• Juan Carlos Abreu

De zomer in de winter vieren dankzij Dias Latin Night

AMERSFOORT Dias Latinos brengt topartiesten Rolf Sanchez en Latin Society (bekend van X-factor) op de planken in Amersfoort op 16 december. Dias Latin Night keert wederom terug naar Flint voor een zwoele zomeravond in hartje winter. Naast de diverse latin artiesten is er ook een aanvullend programma. Stilzitten of stilstaan is er hoe dan ook niet bij op deze avond, waarin Flint wordt omgetoverd tot een latin club met veel zwoele klanken en een zomerse vibe.

Dias Latinos, het festival dat sinds vorig jaar nieuw leven is ingeblazen kent naast het gratis outdoor festival in de zomer ook de Dias Latin Night in december. Jörgen Raymann is als festivaldirecteur verbonden aan de stichting. Hij is gedurende het festival en de Latin Night ook rondom de activiteiten te vinden en te ontmoeten. Tijdens deze avond worden diverse acts afgewisseld met een dansworkshop en er is Latijns-Amerikaans eten.

Dias Latin Night begint om 20.00 uur en biedt een rijk gevuld avondprogramma. Zo zal Jeritza Toney, bekend als onder andere presentator van het Kwaku festival, een interactieve performance bieden waarin het publiek wordt opgezweept en warm gemaakt voor een spetterende Latin Night. Daarnaast verzorgt DJ Alex Figueira samen met Gerardo Rosales en Ellister van de Molen een live performance.

Caribische klanten met merengue, bachatta en salsa; alles passeert de revue. Eenmaal opgewarmd zet topartiest Rolf Sanchez samen met Latin Society de zaal op zijn kop. Sanchez, die op dit moment met 'Te Va a Doler' een grote hit heeft, probeert Flint om te toveren tot de Latijns-Amerikaanse club zoals mensen die alleen aan de andere kant van de wereld kennen.

Voor diegene die de danspasjes even vergeten is, wordt ook een dansworkshop georganiseerd in samenwerking met DJ Alex Figueira. En mocht er, na al het dansen (stilstaan zit er niet in deze avond) wat gezonde trek ontstaan is ook daar een oplossing voor. Gedurende de avond wordt er voor fingerfood gezorgd, geheel in lijn met de Latijns-Amerikaanse sfeer.