• De stichting, die opgestart is na het het ongeluk van Snijders, wil zich nog meer profileren 

    Kees van den Heuvel

Voetbaltoernooi voor stichting 'Keep On Fighting'

AMERSFOORT Een zes tegen zes voetbaltoernooi om meer bekendheid te geven aan de stichting Keep On Fighting. Deze stichting werd zo'n twee jaar geleden in het leven geroepen toen Joey Snijders een ernstig auto-ongeluk kreeg. Sindsdien zijn er diverse acties op poten gezet en in het verlengde daarvan zal op 17 juni bij vv Hoogland gevoetbald worden. ,,Deze dag is om de stichting niet te doen vergeten en omdat wij naast Joey nog meer mensen willen helpen."

Jeroen van der Veer 

 

,,Het is loodzwaar", schuift Dave Snijders niet onder stoelen of banken. Afgelopen week was het twee jaar geleden dat zijn broertje na een ernstig ongeluk in coma belandde. ,,Hij gaat nog altijd met stapjes vooruit, maar echt snel lijkt het niet te gaan. Dat kan ook niet en het is logisch, alleen kan het kan niet snel genoeg gaan."

 

EENZAAM Beetje bij beetje kan Joey Snijders steeds meer, al is de vraag of hij ooit zelfstandig kan leven. ,,Natuurlijk gaan we daar wel voor, maar ik twijfel of het realistisch is. Toch houd ik mij vast aan de progressie die hij heeft geboekt. Het is een wereld van verschil met de Joey die hij vorig jaar bijvoorbeeld was."

,,Toch begint hij steeds meer te beseffen hoe het leven voor zijn ongeluk was", vertelt Dave Snijders. ,,Joey voelt zich soms echt eenzaam. Het leven gaat 'gewoon' door en hij staat voor zijn gevoel stil. Dat zijn zware momenten. Daarnaast kreeg hij in het begin veel bezoek en had hij afleiding; dat is nu ook minder."

GEZELLIGHEID Omdat hij graag weer zijn oude maatjes wil zien, en zijn naasten de opgezette stichting Keep On Fighting NAH opnieuw onder de aandacht willen brengen, komt er 17 juni een toernooi bij voetbalvereniging Hoogland. Een zes tegen zes toernooi waarbij gezelligheid voorop staat. ,,Wij willen laten zien dat wij niet stil gezeten hebben. De laatste tijd waren wij namelijk minder zichtbaar. Niet omdat we het niet meer wilde, maar omdat we erg druk zijn met Joey."

Het toernooi wordt mede georganiseerd om dank te betuigen voor de steun, het support en de financiële bijdragen voor de Stichting en voornamelijk voor de revalidatie van Joey Snijders. ,,Naast het toernooi verzorgen wij voor de jeugd een leuk sportprogramma. Ook is er een spreker aanwezig die meer gaat vertellen over de term 'NAH'", aldus Dave Snijders. ,,Het moet een dag worden die voor iedereen toegankelijk is en is bedoeld om de stichting meer in the picture te krijgen."

 

AANMELDEN In totaal zullen dertig teams zich moeten aanmelden voor het toernooi. De kosten bedragen 75 euro per team en deelnemen kan vanaf 16 jaar. ,,Hoe die ploegen eruit zien, maakt niet uit. Mannen en vrouwen door elkaar kan ook. Het moet namelijk een gezelligheidstoernooi zijn, waarbij iedereen een mooie dag kan hebben. Daarnaast is er tijd en ruimte voor een hapje en een drankie, waarbij Joey ongetwijfeld zijn eigen fles Malibu heeft", sluit Dave met een grap af.

Voor 1 april kunnen deelnemers zich opgeven via het emailadres: benefietjoeysnijders@gmail.com.

Meer informatie is te vinden op www.keeponfightingnah.nl