• Foto: Jolanda van Brenk

Zaterdag benefietwedstrijd Joey Snijders

AMERSFOORT Sportpark Emiclaer van VVZA in Amersfoort is aanstaande zaterdag het decor van de benefietwedstrijd voor Joey Snijders, zijn familie en de stichting Keep On Fighting NAH. Het zal een wedstrijd zijn tussen Snijders' (oud) ploeggenoten van GVVV, getraind door John de Wolf, en een vriendenploeg onder leiding van Gert Kruys en AZ-trainer John van den Brom.

Jeroen van der Veer

,,Met het behulp van alle aanwezigen, hopen wij Joey een prachtige ervaring te bezorgen", aldus de organisatie. ,,Maar daarnaast hopen wij ook veel geld in te zamelen, om een bijdrage te leveren aan zijn herstel. Dat is immers hard nodig."

Om 13.00 uur begint de dag met een voetbalclinic voor de jeugd. Dit wordt geleid door onder meer Gert en Rick Kruys. ,, U kunt uw kind hiervoor nog altijd opgeven via een mail naar voetbalclinic@keeponfightingnah.nl (naam, leeftijd). Voor 10 euro kunt u uw kind deze unieke ervaring laten beleven."

Serdar Gözübüyük fluit vervolgens om 15.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Het duel wordt gespeeld tussen GVVV ploeggenoten, onder wie de 42-jarige Dennis van Meegdenburg, en een team met vrienden van Joey Snijders. Daarin zal bijvoorbeeld ex-profvoetballer Berry Powel actief zijn.

Na de wedstrijd wordt de bezoeker tot 22.00 uur vermaakt door een tiental zangers, die voor het nodige plezier zorgen. Buiten dat, hoopt de organisatie ook veel geld in te zamelen voor de stichting. Zo zullen er op de dag bijvoorbeeld loten verkocht worden voor bij de veilig en schenkt VVZA alle winst van het eten en drinken aan het goede doel.

Omdat het noodzakelijk is om Joey Snijders deze dag enigszins afgeschermd te houden, is de kantine van VVZA afgezet voor familie, spelers, de organisatie en eventuele genodigden. ,,De vele prikkels die een vrije toegang tot de kantine tot gevolg zouden hebben, zijn simpelweg teveel voor Joey."

Daarom heeft de organisatie op het benedenterrein een foodcourt ingericht. Wellicht gaat in de loop van de dag de kantine alsnog open, maar dat is afhankelijk van Snijders.

De organisatie roept iedereen op zoveel mogelijk met de fiets te komen. Meer info op www.keeponfightingnah.nl.