• Concentratie, focus, geldingsdrang en plezier tijdens een van de starts van de kidsrun

    Foto Van Denderen

Vierde editie Vlasakkerloop

AMERSFOORT De vierde editie van de Vlasakkerloop wordt zondag 29 oktober gehouden. Een door atletiekvereniging AV Triathlon georganiseerd loopevenement waar ruimte is voor recreatief hardlopen, prestatief hardlopen en wandelen. Naast de kidsrun staat de 10 Engelse Mijl centraal en is er op loopgebied voor elk wat wils. 

Huub van Aerssen

 

In bosgebied Birkhoven en het minder bekende natuurgebied over de Vlasakkers, zijn er ook dit jaar weer mooie routes uitgezet voor lopers en wandelaars. Zoals in vorige edities wordt er ook dit jaar gestart met de Kidsrun die een parcours afleggen van respectievelijk een en twee kilometer (afhankelijk van de leeftijdsklasse). 

Daarnaast bestaat voor de deelnemers de keuze uit de Runnersworld vijf kilometer en De Univé 10 kilometer (beiden door bos Birkhoven). De Keskin Consult tien Engelse mijlen voert voor een groot deel over het hiervoor opengestelde natuurgebied de Vlasakkers. 

Voor de wandelaars is er ruime keuze uit de Fletcher Hotel 10, 12, 17 en 19 kilometertochten. De parcoursen zijn dit jaar op een aantal punten aangepast, waardoor deze wandeltochten ook weer verrassend zullen zijn. 

 

VOORZIENINGEN Het start- en finishgebied is ingericht op het grasveld bij het clubhuis van AV Triathlon in bosgebied Birkhoven. Daar kunnen ook de startnummers worden afgehaald en worden ingeschreven voor een van de wandeltochten. Ook kan er worden na-ingeschreven voor alle prestatielopen en de kidsrun tot een half uur voor desbetreffende start. 

Voor het parkeren tijdens de Vlasakkerloop wordt gebruik gemaakt van het parkeerterrein naast het clubhuis dat alleen bereikbaar is via de nabij gelegen Zandlaan. Naast cateringvoorzieningen zijn er in het clubhuis van AV Triathlon kleed- en douchefaciliteiten aanwezig. 

Racetimer is de organisatie die ook deze vierde editie van de Vlasakkerloop ondersteunt met de elektronische tijdwaarnemeng en de uitslagenverwerking. 

 

INSCHRIJVEN/TARIEVEN Inschrijven voor de Vlasakkerloop kan via de website (vlasakkerloop.nl/inschrijven). Wandelaars kunnen geen gebruik maken van deze link maar kunnen zich inschrijven op de dag zelf. 

Voor de kidsrun geldt bij voorinschrijving een tarief van euro 3 en bij na-inschrijving  euro 4. De Runnersworld 5 km kent een tarief van respectievelijk 8 en 10 euro. De Univé 10 km 10 en 12 euro en de de Keskin 10 Engelse mijl 13 en 15 euro. Voor de Fletcher wandeltochten (alle afstanden) geldt een tarief van euro 4. 

 

BEREIKBAARHEID Het adres van AV Triathlon is Barchman Wuytierslaan 236, het parkeeradres is Zandlaan (schuin achter Fletcherhotel) Amersfoort.

Aanvullende informatie is verkrijgbaar via info@vlasakkerloop.nl.