• Observant

Dansbare jazz in De Observant

OBSERVANT ,,Jazz moet 'danceable' zijn en de blues moet erin zitten", zei drummer Art Blakey ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor de muziek die saxofonist Ben van den Dungen woensdag 29 november in De Observant speelt met zijn groep. Naast Ben bestaat deze uit pianist Miguel Rodriguez, bassist Marius Beets en drummer Gijs Dijkhuizen.

Ben van den Dungen begon zijn carrière in het begin van de jaren '80 met het illustere duo Ben van den Dungen & Jarmo Hoogendijk. Sindsdien heeft hij in menige groepen gespeeld en heeft hij, met verschillende groepen, zo'n 4500 concerten in 70 verschillende landen gegeven.

Het Ben van den Dungen Quartet is een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier. Helemaal van deze tijd, met een 'happy feel' en 100% pure jazz.

 

De aanvang van dit optreden is 20:30 uur en de toegang 5,00 euro (inclusief een consumptie). Kaarten zijn verkrijgbaar via observant.nl