• Van links naar rechts Geronimo de Groot (A-klasse), Keoma de Groot (trainer) en Najewa de Groot (C-Klasse)

    Foto Rinus van Denderen

Tweede editie kickboksgala

AMERSFOORT In huize De Groot heerst een gezonde spanning, met het Amersfoortse kickboksgala op komst. Geronimo en Najewa de Groot, broer en zus, nemen deel aan de tweede editie van 'The Battle of Amersfoort', op zaterdag 4 juni 2016 in sporthal Zielhorst. Tom Wesselink promoot het kickboksgala, met zo'n twintig partijen op het programma.

Huub van Aerssen

De 23-jarige Geronimo de Groot komt ook dit jaar uit in de hoogste A-klasse en ziet zijn gevecht met veel vertrouwen tegemoet: ,,Ik heb ten opzichte van afgelopen jaar nog wat goed te maken. Mijn tegenstander is dit keer Boedha Zaalman, een stevige en potige jongen van team SLAMM uit Almere die veel power in zijn handen heeft. Een jongen om rekening mee te houden." De Groot komt uit voor het team Colosseum uit Utrecht, waar hij volop in training is voor het naderende gevecht. ,, Ik voel me goed en ben op het niveau om volgende week de strijd aan te gaan. Het wordt mijn vijfde partij in de afgelopen vier jaar en zie het komende gevecht met veel vertrouwen tegemoet. Ik ben er klaar voor," aldus een afgetrainde en topfit ogende Geronimo de Groot.

Ook de 19-jarige Najewa de Groot van team DG (De Groot) ziet haar naderende gevecht in de C-klasse met veel vertrouwen tegemoet: ,,Mijn tegenstander luistert naar de naam Maaike Scherpenborg en komt uit voor team Diablo Gym uit Bergen op Zoom. Het lijkt een 'wildebras' te zijn die vaak ongenuanceerd de aanval zoekt. Daar weet ik, denk ik, wel raad mee." Najewa staat bekend om haar 'fluwelen techniek' en wordt getraind door broer Keoma de Groot die duidelijk kansen ziet voor zijn pupil:,, Najewa is er 100% klaar voor. De motivatie om te winnen spat er aan alle kanten vanaf. Winst is het enige dat telt." Voor Najewa de Groot zal het haar laatste partij worden in de C-Klasse:,, Er is in deze klasse voor mij te weinig aanbod aan tegenstanders. Dat betekent dat ik overstap naar de B-klasse, waarin zonder meer nieuwe uitdagingen wachten." Op basis van het aantal wedstrijden die De Groot de afgelopen jaren heeft afgewerkt, is een overstap naar de hogere klasse meer dan terecht te noemen.

NESTOR Aan het hoofd van team DG staat vader Lex de Groot, een begrip binnen de sport. Naast dochter Najewa heeft deze nestor nog een tweetal andere 'vechters' onder zijn hoede, te weten Oktay Karatas en Nick Antonisse. Voor Karatas staat een wedstrijd in het MMA (Mixed Martial Art) op het programma, waarin wordt gestreden om de Beneluxtitel. Tegenstander in die partij is Michael Kuiper van team Kuiper. Antonisse vecht in de N-klasse (nieuwelingen) en heeft als tegenstander Wesley de Groot van team Reflexx.

Op verzoek van Geronimo en Najewa de Groot zijn hun partijen gepland als laatste partij voor de pauze (Najewa) en de eerste partij na de pauze (Geronimo).

'Battle of Amersfoort', sporthal Zielhorst, zaterdag 4 juni 2016. Een kickboksgala met tal van Amersfoortse vechters in de diverse categoriën.