• De Rainbowrun tijdens de Gaypride.

    Jan Slagter

Dit is er de komende tijd te doen in de stad

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

18 juli 2019

Amersfoort

Zomermarkt
[11:00-21:00 Hof
Het centrum van Amersfoort staat komende maanden in het teken van de zomer; op 4 donderdagen in de maanden juli en augustus is er een zomermarkt in de Langestraat en Utrechtsestraat. De markten staan gepland op 18 juli, 1 augustus, 15 augustus en 29 augustus van 11.00 uur tot 21.00 uur. Vaak hebben de winkeliers een actie of leuke deal, en er zijn ook kooplieden van buiten Amersfoort. Op donderdag 18 juli zijn er onder meer stands met woonaccessoires en wanddecoraties, kleding en accessoires uit Ibiza, fop- en feestartikelen, houtsnijwerk uit Indonesië en nog veel meer.

19 juli 2019

Hoogland

Zomerfeest bij Peuteropvang Dribbel
[10:00-12:00 Kraailandhof 1
Peuteropvang Dribbel in Hoogland sluit het jaar af met een zomerfeest. De deuren zijn geopend en in de tuin vinden feestelijke activiteiten plaats. Alle kinderen van de peuteropvang met broertjes of zusjes zijn uitgenodigd en ouders een kind in de peuterleeftijd kunnen kennismaken met de opvang en het team. Meer informatie via tel. 06-40041606 of pov@dribbel.info.

Amersfoort

Van ridderhofstad tot modern landgoed
[14:00 Stationsplein 41
Ooit zag je ze nog gaan: de ridders te paard zwervend over de eindeloze Utrechtse heidevelden. Onderweg naar hun kasteel met machtige torens en een brede slotgracht. Het waren mannen van adel met veel macht. Ze hadden vaak een uitgestrekt landgoed tot hun bezit. Tijdens deze wandeling van 14 kilometer komen deelnemers over verschillende oude en jongere landgoederen, horen ze het verhaal van de bijzondere veranderingen en kunnen ze genieten van de landschappen en de rijke natuur. De tocht wordt afgesloten met een vegetarisch driegangen diner. Opgeven voor 19 juli 9.00 uur via ahontspannu@gmail.com. Kosten zijn 23,50, meer informatie: www.ahontspan.nu.

20 juli 2019

Amersfoort

Tap takeover Brewdog bij De Dikke Koning
[14:00 Appelmarkt 18
Brewdog neemt de Appelmarkt over; de Schotse oprichters van BrewDog, een Schotse Craft Beer-brouwerij, Martin Dickie en James Watt, raken op een gegeven moment verveeld van de industrieel gebrouwen bieren, zoals de lagers en de ales, die de markt domineren. De twee nemen het heft in eigen hand en besluiten hun eigen bieren te gaan brouwen. Zo wordt BrewDog in april 2007 geboren. Vergezeld door de zon, live muziek en lekker eten moet dit een uitstekende zaterdagbesteding worden.

21 juli 2019

Hoogland

Wandeling single-evenementen
[13:00 Hamseweg 5
Een gezellige zondagmiddag, actief, maar ook genieten van de natuur en nieuwe mensen ontmoeten kan op het Zeldertsepad. Deelnemers wandelen door de polder, over boerenland en langs de Grebbelinie in het buitengebied van Amersfoort. Alle info: www.single-evenementen.nl.

22 juli 2019

Amersfoort

Voor het eerst in Flint: de Musical4Daagse
[Coninckstraat 60
De wandel- en zwem 4-daagse kent iedereen, maar wat zou er gebeuren als zang, dans en spel in een vierdaagse samenkomen? De Musical4daagse vindt plaats van 22 tot en met 25 juli in Flint, de eerste week van de zomervakantie. Het concept geeft kinderen (6 tot 12 jaar) vanaf zes jaar de kans om in de vakantie een intensieve musicaltraining te volgen. Met iedere groep zetten de docenten binnen vier dagen een echte musical neer. Iedereen met een passie voor zingen, dansen en acteren mag meedoen.

23 juli 2019

Amersfoort

Kinderstadswandeling
[11:00 Krankeledenstraat 30

Abe de Verteller nodigt alle kinderen uit Amersfoort en omstreken uit om met hem de binnenstad te komen ontdekken met een speciale kinderstadswandeling. Abe voert hen mee langs de Koppelpoort en vertelt van de spannende belegering van Amersfoort in 1427. Ook vertelt hij het verhaal van de excentrieke jonker Everhard Meyster en de afkomst van de naam Keientrekkers voor de Amersfoorters. Deze en nog vele andere sagen, legenden en historiën zullen in geuren en kleuren worden verteld. De tocht (vanaf 7 jaar) is mogelijk op 23 juli en op 29 augustus. Kaartjes kosten 5 euro voor kinderen en 8 euro voor volwassenen. Reserveren is noodzakelijk: www.vvvamersfoort.nl.

Orgelconcert Jochem Schuurman
[20:00 Hof 1
Jochem Schuurman uit Franeker geeft op dinsdag 23 juli om 20.00 uur een concert in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Meer informatie op www.orgelconcertenjoriskerk.nl.

25 juli 2019

Amersfoort

17de editie Gaypride Amersfoort
[Hof 25
De zeventiende editie van de Gaypride Amersfoort met naast het spetterende feest op de Hof met dj's, Drag Queens en live acts, ook diverse andere onderdelen. Iedereen is welkom op het feestje.

Améézing Pink tijdens Gaypride
[20:30 Groenmarkt 1
Op donderdag 25 juli, tijdens de Gaypride Amersfoort, wordt dit jaar voor de vierde keer Améézing Pink georganiseerd. Als de Pride Walk om 20.30 uur ten einde komt op de Groenmarkt, start de Gouwe Ouwe Dans Band het feest met funky beats en bekende nummers uit de Homo Top-100. Al zijn de nummers bij iedereen wel bekend, er staat een tekstkar klaar om ieder lied woord voor woord mee te kunnen zingen. Bedrijven kunnen een liedje adopteren voor 50 euro, maar ook liefhebbers van het genre kunnen dat doen voor 25 euro. Het logo of de naam wordt dan bij het nummer op de tekstkar vermeld. Op www.gayprideamersfoort.nl en op onze Facebookpagina staat de complete lijst met nummers.

Hoogland

Digitaal Hulpplein in Hoogland
[10:00-12:00 Engweg 7
De vrijwilligers van Bibliotheek Hoogland staan klaar om gratis hulp en advies te geven op digitaal gebied. De eigen tablet, telefoon of laptop meenemen wordt aanbevolen, zodat de vrijwillligers iedereen op zijn of haar eigen apparaat kunnen helpen. In sommige gevallen zijn ook inlognaam en wachtwoord nodig.

26 juli 2019

Amersfoort

Kinderrondleiding op de toren
[11:00 Krankeledenstraat 30
Abe de Verteller nodigt alle kinderen uit Amersfoort en omstreken uit om met hem deze zomervakantie de toren te komen beklimmen. Dit is mogelijk op 26 juli en 26 augustus, om 11.00 uur. Kaartjes kosten 5 euro voor kinderen en 8 euro voor volwassenen. Reserveren is noodzakelijk en dit kan via www.vvvamersfoort.nl of bij de VVV Amersfoort: info@vvvamersfoort.nl.

27 juli 2019

Amersfoort

Kofferbakmarkt op het Eemplein
[10:00-16:00 Eemplein
Tweedehands spullen (ver)kopen is populair en hoe makkelijk is het om dat vanuit de auto te doen. Dat kan op de kofferbakmarkt van het Eemplein op zaterdag 27 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het plein wordt dan omgetoverd tot een grote handelsplaats vol met leuke tweedehands spullen. De winkels van het Eemplein zijn open en de toegang voor bezoekers is gratis. Aanmelden voor de verkoop is verplicht; dat kan via de website: www.kofferbakmarktnederland.nl.

30 juli 2019

Amersfoort

Groene Dag bij Het Groene Huis op Landgoed
[11:00-16:00 Schothorsterlaan 21
CNME houdt de jaarlijkse Groene Dag op Landgoed Schothorst. Een dag vol activiteiten over en in het groen. Er zijn een groene markt, mini-lezingen in Het Groene Huis, muziek en (kinder)activiteiten. Op de groene markt staan meer dan veertig standhouders met informatie en producten over natuur, groen en duurzaamheid. Enthousiaste experts willen bezoekers inspireren.

Voor het volledige programma: www.hetgroenehuisamersfoort.nl/de-groene-dag.