• Het toernooi bood naast veel (top)beachtennis ook ruimte aan gezellig samenzijn.

    Foto Rinus van Denderen

Zeer zonnig beachtennis op 'Stort Beach'

AMERSFOORT Het eerste van de vijf officiële ranglijsttoernooien beachtennis dat afgelopen week plaatsvond op de vier permanente beachtennisbanen bij tennisvereniging 't Stort, was niet alleen goed bezet, maar kende ook alle ingrediënten benodigd voor een 'lekkere' uitvoering: zon, strand en prachtige partijen. Een geslaagde ouverture van een spetterend beachtennis seizoen.

Huub van Aerssen

 

Aan deelnemers had BTA033 niets te klagen. Sebastiaan Flohr en Casper Gerth, initiatiefnemers, oprichters en eigenaars van Beach Tennis Amersfoort waren dan ook dik tevreden met het aantal beachtennissers en tennissters dat vanuit heel Nederland was afgereisd naar de Keistad voor dit eerste officiële ranglijsttoernooi.

Gerth: ,,Er waren maar liefst 34 aanmeldingen waaronder een groot deel uit de nationale top. Dat betekende 17 teams onderverdeeld in vijf damesteams en twaalf herenteams. Naast veel deelnemende teams uit de regio, waren er ook teams afgereisd uit Breda, Pijnacker en Twello. Een gevarieerd gezelschap met tal van spelers die hoog genoteerd staan in de nationale ranglijst beachtennis. Op deze opkomst hadden we ook gehoopt. Blij dat het direct goed is aangeslagen. Voor ons een kroon op het vele voorbereidende werk wat we het afgelopen jaar hebben verzet."

BEACHTENNIS TOUR Tijdens dit eerste officiële ranglijsttoernooi waren er maar liefst 35 punten te verdienen voor de BTA033 Tour 2017, die naast een aantal ranglijsttoernooien (vier) ook ruimte biedt aan andere beachtennisevenementen.

Sebastiaan Flohr: ,,Op 4 en 5 juni aanstaande organiseren we twee ITF (Internationale Tennis Federatie) G4 toernooien onder de naam 'The New Dutch Open'. Absoluut uniek voor Amersfoort. Nationale en internationale toppers strijden dan voor de felbegeerde ITF punten voor de ITF wereldranking. Selectie vindt plaats op basis van dag van inschrijven en op ITF ranking. Op 26 augustus aanstaande maken we ons op voor het eerste Amersfoortse Beachtennis Kampioenschap waar plaats is voor 28 teams zowel bij de dames als bij de heren. De kwalificatie ronde is op zaterdag en de finaledag op zondag 27 augustus 2017. Een vol seizoen met beachtennis van formaat."

 

SNELGROEIENDE SPORT BTA033 benadrukt nog eens dat tijdens de beachtennis toernooien punten kunnen worden behaald voor de nationale ranglijst van de KNLTB (ITF toernooi levert punten op voor de wereldranglijst). ,,Beachtennis is een snelgroeiende sport en is bereikbaar voor ieder niveau. Door middel van clinics en inloopdagen kan iedereen bij ons kennismaken met deze fascinerende en leuke 'zomersport', die zowel prestatief als recreatief kan worden beoefend. In samenwerking met tennisschool Hooijer worden door ons de basisbeginselen van beachtennis aangeleerd of het al bestaande niveau op professionele wijze verbetert door beachtennistrainingen," aldus inspirators Gerth en Flohr.

Meer informatie op www.BTA033.nl.