• La Cosa.

    Massao Mascaro
  • BOI.

    François Alaitru
  • Romeo&Juliet!

    Asterions Hus

Vier mooie zomeravondvoorstellingen bij Amersfoorts Theater Terras

AMERSFOORT Verliefde sumoworstelaars, een ballet in kruiwagens, vier mannen met bijlen en achthonderd stukken hout, een acrobatische wijndrinker: ook dit seizoen verrast Amersfoorts Theater Terras weer met vier bijzondere en gevarieerde voorstellingen op speciale plekken in Amersfoort.

De eerste voorstelling is op zaterdagavond 1 juli op een verscholen plek in het Leusderkwartier die niet veel Amersfoorters zullen kennen, vlak bij de Galvanistraat 30. Het Deens Asterions Hus brengt een ode aan de liefde met hun surrealistische versie van Shakespeares Romeo & Juliet!. Een beweeglijke en humoristische performance met 24 scènes, 24 omwegen en 24 vieringen van de liefde. Met verliefde sumoworstelaars en ballet in kruiwagens.

Deze voorstelling wordt ook gespeeld in Leusden op vrijdag 30 juni om 21.00 uur aan de Karakiet. Dit is een samenwerking tussen Leuker Leusden en Theater Terras.

ACROBATISCHE WIJNDRINKER De voorstelling BOI van Cirque Galapiat draait om een acrobatische wijndrinker. Of is het een wijndrinkende acrobaat? Hij is een norse maar ook gevoelige man. Hij is stil en piekert over het leven. Hij drinkt en hij drinkt. Zwijgend deelt hij zijn wijn met publiek, terwijl hij je meeneemt naar zijn eigen wereld. Een wereld gemaakt van houten planken en boomstammen, waarin niets hem kan weerhouden van zijn acrobatische toeren. De voorstelling is te zien op zaterdag 15 juli in het Beekdalpark, achter stadsboerderij De Vosheuvel aan de Heiligenbergerweg 183i.

EENZAME OUDE MAN Sómente van Teatro Só draait om een oude, eenzame man op een parkbank. Hij is vergeten door vrienden en familie, of zelfs verlaten. Door gebrek aan tijd, of doordat het leven van zijn dierbaren sneller voortvliegt dan dat van hemzelf. Een poëtische voorstelling over de eenzaamheid van een oude man. Te zien op zaterdag 29 juli in het Kai Park aan de Bunschoterkade in Vathorst.

RITMISCHE BIJLEN De laatste voorstelling van het seizoen is op zaterdag 12 augustus op het Van Ostadeplein. Dan staat La Cosa van Claudio Stellato op het programma. Achthonderd stukken hout en vier mannen met bijlen. Een oorlog, noemt Claudio Stellato het zelf. De mannen zoeken fysieke grenzen op terwijl ze met houtblokken vormen creëren en vernielen. La Cosa is een cross-over tussen circus en performance. Intens en ritmisch, grappig en verbazingwekkend. Het is verbazingwekkend en het is experimenteel circus zoals je het nooit eerder zag.

Voorafgaand en na afloop van elke voorstelling treedt een singer-songwriter op. Dit jaar zijn dat onder meer Bas Bons, Levi Manner en Joshua Meijer.

Alle voorstellingen van Theater Terras beginnen om 21.00 uur en duren ongeveer een uur. Vanaf een uur voor de voorstelling en tot een uur erna is de bar geopend voor koffie, thee, fris, bier en wijn. Voor de voorstelling is ook IJs van Vitelli aanwezig met zijn bijzondere zelfgemaakte ijssoorten.

Meer informatie op www.theaterterras.nl.