• Olga Simonenko

Bas Bons presenteert nieuwe voorstelling 'Goesting'

AMERSFOORT De Amersfoortse singer-songwriter Bas Bons presenteert op zondag 17 februari zijn nieuwe voorstelling 'Goesting'. Voor inspiratie en nieuwe nummers reed hij samen met singer-songwriter Kees Vriend naar Vlaanderen. Na een week keerden ze terug met een koffer vol odes aan het leven en de liefde. 

Bij Bas aan de keukentafel in Amersfoort vertellen de twee over hun voorstelling waarmee ze in 2019 tal van theaters aan doen. De première van deze muzikale roadtrip door Vlaanderen vindt op zondagmiddag 17 februari plaats in Theater de Lieve Vrouw in Amersfoort. Goesting is het Vlaamse woord voor lust. ,,Waarnaar? Naar liefde of het leven. Maar je proeft de passie. En juist die bloemrijke passie is de reden dat we naar Vlaanderen zijn gegaan om die nummers te omarmen", vertelt Kees.

VLAAMSE VERSIE Bas presenteerde eerder ook al zijn eigen cd 'Wakker' voor een uitverkochte zaal in De Lieve Vrouw. Na eigen cd's en solo-voorstellingen vonden Bas en Kees elkaar en kunnen ze niet wachten de Vlaamse variant, voorzien van de verhalen, naar het theater in Amersfoort te brengen. Kees: ,,De trip voerde ons onder andere langs Gent, Ieper, Ninove, Aalst en Ploegsteert. Daar heb je het café La Grande Place. Was van de moeder van 'gevallen wielerheld' Frank VandenBroucke. Hij ligt in Ploegsteert begraven. De gesprekken in dat café en onderweg, pure blues die precies in 'Goesting' past."

SCHATGRAVERS ,,We hebben ons die week schatgravers gevoeld met zoveel moois om mee te nemen", vertelt Bas. ,,Onderweg terug naar Nederland schreven we in de bus de titelsong van de voorstelling 'Goesting'. Het wordt trouwens geen voorstelling waarin we het Vlaams imiteren. We houden ons aan de teksten maar zingen in het Nederlands."