• Archief BDU Media

WinterparadIJS Amersfoort weer open

AMERSFOORT WinterparadIJS Amersfoort is vanaf vrijdag 23 november weer open. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen dankzij IJstijd na het schoolschaatsen met korting nog een keer schaatsen als ze een code verzilveren.

Vele tijdelijke ijsbanen vormen sinds 2011 het collectief van IJstijd. De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. De eerste stap is om komend jaar 250.000 kinderen via het schoolschaatsen op een leuke manier kennis te laten maken met de sport. IJstijd is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN.

Via lespakketten en schoolschaatslessen krijgen basisschoolkinderen vaak een eerste kennismaking met de schaatssport. Vanaf dit seizoen ontvangen zij na hun schaatsles bij het WinterparadIJS Amersfoort een polsbandje met een code die hen de gelegenheid biedt om nog eens gratis of voordelig te gaan schaatsen. Verzilveren kan via schaatsen.nl/ijstijd.

IJstijd speelt in op het maatschappelijke streven om de jeugd meer te laten bewegen. Het WinterparadIJS Amersfoort is tussen 23 november en 6 januari elke dag geopend. Informatie over openingstijden en entreeprijzen staat op www.winterparadijs-amersfoort.nl.