• SmartDry Eite Cycling Team wielervereniging WV Eemland (renners en begeleiding).

    Foto Rinus van Denderen

WV Eemland op 'Elite' koers

AMERSFOORT In het clubhuis van wielervereniging WV Eemland vond vrijdag 30 maart de ploegpresentatie plaats van het nieuwe SmartDry Elite Cycling Team. WV Eemland is verheugd dat zij met SmartDry een zeer enthousiaste sponsor heeft gevonden die voor sporttechnische en facilitaire ondersteuning zorgt, waardoor vijftien Elite/Beloften renners van de Amersfoortse wielervereniging zijn opgenomen in dit nieuwe team.

Huub van Aerssen

Het SmartDry Cycling Team is een uniek project met één divisie in Nederland en een tweede in Spanje. Deze twee organisaties hebben zich verenigd om een internationaal fietsteam te vormen dat renners en sponsors de uniek kans biedt om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma dat het beste van beide werelden levert. Het SmartDry Cycling Team is in 2018 opgericht door ondernemers en ex-professionals die een ambitie willen creëren voor amateurs om professional te worden. Het doel is om competities te winnen en waarde te creëren in het merk en de renners.

INTERNATIONAAL Huub Stammes, voorzitter WV Eemland: ,,Eind vorig jaar hebben wij een eerste gesprek gehad om onze (elite)renners op te nemen in het Spaanse team teneinde zowel nationaal als internationaal ervaring op te doen, kennis te delen en renners en team sterker te maken. In goed overleg met Iwan Schrijver, grote man achter het bedrijf SmartDry, hebben we de stap kunnen zetten, waardoor wij als WV Eemland met onze renners deel uit maken van het SmartDry Elite Cycling Team. Als opleidingsvereniging van Midden Nederland zijn we dan ook zeer verheugd dat we na wat mindere jaren, weer beschikken over een wielerformatie die de komende jaren zeker van zich zal laten horen en zien, zowel nationaal als in internationale koersen."

BEVINDINGEN Trainer van het Eemland team Roger Ooms: ,,Na een paar maanden samenwerking is er al duidelijk progressie merkbaar. Met een deel van de ploeg hebben we afgelopen winter ook in Spanje gereden en daar de nodige ervaring opgedaan. We maken ons als team de komende tijd op voor het rijden van klassiekers en criteriums en hopen ook daar goed voor de dag te komen. Ik heb daar alle vertrouwen in."

Ploegleider Theo Wennekes: ,,We willen als team een mooie prestatie neer gaan zetten. We zullen de renners duidelijke taken meegeven teneinde het teambelang te verstevigen. In dat proces spelen de ploegkapiteins een belangrijke rol. Zij zijn het verlengstuk van ons naar de ploeg toe. Belangrijk om te zien is, dat er gedrevenheid en passie in de ploeg zit. Heel fijn om als begeleidingsploeg met dit team te werken en een bijdrage te kunnen leveren aan de professionalisering van de renners".

Ook de renners zelf barsten van het nodige vertrouwen en zijn stuk voor stuk gemotiveerd om met en voor elkaar te werken, ieder met zijn eigen specifieke taak(en) in de ploeg. SmartDry Elite Cycling Team, een wielerformatie waarin WV Eemland een hoofdrol is toebedeeld.