• Foto Van Denderen

Vijfsetter voor Keistad heren

AMERSFOORT In een ware slijtageslag hadden de volleybalheren van eerste divisionist AVV Keistad vijf sets nodig om tegenstander SVS op de knieën te dwingen. In de eigen sporthal Midland werd het een zwaar bevochten 3-2 overwinning voor de mannen van coach Marcel Ruijterlinde. Het werd een grillige wedstrijd vol spanning en vreemde momenten, waarbij Keistad aan de goede kant van de streep bleef.

Vooraf was het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst slechts één punt, waarbij de uitwedstrijd tegen SVS (na een 2-0 achterstand) werd beslist in het voordeel van de keistedelingen (2-3). Dat het geen eenvoudige opgave zou gaan worden was dus wel duidelijk. Een goede start van de eerste set leverde al direct een ruime voorsprong op voor de thuisploeg, waarbij met name Gerald van de Kuilen nauwelijks te passeren was door de bezoekers.Toch verloor Keistad in de laatste fase de grip op de set, wat setwinst betekende voor SVS (22-25).

AVV Keistad coach Marcel Ruijterlinde had echter de beschikking over voldoende wissels om het tij daar waar nodig te keren. Met Frank Pastoor in de gelederen begonnen de keistadheren dan ook vol goede moed aan de tweede set. En niet zonder resultaat. Met relatief speels gemak werden zowel de tweede als ook de derde set binnengehaald  en stond de thuisploeg op het punt om concurrent SVS een fikse dreun op de neus te geven.

Maar niets was minder waar. In een rommelige maar ook spannende vierde set kwam SVS aan het einde van die set op een kleine voorsprong, die echter door de Keistad formatie werd genivelleerd en waarbij de keistedelingen zelfs op matchpoint  kwamen. Maar onzorgvuldigheid bij Keistad en een sterk optreden van de SVS diagonaal gooiden roet in het eten, waardoor de set alsnog uit handen werd gegeven. Tussenstand in sets 2-2.

Voor de achtste keer dit seizoen moest er dus een vijfde set aan te pas komen om de belissing te brengen in dit titanengevecht. Mede door de teleurstelling en frustratie van het verlies van set vier, kwam AVV Keistad in die slotset op een 0-4 achterstand. Tot een stand van 6-10 bleef dat gat aanwezig. Maar vervolgens was het Frank Pastoor die zijn stempel op de wedstrijd wist te drukken en zowel aanvallend als serverend tot grote hoogte groeide. Met een prachtige laatste pipe aanval wist vervolgens Joost de Mie de wedstrijd definitief in het voordeel van AVV Keistad te beslissen. Eindstand 3-2. Over twee weken is US (Amsterdam) de tegenstander van AVV Keistad.

Foto: AVV Keistad trainer/coach Marcel Ruijterlinde kijkt op de achtergrond gespannen toe hoe de situatie zich ontwikkelt.