• Xander Verweij
  • Loes Borghans

Amersfoorts Bockbier Festival 'terug naar de basis'

AMERSFOORT Dit jaar vindt alweer de zesde editie van het Amersfoorts Bockbier Festival plaats. Van 5 tot en met 7 oktober zullen ruim drieduizend (bock)bierliefhebbers het begin van de herfst vieren en genieten van bijzondere bockbieren aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren. Na het groots gevierde lustrum vorig jaar heeft de organisatie gekozen om weer terug te gaan naar de basis. Medeorganisator Walter Overeem: ,,We staan weer met beide benen op de grond. Het is een bockbier festival, meer niet en ook zeker niet minder."

Tijdens het evenement worden de tuinen van de Krankeledenstraat en de ruimte aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren omgetoverd tot sfeervolle biertuin. Hier worden meer dan 25 bijzondere bockbieren getapt in een speciaal 2018 Amersfoorts Bockbierglas. Aan de linkerkant van de toren betreden bezoekers een met tenten overdekte, warm aangekleed evenemententerrein. Daar draait het allemaal om het bijzondere seizoenbier.

Het recept is simpel: Bockbier, livemuziek, toffe aankleding, lekker eten en fijne mensen. ,,We blijven verbeteren en toch is het een bekend recept. Het lijkt wel bockbier", vertelt Jorit Bons. Volgens Bons zijn er echt bijzondere en mooie bieren uit het enorme aanbod van tegenwoordig gekozen.

Door de jaren heen zijn er wat bijzondere bieren te rijp gelegd. In een droge, donkere ruimte met een constante temperatuur van 10 graden. Voor deze editie worden een aantal fusten aangebroken. Sommige liggen al meer dan vijf jaar en beloven extra bijzonder te zijn.

Kaartjes zijn te bestellen op www.amersfoortsbockbierfestival.nl. Er zijn kaarten voor één dag of voor het hele weekend. Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen deze ook bij de ingang van het festival worden aangeschaft.