• De Kerstmannenloop in 2015.

    Foto Van Denderen

Wereldouders is goede doel van achtste Kerstmannenloop

AMERSFOORT Eén van de grotere kerstmannenloop van Nederland start vrijdag 15 december. Op vrijdagavond om 19.30 uur rent een rood-witgeklede stoet hardlopers door de straten van Amersfoort en iedereen kan hieraan mee doen. Het betreft een 'social run' , de organisatie is in handen van www.loopnu.nl.

Het hardloopevenement is al de achtste editie en het is geen wedstrijd, maar een gezamenlijk hardloopevenement waar jong en oud aan deel kan nemen. Start en finish is op het Eemplein, waar ook de tijdelijke ijsbaan zal staan. Het moet een prachtig feest worden met na afloop een knallende afterparty bij Zandfoort aan de Eem. Er kunnen duizend lopers meedoen, en de afgelopen jaren waren ze ruim voor de startdatum uitverkocht.

De loop biedt een bijzonder parcours voor mensen die eens iets anders dan anders willen lopen. Er wordt als groep gelopen, het gaat niet om snelle individuele tijden en er is geen tijdsregistratie. Met deze 'social run' zullen de lopers de koopavond bezoekers een heel bijzondere avond bezorgen, onderweg is muziek aanwezig op verschillende plekken in de stad.

Goede doel dit jaar is www.wereldouders.nl.

De start van de 5 kilometer is om 19.30 uur op het Eemplein met als verwachte aankomst op het Eemplein om 20.15 uur. Het parcours gaat over de singels en onder andere door de Muurhuizen, daarna nog een lus door het Eemkwartier. Er is ook een loop voor de kinderen over 1 kilometer om 18.30 uur.

Inschrijven kan via www.loopnu.nl , de kosten zijn 12,50 euro. De afterparty kost 5 euro. Iedere deelnemer krijgt daarvoor een kerstmannen of kerstvrouwenpak.