• Hans Kerchman

Vlasakkers open voor loop

AMERSFOORT AV Triathlon verzorgt op 28 oktober weer de Vlasakkerloop. Op deze laatste zondag van de maand kunnen jong en oud hardlopen en wandelen over verschillende afstanden. Ook de racerunners zijn van de partij.

Wie zeker wil zijn van een startnummer, kan zich nog vóórinschrijven tot uiterlijk 25 oktober. Het startnummer ligt dan klaar in het clubhuis van AV Triathlon. Op de dag zelf inschrijven kan ook, tot een half uur voor de start. Naast hardlopers krijgen ook wandelaars de kans om de geheimen van de Vlasakkers te ontdekken. De vergezichten bij helder weer zijn ongekend. Wie van een pittige tocht houdt, trekt de wandelschoenen aan voor een tocht van 10, 15 of 20 kilometer.

Tijdens de dag zijn er verschillende activiteiten. Tussen 9.30 en 10.15 uur beginnen de Fletcher wandelafstanden vanaf het gelijknamige hotel. Om 10.30 uur klinkt het startschot voor de Univé 10 kilometer cross door Birkhoven en Korte Duinen. Om 12.00 uur begint de Liberty 5 kilometer met aansluitend vanaf 13.00 uur de kidsruns over 2 en 1 kilometer. De Vlasakkerloop wordt om 14.15 uur afgesloten met de Keskin 10 Mijl, die over het heuvelachtige terrein van de Vlasakkers gaat. Het natuurgebied is de rest van het jaar afgesloten voor publiek. Op het hoogste punt wacht de lopers een prachtig uitzicht.

RACERUNNERS De vijfde editie kent een nieuw onderdeel: de cross voor racerunners (start 13.30 uur). Een racerunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. De racerunner is geschikt voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel nodig hebben. Sinds maart heeft AV Triathlon een racerunner ploeg. In juni zijn zij al in actie gekomen bij de Wallenloop in Nieuwland. Bij de Vlasakkerloop is het hun première op een echt cross-parcours, met zand, gras en een heuvel.

GOEDE DOEL Bij inschrijving kunnen deelnemers een donatie doen voor het goede doel. Dat is een project van de Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum. Met de opbrengst wordt een hometrainer
aangeschaft voor mensen die lang in het ziekenhuis moeten liggen. Om 15.45 uur wordt de cheque met het eindbedrag overhandigd. Daarna is de prijsuitreiking van de Keskin 10 mijl.

MEDAILLE Alle deelnemers krijgen als herinnering een medaille met het logo van de Vlasakkerloop. Voor de nummers 1 tot en met 3 van alle afstanden, ligt er een speciale Vlasakkerloopmedaille te wachten in goud, zilver of brons Tevens zijn er waardebonnen te verdienen voor de nummers 1 tot en met 3 op de afstanden 5 en 10 kilometer en op de 10 Mijl.

NATUURGEBIED Het natuurgebied, dat maar beperkt toegankelijk is, ligt niet ver van het clubhuis. De Vlasakkerloop is een van de weinige evenementen met toegang tot dit mooie gebied.

Kijk voor meer informatie op: www.vlasakkerloop.nl.