Van Keulen Bouw hoofdsponsor Amersfoortse Zwemloop

AMERSFOORT De 23ste Amersfoortse Zwemloop die plaats vindt op 15 maart 2015, heeft in Van Keulen Bouw een hoofdsponsor en naamgever gevonden.

Van Keulen Bouw is al meer dan 100 jaar verankerd in de regio Amersfoort als bouwer van grote en kleine projecten variërend van renovaties en verbouwingen tot complete bedrijfspanden. Eigenaar Han van Keulen en oud deelnemer aan de Zwemloop draagt dit mooie Amersfoortse sportevenement een warm hart toe en wil op deze manier zijn betrokkenheid laten zien bij de bij deze regio.

Na het recordaantal van 223 individuele deelnemers en 24 duo's in de editie van 2014, zal er in 2015 bij de Van Keulen Zwemloop naar verwachting weer een nieuw record aantal deelnemers aan de start verschijnen. Het aantal voorinschrijvingen is de 240 al weer gepasseerd. Het succes is volgens de organisatie mede te danken aan de gemoedelijke sfeer en het laagdrempelige karakter van de zwemloop, waaraan zowel individuen, las duo's kunnen meedoen.

Voor de jeugd staat de 'mini'-afstand op het programma met 200 meter zwemmen en 1,6 kilometer lopen. Voor de senioren kan men zich inschrijven voor de 'achtste'-afstand met 500 meter zwemmen en 4,8 kilometer lopen en de hoofdafstand is de 'kwart' met 1000 meter zwemmen en 9,6 kilometer lopen. Voor alle afstanden is het ook mogelijk om als duo in te schrijven.

Volgens de enthousiaste organisator Bert Zijlstra wacht de zwemloop dan ook een mooie toekomst, zeker gezien het nieuw te bouwen zwembad in het sportcomplex Hogekwartier.

,,Dit nieuwe snelle wedstrijdbad in Amersfoort zal in de toekomst ongetwijfeld veel nieuwe deelnemers aantrekken, waaronder ook veel kwalitatief sterke atleten."

Meer informatie over de Van Keulen Zwemloop op www.avtriathlon.nl/wedstrijden/zwemloop. Inschrijving kan tot en met 8 maart.