• Jeroen Snijders

Strafschoppen hebben finalisten AVK bepaald

AMERSFOORT Aanstaande vrijdag om 20.30 uur strijden op het hoofdveld van KVVA de ploegen CJVV en ASC Nieuwland voor de hoofdprijs op het Amersfoortse Voetbalkampioenschap. Dat is na de woensdagavondwedstrijden bekend geworden. Bij beide halve finales waren strafschoppen noodzakelijk.

Jeroen van der Veer

In het duel tussen ASC Nieuwland en Hoogland stond het na de eerste helft 1-1 en dit werd ook de eindstand. In de penaltyserie bleek ASC Nieuwland beter dan het tweede team van Hoogland (het eerste was in training in verband met de landelijke competitie) en daardoor was de eerste finalist bekend.

De tegenstander van ASC Nieuwland moest komen uit het duel tussen VVZA en CJVV. Ook deze wedstrijd had een 1-1 ruststand en einduitslag en daarom waren ook hier penalty's nodig. Waar VVZA in de ronde hiervoor nog succesvol was vanaf de stip, was dat woensdagavond wel anders. 

Hierdoor wordt aanstaande vrijdag de finale tussen CJVV en ASC Nieuwland gespeeld. Om 18.45 uur spelen VVZA en Hoogland tegen elkaar om te bepalen wie er nummer drie op het AVK wordt.