• Toernooileider Mark Berghuis al decennia actief voor het ALTA open

    Mark Berghuis

US ALTA Open omarmt 'Bij Bosshardt Soesterkwartier'

AMERSFOORT Van 16 t/m 24 juni 2018 (week 25) vindt op de tennisbanen van tennisvereniging TV ALTA het US ALTA Open plaats. Een prestigieus tennistoernooi voor spelers en speelsters in de speelsterkten 2 tot en met 8. Toernooileider Mark Berghuis die al ruim 23 jaar betrokken is bij de organisatie en met zijn achtkoppige toernooicommissie het toernooi in goede banen leidt zegt daarover het volgende: ,,Naast de open categorieën/speelsterkten 2 t/m 8, hebben we een 30+ categorie (speelsterkte 3 t/m 8), waardoor er voor deelnemers vanaf dertig jaar meer ruimte is voor het recreatieve element. Er wordt net als voorgaande edities gespeeld op acht gravelbanen en het thema kent ditmaal een Amerikaans accent". 

Het ALTA US Open omarmt ook dit jaar weer een lokaal goed doel. ,,Ditmaal hebben wij als organisatie 'Bij Bosshardt Soesterkwartier' als goed doel omarmt", zegt Berghuis. ,,Een huiskamer waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Ieder bezoeker is deelnemer. De een wat actiever dan de andere. De activiteiten die door 'Bij Bosshardt' worden georganiseerd worden bepaald door de wensen en behoeften in de buurt". 'Bij Bosshardt Soesterkwartier' is de vierde buurthuiskamer die het Leger des Heils een tweetal jaren terug heeft geopend in de provincie Utrecht. De levensfilosofie van de in 2007 overleden heilsoldate Alida Bosshardt en icoon van het Leger des Heils wordt hier zo letterlijk mogelijk in praktijk gebracht: een warm hart bieden aan iedereen!

Naast tennis op (top)niveau is er tijdens het US ALTA Open veel ruimte voor entertainment. ,,Naast de thematische aankleding van het park (US sfeer) verzorgt Charlie's Burger 33 met enige regelmaat de maaltijden en is er op woensdag 20 juni een Black Jack avond. De vrijdagavond staat in het teken van 'Lady's Night' en vindt er tevens een invitatietoernooi plaats dat van hoogstaand niveau mag worden genoemd", aldus een enthousiaste Berghuis.

Met zo'n 65 onderdelen (enkel -en dubbelspel, heren en dames) belooft het ook dit jaar weer een tennisspektakel van jewelste te worden. Berghuis: ,,Voor deelname aan het US ALTA Open kan worden ingeschreven via altatennis.nl of toernooi.nl. De inschrijving sluit op zondag 10 juni 2018 om 20.00 uur. Tijdig inschrijven is derhalve het motto teneinde niet teleurgesteld te hoeven worden".

,,Hoofdsponsor van het US ALTA open is Synadia. Software & Innovation Specialists. Daarnaast hebben nog tal van subsponsors zich aan ons toernooi verbonden. Zonder die steun is een toernooi in deze vorm nauwelijks haalbaar. Dank bij voorbaat aan allen die (gaan) bijdragen aan een succesvol US ALTA Open ", aldus de slotwoorden van toernooileider Mark Berghuis.