• Frank van de Wiel nam een groot deel van de doelpuntenproductie voor zijn rekening.

    Foto Rinus van Denderen

Zwakke openingsfase funest voor 'MIA-nezen'

AMERSFOORT In de streekderby tegen het Barneveldse Odik kwam korfbal eersteklasser MIA met name in het eerste deel van de wedstrijd duidelijk tekort. Dat resulteerde uiteindelijk, na twee keer dertig minuten korfbal, in een 18-21 nederlaag voor het team van trainer Wouter van Brenk. ,,We hadden met name enorm veel moeite om met de door Odik aan ons opgelegde druk om te gaan", aldus de goed op schot zijnde MIA speler Frank van de Wiel. ,,Dat heeft ons uiteindelijk de das om gedaan."

Huub van Aerssen

 

Dat het geen eenvoudige opgave zou gaan worden voor MIA, stond eigenlijk al op voorhand van dit treffen vast. Beide ploegen doen het goed in de eerste klasse van de zaalcompetitie en deelden voor aanvang van dit korfbaltreffen de koppositie. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een echte korfbalklassieker met als uitgangspunt het alleenrecht op de ranglijst. 

Toch kende deze streekderby een voor MIA zeer teleurstellende aanvangsfase waarin een explosief en op volle toeren draaiende Barneveldse formatie al binnen korte tijd op een 0-4 voorsprong wist te komen. Daar waar Barneveld met speels gemak de korf wist te vinden, bleef het scorend vermogen bij MIA ver onder de maat en leek het al in een vroeg stadium over en uit voor de thuisploeg die overigens aan hard werken niets te verwijten viel. Pas in de eindfase van de eerste helft slaagde MIA er in om het schotpercentage wat omhoog te krikken. Ook de met regelmaat door van Brenk ingebrachte wisseling van spelers voerden niet tot het beoogde resultaat, wat na afloop van het eerste deel leidde tot een 6-11 ruststand. ,,De ploeg heeft te weinig rendement geleverd", aldus manager korfbalzaken Coen Wilders. ,,Odik zat er strak op." 

 

HERSTEL In het tweede deel van dit temporijke korfbaltreffen zag men een meer en meer in zichzelf gelovend MIA, dat nu wel met regelmaat de korf wist te vinden en met nog een tiental minuten te gaan terug wist te vechten tot een 13-14 tussenstand. Maar vanaf dat moment gaven de Barnevelders weer vol gas en leek bij MIA de vermoeidheid toe te slaan. Dat betekende in de eindfase van de wedstrijd een drietal punten verschil in het voordeel van Odik, dat dit puntenverschil ook wist vast te houden tot aan het laatste fluitsignaal. Alhoewel MIA zich in de tweede helft duidelijk wist te herstellen van de opgelopen schade in het eerste deel, was de overwinning van Barneveld zeker verdiend te noemen en kwam de thuisploeg veel te laat op stoom. 

,,We hadden onvoldoende oplossingen om ons onder de druk uit te vechten. Alhoewel de trainer ons aangaf om te blijven gaan, had dat zeker wel effect maar bleek het uiteindelijk niet voldoende om er in ieder geval nog een punt uit te kunnen slepen", aldus topscorer Frank van de Wiel.

Scores MIA: Frank van de Wiel 5, Sander van der Neut 4, Laura Briedé 3, Willem Tigelaar en Mariëtte Vergeer beiden 2, Thomas Perotti en Nienke Smit beiden 1.