• Sportploeg van het jaar PZC Amersfoort tijdens het gala van vorig jaar.

    Sport Gala Amersfoort

Zevende Sportgala in startblokken

AMERSFOORT Amersfoort heeft niet alleen een bloeiend sportleven in een groeiende stad. De stad toont ook steeds meer belangstelling voor het Sportgala. Op vrijdag 25 november belooft deze jaarlijkse hoogmis voor de sport een recordaantal bezoekers op te leveren. Het Flint Theater en de totale organisatie kunnen niet wachten op het startschot.

Arjan Klaver

Wie worden de opvolgers van Maarten Hurkmans, Veerle en Jasmijn Bakker, Cees Stolwijk en de zwemploeg van ZPC Amersfoort? Sportminnend Amersfoort hoeft niet meer lang op het antwoord te wachten als het avondprogramma van het Sportgala van start gaat om 20.00 uur. Een avond die georganiseerd is door de gemeente Amersfoort, SRO en de Amersfoortse Sportfederatie en waarin de top- én breedtesport van de stad zich presenteert in een show voor alle keistedelingen. In een heerlijke ambiance en voor een volle zaal vindt de zogenoemde Huldiging van de kampioenen plaats bij de senioren en de uitreikingen van de prijzen voor Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Sportploeg, SportSpecial en Sportvereniging van het jaar.

Net als voorgaande jaren is stadgenoot en Studio Sport-presentator Jeroen Stomphorst de opperstalmeester die dit anderhalf uur durende sportshow aan elkaar praat. De organisatie heeft dit jaar een aantal nieuwe elementen aan het programma toegevoegd met ondermeer de sportfoto van het jaar. Voorts is er aandacht voor de verschillende sportevenementen die in het voorbije jaar in de stad zijn georganiseerd.

Uiteraard is er weer voor genoeg live muziek gezorgd, met optredens van ondermeer Unbreakable, een groep van A-Dance, finalist in Holland's got talent. Maar ook de Duster Sisters weten de juiste toon te vinden en niet te vergeten Big Band On the Move die de sfeer naar grote hoogten blazen. Het gala wordt feestelijk afgesloten in de foyer van het theater met bubbels en muziek.

SAMENWERKING Voorafgaande aan het Sportgala zal het van het avondprogramma starten met een netwerkdiner voor sportbestuurder en ondernemers. Onder het motto 'Wat kunnen sportverenigingen en het bedrijfsleven voor elkaar betekenen zonder sponsoring en reclame borden' zal Roel Roelfzema, directeur van sport&zaken, de deelnemers tijdens het diner meenemen in de wondere wereld van samenwerking tussen sportverenigingen en het bedrijfsleven gericht op wederzijds rendement.

De behoefte van het bedrijfsleven met relatie tot de sport verandert. Zo is te zien dat binnen sportsponsoring meer focus komt op return on investment. Tevens zijn er ontwikkelingen te zien als meer directe betrokkenheid, de relevantie van maatschappelijke betrokkenheid kunnen tonen en het creëren van eigen platforms door bedrijven met een unieke content voor activatie. De komende jaren biedt derhalve volop kansen voor intensieve samenwerking tussen sport en bedrijfsleven. Een samenwerking die meer maatwerk en cocreatie vergt.