar geleidelijk aan nam de Amersfoortse formatie de regie over, verhoogde het tempo en sloot die periode af met een 6-3 voorsprong op het fysiek op de rand spelende ZPB. 

 

TURBULENTIE En die wijze van provoceren van de Barendrechters bereikte in de openingsfase van de derde periode een turbulente fase, waarin Jan Willem Slaghuis een elleboogstoot te verwerken kreeg die hem naast het missen van een voortand ook nog eens een UMV (uitsluiting met vervanging) opleverde vanwege zijn tegenreactie(s) naar de leiding en spelers van de tegenpartij (Slaghuis heeft inmiddels aangifte gedaan vanwege mishandeling)

Nadat de gemoederen enigszins geluwd waren, bleef het onrustig en werd het vertoonde spel van beide ploegen er zeker niet beter op. Toch was het de thuisploeg die dit vervelende incident het beste wist te verwerken en de periode afsloot met een geruststellende 11-5 voorsprong. 

In de vierde en laatste periode was het over en uit voor de Barendrechtse formatie die er eenvoudigweg niet meer aan te pas kwam en door de thuisploeg op alle fronten werd afgetroefd. De overwinning was dan ook in alle opzichten dik verdiend te noemen, ook al kende Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort Heren 1 een matige aanvangsfase. Naast Jan Willem Slaghuis kan de Amersfoortse formatie het komende duel tegen Brandenburg eveneens niet beschikken over Wout Schijvenaars (rood) en Lars van der Laan (schorsing). 

DOELPUNTEN ZPC Matthijs Lucas 4x, Danny Budding en Freek Schijvenaars 3x, Mitchell Budding en Mark Siewers 2x en Jan Willem Slaghuis en Thijs Wolswinkel beiden 1x.