• Aanstaande vrijdag begint de Intersport Van Dam Latjetrapcompetitie.

    Jeroen van der Veer

Latjetrap: sportieve online Stad Amersfoort-competitie

AMERSFOORT Voetballiefhebbers uit de gemeente Amersfoort kunnen voortaan ook op vrijdag met het bord op schoot. Op vrijdag 27 september gaat namelijk de Intersport Van Dam Latjetrapcompetitie van start.

Jeroen van der Veer

Vrijwel iedere week gaan voetballers uit eerste elftallen van de Amersfoortse voetbalclubs de strijd met elkaar aan. Een nieuw sportief initiatief met een ludiek, competitief karakter. Het staat garant voor een seizoen lang spanning, sensatie en spektakel, waarbij alle voetbalverenigingen aan bod komen.

VIJF MAAL SCHIETEN Aanstaande vrijdag wordt het project afgetrapt met Hoogland-speler Hossein Mezbanali. Voor deze nieuwe competitie sloegen Intersport van Dam, autorijschool Hufman en De Stad Amersfoort de handen ineen. Een Amersfoorts sportproject, met de grote finale hoogstwaarschijnlijk tijdens de jaarlijks terugkerende wedstrijd Amersfoort - FC Utrecht.

Van alle Amersfoortse voetbalclubs doen twee spelers mee. In iedere aflevering van de Intersport Van Dam Latjetrapcompetitie komt één voetballer aan bod. Alle deelnemers mogen vijf keer schieten: twee maal vanaf elf meter en drie keer vanaf zestien meter. De ballen waarmee op de lat wordt gemikt zijn beschikbaar gesteld door de breed georiënteerde sportzaak die ruim zes jaar terug van de Van Weedestraat naar de Birkstraat in Soest verhuisde.

PUNTENTELLING ,,Vijf keer schieten betekent dus vier keer de lat", blufte Mezbanali voorafgaand aan zijn pogingen. Hij is één van de drie spelers waarbij de video inmiddels al is opgenomen en het moet gezegd worden: het niveau ligt hoog. De aanvallende middenvelder van Hoogland deed het niet onverdienstelijk, maar dit kan ook de kandidaten van Cobu Boys en APWC gezegd worden. ,,De winnaar is al bekend", zei de schutter van Cobu Boys bijvoorbeeld enthousiast na zijn vijf pogingen. Maar is dat ook zo? Dat is de komende periode te zien op de site van De Stad Amersfoort.

Spelers kunnen met elke poging punten verdienen. Raakt de bal de kruising dan levert dat 3 punten op; tegen de lat betekent 2 punten, tegen de paal geeft 1 punt en voor een doelpunt (zonder iets te raken) krijgt de speler als troost toch nog een half punt. Naast of over: helaas. Een windvlaag op het moment supreme kan roet in het eten gooien. In de grond trappen kan kostbare punten kosten. Eén ding is in ieder geval zeker: de lat zal dwarsliggen.

Na iedere uitzending wordt de actuele stand opgemaakt. Aan het eind van de rit wordt duidelijk wie de koplopers zijn in de Intersport Van Dam Latjetrapcompetitie en zij spelen een finale om de definitieve winnaar aan te wijzen.

SAMENWERKING De samenwerking tussen Intersport Van Dam, autorijschool Hufman en destadamersfoort.nl is gebaseerd op een geslaagd project met de Veenendaalse Krant, een van de andere uitgaven van BDU Media. Ook in Ede is Latjetrap inmiddels een begrip geworden en deze zal vanaf vrijdag ook in Amersfoort te bewonderen zijn.

Label:

Latjetrap