• Ozlem Argun (4), een van de steunpilaren en dragende krachten van de nog jonge Forza formatie

    Foto Rinus van Denderen

Valse start voor Forza dames

AMERSFOORT Alhoewel de start van het nieuwe volleybalseizoen niet direct het gewenste en gehoopte resultaat opleverde voor het eerste damesteam van Forza Hoogland, toonde het jonge team van trainer/coach Marco Veenhuizen voldoende progressie, inzet en werklust en was de 1-3 thuisnederlaag tegen het sterke Simokos uit Bovenkarspel gerechtvaardigd te noemen. 

Huub van Aerssen

 

De jonge Amersfoortse volleybalformatie kende een nerveuze start ondanks het feit dat de Veenhuizen brigade tot halverwege de eerste set aardig bij kon blijven tegen het duidelijk zichtbaar meer ervaren Simokos. Geleidelijk aan stapelden echter de persoonlijke fouten zich op bij de thuisploeg en liepen de gasten uit Bovenkarspel relatief eenvoudig uit naar een 15-25 setstand. 

 

VERTROUWEN  Vanaf set twee gooide Forza geleidelijk alle schroom van zich af en toonde meer en meer vertrouwen in eigen kunnen. Met tot twee keer toe een voorsprong en met gedegen aanvalsspel hield de thuisploeg lang stand en moest pas in de eindfase van die tweede set definitief afhaken. Toch was er geleidelijk aan meer progressie speurbaar in het team ondanks het 19-25 setverlies. Ook in de derde set een met steeds meer vertrouwen spelend Forza, dat echter door een combinatie van té veel persoonlijke fouten en vermoeidheidsverschijnselen in de slotfase van die set alsnog tekort kwam en ook set drie met 19-25 naar Simokos zag gaan. 

 

STERKE EINDFASE Alhoewel Forza Hoogland bij het ingaan van de vierde en laatste set tegen een 0-3 achterstand in sets aankeek, straalde de ploeg beleving, inzet en werklust uit en werden die eigenschappen uiteindelijk beloond. Ondanks het feit dat de thuisploeg tot laat in die vierde set op achterstand stond, werd in de eindfase nog eens vol gas gegeven en stond een uitstekende serviceserie van Ozlem Argun aan de basis van de dik verdiende 25-21 setwinst. Absoluut loon naar werken voor de nog jonge Hooglandse formatie die met deze instelling zeker nog het nodige succes voor de boeg heeft. 

 

JONGE PLOEG Trainer/coach Marco Veenhuizen was na afloop zeker niet ontevreden over het optreden van zijn ploeg: ,,De gemiddelde leeftijd van het team is 18.4 jaar. Een aantal speelsters is met ingang van dit nieuwe seizoen vertrokken of gestopt. Daarnaast hebben we zeven nieuwe 'meiden' in de selectie waaronder een viertal uit de eigen opleiding. Al met al een voor een groot deel nieuw en jeugdig team dat vandaag zeker geen slechte indruk achter heeft gelaten, ondanks de 1-3 nederlaag. 

Ten opzichte van zes weken geleden zit er absoluut vooruitgang in en worden de opgedragen taken ook meer en meer tot uitvoering gebracht. Geleidelijk aan wordt de teamvorming zichtbaar en gaan we dit seizoen voor handhaving in de derde divisie. Daar heb ik samen met de ploeg alle vertrouwen in".