• In workshop 'Design your own face' maken kinderen een driedimensionaal zelfportret.

    Kevin van der Brug

Creatieve kindermiddagen in musea

FLEHITE/KADE Rond de feestdagen organiseren Museum Flehite en Kunsthal KAdE allerlei leuke en creatieve kinderactiviteiten. Voor ieder wat wils.

Willem Jaap van Essen

 

Wie in de kerstvakantie zoekt naar een bijzonder middagje uit voor kinderen kan kiezen uit een divers aanbod. In Museum Flehite kunnen ze creatief aan de slag in de workshop 'Draken maken!', dat plaatsvindt in aansluiting op 'Mirakels Amersfoort'. Uitgangspunt is een oude legende over de dappere ridder Sint Joris die een boze draak versloeg. Deze Sint Joris is ook de beschermheilige van Amersfoort. Hij gaf zijn naam aan de hoofdkerk van de stad aan 't Hof en zijn wapen is nog steeds ook dat van Amersfoort. In de workshop knutselen kinderen aan hun eigen draak. 'Draken maken!' is op donderdag 29 december van 14.00 tot 15.30 uur in Museum Flehite. Kosten 7,50 euro per kind (inclusief limonade en koek). Reserveren is gewenst en kan via: info@museumflehite.nl

KLEURRIJK Rik Wouters, van wie momenteel een tentoonstelling te zien is in Museum Flehite, was een bekende Belgische kunstenaar die in zijn schildersloopbaan veel portretten maakte met prachtige heldere kleuren. In de workshop 'Kleurrijke portretten' bekijken kinderen met een museummedewerker eerst werk van Wouters. Daarna gaan ze zelf aan de slag om een mooi portret te maken. Deze workshop in Flehite is op donderdag 5 januari 2017 van 14.00 tot 15.30 uur. Kosten 7,50 euro inclusief limonade en koek. Reserveren via info@museumflehite.nl

 

SPEURTOCHT Onder het motto 'Verboden voor ouders' organiseert Kunsthal KAdE een rondleiding in de vorm van een speurtocht. Samen met een museumdocent leren kinderen het museum en de huidige tentoonstelling 'Self Fiction' spelenderwijs beter kennen. Deze 'Verboden voor ouders'-rondleidingen zullen plaatsvinden op zondag 18 december, woensdag 21 december en woensdag 28 december, telkens om 14.15 uur. Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar. Kosten: 2 euro per deelnemer. Aanmelden via boekingen@kunsthalkade.nl o.v.v. datum, naam en leeftijd.

 

ZELFPORTRET Tentoonstelling 'Self Fiction' in KAdE vormt ook het uitgangspunt van de workshop 'Design your own face', die in de kerstvakantie voor het laatst zal plaatsvinden. Daarin neemt een museumdocent de kinderen eerst mee langs de beelden van David Altmejd in de expositie. Vervolgens gaan ze aan de slag met het maken van een driedimensionaal zelfportret. Kinderen mogen zelf kiezen welke materialen ze hiervoor willen gebruiken. Het zelfportret mag na afloop mee naar huis. 'Design your own face' is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. De workshop heeft plaats op vrijdag 30 december van 13.30 tot 15.30 uur in de Eemzaal (verzamelen s.v.p. bij de balie van Kunsthal KAdE). Kosten: 7,50 euro (incl. alle materialen, limonade en iets lekkers). Vooraf aanmelden via boekingen@kunsthalkade.nl o.v.v. naam en leeftijd.