• RC Eemland

Vijf spelers van Rugby Club Eemland in nationale team

AMERSFOORT Rugby Club Eemland levert vijf spelers voor het nationale team onder 18 jaar (U18) voor het Europees Kampioenschap in Poznan (Polen). De wedstrijden vinden plaats van 25 tot 31 maart. Dit is een erkenning voor de Amersfoortse club dat zij meerdere jaren een goede rugby-opleiding biedt. 


Naast Nederland doen de volgende landen mee: Frankrijk, Spanje, Portugal, België, Roemenië, Georgië en Rusland. De spelers van RC Eemland die geselecteerd zijn voor het nationale team zijn: Spencer Bours, Max van Nieuwpoort, Delano Jansen van der Sligte, Wytze Molenkamp en Ole Veenstra (vlnr. op de foto).
Zij vertrekken op donderdag 22 maart naar Poznan en zullen op zondag 1 april terugkomen in Nederland met een mooie ervaring en hopelijk met een goed resultaat.

Rugby Club Eemland is in 1977 opgericht door studenten van het Eemland College. De club wil zich profileren als de rugbyclub van de regio met oog op alle facetten van de rugbysport. De club is de laatste jaren sterk gegroeid en verwacht dat deze groei doorzet. De club heeft nu meer dan 400 leden, van wie meer dan 230 jeugdleden en is daarmee qua aantal jeugdleden één van de grootste rugbyverenigingen in Nederland. De jeugdteams spelen landelijk op het hoogste niveau.