Uitbreiding faciliteiten MIA

AMERSFOORT Korfbalvereniging MIA en Fit Academie Bokkeduinen hebben zich voor meerdere jaren aan elkaar verbonden. De huidige samenwerking bevalt zo goed, dat beide partijen hebben besloten om deze verder uit te breiden. ,,Wij zijn al enkele jaren de thuishal voor de korfballers van MIA, maar we willen meer zijn dan alleen sporthalverhuurder. MIA-leden kunnen ook gebruikmaken van andere faciliteiten zoals fysiotherapie en fitness", aldus operationeel manager Jelle Buisman van Fit Academie Bokkeduinen.

Huub van Aerssen

MIA is blij met de langdurige samenwerkingsovereenkomst met Fit Academie Bokkeduinen. Maarten van Diggelen, pennigmeester van MIA: ,,Voorop staat dat het een mooie, ruime sporthal is. De aanwezige faciliteiten waren al goed en zijn de afgelopen jaren zelfs alleen nog maar verbeterd. Zo heeft de Fit Academie Bokkeduinen flink geïnvesteerd in onder meer een nieuwe vloer, belichting, tribunes en een tweede sporthal."

'SAMEN HOGEROP' Wat van Diggelen zeer aanspreekt is dat de Fit Academie Bokkeduinen zich als een echte partner opstelt. ,,Al enige tijd verzorgt haar conditietrainer Nour Sankar wekelijks fysieke trainingen voor de MIA selectie. Met zijn trainingen maakt hij de spelers van MIA steeds sterker en fitter." ,,Dankzij de faciliteiten van Fit Academie Bokkeduinen worden de sportieve prestaties van MIA steeds beter", onderstreept van Diggelen. ,,Mede hierdoor speelt bijvoorbeeld MIA 1, het vlaggenschip, voor het eerst sinds jaren weer in de eerste klasse. Dat illustreert bovendien heel mooi dat de duurzame samenwerking tussen MIA en Fit Academie perfect aansluit op ons motto 'Samen Hogerop'."

THUISGEVOEL Daarnaast vindt van Diggelen het ideaal dat de korfballers in één hal hun wedstrijden en trainingen kunnen draaien. ,,Dat vergroot niet alleen onze onderlinge betrokkenheid, maar is ook praktisch een grote vooruitgang. Voorheen fietsten en reden de MIA spelers en ouders zich rot van sporthal naar sporthal in Amersfoort. Dat is nu gelukkig verleden tijd. De accommodatie wordt steeds meer een plek waar we ons als vereniging thuis voelen. Zo heeft de Fit Academie Bokkeduinen onlangs een prachtige sportieve en culinaire bijdrage geleverd aan de MIA vrijwilligersavond."

Ook operationeel manager Fit Academie Bokkeduinen Jelle Buisman ziet veel mogelijkheden voor een steeds inniger samenwerking: ,,Tussen ons en MIA is veel wederzijds vertrouwen waarbij we continu blijven zoeken naar manieren om elkaar duurzaam te versterken."

SLOTAKKOORD Het is duidelijk dat korfbalvereniging MIA zich uitermate thuis voelt op het sportcomplex De Bokkeduinen. Een gevoel dat de komende jaren alleen nog maar versterkt zal worden en de 'MIAnezen' mogelijk naar een nog hoger niveau gaat brengen. 

De korfballers van MIA en de Fit Academie Bokkeduinen zijn er klaar voor en staan volledig achter het gestelde motto 'Samen Hogerop'.

foto Jelle Buisman (links) Fit Academie en Maarten van Diggelen bestuurslid MIA gaan de komende jaren 'Samen Hogerop'.