• ZPC Amersfoort speler Marc Siewers (12) in actie in de thuiswedstrijd tegen SVH uit Rotterdam.

    Foto Rinus van Denderen

Wisselend succes ZPC heren

AMERSFOORT Voor waterpolo eredivisionist Schoonderbeek ZPC Amersfoort Heren 1 stonden afgelopen weekend twee wedstrijden op het programma. Op zaterdag trad de ploeg van coach Barry Wittenbernds in het eigen sportfondsenbad aan tegen SVH en was met 10-4 té sterk voor de promovendus uit Rotterdam. De wedstrijd afgelopen zondag tegen Polar Bears in Ede daarentegen werd met 14-11 verloren. Wisselend succes voor de ZPC heren!

Huub van Aerssen

 

Al snel bleek dat de thuisploeg tegen promovendus SVH over meer inhoud beschikte, zowel conditioneel als op tactisch gebied. Dat betekende na twee minuten speeltijd in de eerste periode de 1-0 door Freek Schijvenaars. Een voorsprong die halverwege werd vergroot naar 2-0 (Matthijs Lucas). Toch bleef het tempo bij ZPC aan de lage kant en wist SVH kort voor tijd de aansluitingstreffer binnen te schieten (2-1).

 

MEER DRUK Met ingang van de tweede periode voerde ZPC niet alleen de druk, maar ook het tempo meer op. Met treffers van achtereenvolgens Mitchell Budding en Schijvenaars, werd die periode afgesloten met een 4-1 voorsprong voor de Amersfoortse formatie. Twee perioden waarin ZPC weliswaar het betere van het spel had, maar nog geenszins wist te overtuigen en waar beide goalies een belangrijke rol speelden. 

 

VERMOEIDHEID Alhoewel bij de gasten uit Rotterdam geleidelijk aan de vermoeidheid een rol ging spelen en ZPC kon uitlopen naar een 5-1 voorsprong, oogde het spel van de thuisploeg verre van overtuigend en bleef SVH met een tussenstand van 7-3 aan het einde van de derde periode nog steeds op het vinkentouw. 

Maar in de vierde en laatste periode was het over en uit voor de Rotterdammers. ZPC Amersfoort voerde niet alleen meer en meer de druk op, maar ook het schotpercentage. Met Brian Beentjes in het doel (laatste periode voor Saake Nijhuis) en met doelpunten van Danny Budding, Jeroen van Zanten en Marc Siewers (schitterende backhand) bereikte de ploeg van Wittenbernds een eindstand van 10-4. Een gedegen, maar toch ook moeizame overwinning tegen nieuweling SVH.

Periodestanden 2-1, 2-0, 3-2 en 3-1. 

 

DRAMATISCHE START In het uittreffen tegen Polar Bears in en uit Ede, kende Schoonderbeek ZPC Amersfoort Heren 1 een dramatische start. waarin na twee perioden een achterstand van maar liefst 10-3 het scorebord (ont)sierde. Dat betekende dat de Amersfoorters in het tweede deel vol aan de bak moesten om er in ieder geval nog een aardige wedstrijd van te maken. En dat lukte maar voor een deel. Thuisploeg Polar Bears liet het verschil niet kleiner worden dan drie doelpunten wat aan het einde van de vierde periode werd vertaald in een 14-11 nederlaag.

Periodestanden 4-1, 6-2, 1-3 en 3-5.

Doelpunten ZPC Amersfoort: Freek Schijvenaars, Matthijs Lucas, Jan Willem Slaghuis en Jeroen van Zanten allen 2, Thijs Wolswinkel, Lars van der Laan en Danny Mitchell 1.