• Foto Rinus van Denderen

Liefhebbers kijken uit naar het AVK

AMERSFOORT Voor veel liefhebbers is het Amersfoorts Voetbalkampioenschap hét feestje van het jaar en aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap weer van start. Gastheer KVVA ontvangt alle verenigingen uit Amersfoort en trapt 17 augustus om 12.00 uur af tegen Amsvorde. 

Jeroen van der Veer

Bij het Amersfoortse voetbaltoernooi komen alle eerste elftallen opdagen en zij strijden om de titel. Hoogland, de ploeg die al enkele jaren achtereen kampioen is geworden, komt met een ander elftal dan anders. Doordat zij aankomend seizoen in de derde divisie spelen, begint hun seizoen veel eerder. Hierdoor heeft trainer Prins besloten een groot deel van het tweede elftal te sturen. 

PROGRAMMA Om 12.00 uur begint zaterdag het voetbalfeest met de duels Amsvorde - KVVA en VOP - Cobu Boys. Diezelfde dag worden om 14.15 uur ook de wedstrijden Hooglanderveen - De Posthoorn en CJVV - HVC gespeeld. De zaterdag wordt afgesloten met het duel tussen AFC Quick - ASC Nieuwland. 

Op maandag 19 augustus, dinsdag 20 augustus, woensdag, 21 augustus, donderdag 22 augustus worden ook wedstrijden gespeeld. Op vrijdag 23 augustus, om 20.30 uur, wordt op het hoofdveld van KVVA de finale gespeeld.