• Foto Van Denderen

Volleyballers houden punten in eigen huis​

AMERSFOORT In de thuiswedstrijd tegen Lycurgus 2 hebben de volleybalheren van eerste divisionist AVV Keistad de volle winst (vier punten) weten binnen te slepen. In de eigen sporthal Midland toonde de thuisploeg uit het goede hout te zijn gesneden en heerste er alom tevredenheid over het vertoonde spel.

Huub van Aerssen

AVV Keistad coach Marcel Ruijterlinde begon behoorlijk gehavend aan het treffen tegen Lycurgus. Maar liefst zeven vaste waarden ontbraken door tal ven uiteenlopende blessures. Dat noodzaakte zelfs assistent coach Michiel Bakker om zich in de wedstrijdkleding te hijsen.

Voor het eerst dit seizoen startten Mark Remmerswaal en Pascal Hogeterp in de basis. De Keistad formatie begon vervolgens sterk aan de eerste set door een prima serviceserie van Joost de Mie (tussenstand 9-2). Lycurgus daarentegen sleelde slordig in de passing, waardoor het gewenste niveau niet werd bereikt. Ondanks een wissel aan Groningse zijde en vervolgens een beter verzorgd spel, ging de setwinst eenvoudig naar de thuisploeg.

In de tweede set zette Keistad goed door, zette de Groningse formatie goed onder druk en bleef de 17-jarige Amersfoortse libero Texx van Toren goed overeind tegen de aanvallers van Lycurgus. Dat betekende wederom setwinst en een verdiende 2-0 voorsprong.

Ook set drie begon net als de twee voorgaande sets: een hoge servicedruk en een goede passing aan Amersfoortse zijde. Alhoewel AVV Keistad aan het eind van die derde set wat fouten begon te maken, bleef er voldoende ruimte over om ook set drie binnen te slepen.

Ondanks het verval in de eindfase van set drie bleef de Amersfoortse eerste divisionist in de vierde en laatste set het vizier op scherp houden en won ook deze set overtuigend. Al met al een dik verdiende 4-0 overwinning voor de volleyballers van AVV Keistad. Met twee vrije weekenden voor de boeg is er voor de vele geblesseerde spelers ruim de tijd om te herstellen, teneinde weer fit te zijn voor het thuistreffen tegen Rebelle dat op zaterdag 31 oktober in sporthal Midland wordt afgewerkt.

Setstanden AVV Keistad - Lycurgus: 25-15, 25-18, 27-25 en 25-22.

foto De verbetenheid om te winnen is duidelijk af te lezen op de gezichten van de spelers van AVV Keistad.