• Regenboogvlaggen op de toren

    Jan Slagter

Dit is er de komende tijd te doen in de stad

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

24 juli 2019

Amersfoort

[Latinfeest met DJ Lay Caro
[20:30-0:30 Eemplein 71
DJ Lady Caro, onderdeel van de organisatie Bailando Risa en Kadecafé slaan de handen ineen door gezamenlijk Latinfeesten te organiseren. Al jaren is er op diverse plekken in Amersfoort de mogelijkheid om salsa te dansen. Dit jaar bijvoorbeeld was DJ Lady Caro met een grote glimlach de heerlijkste latin nummers aan het draaien op diverse podia tijdens Dias Latinos. Zij voorziet al heel wat jaar met veel plezier en passie de latinfeesten van de juiste dansnummers. De entree is gratis en iedereen is welkom. Er zal salsa, bachata, kizomba, soca en nog veel meer muziek gedraaid worden.

25 juli 2019

Hoogland

[Digitaal Hulpplein in Hoogland
[10:00-12:00 Engweg 7
De vrijwilligers van Bibliotheek Hoogland staan voor iedereen klaar om gratis hulp en advies te geven op digitaal gebied. De eigen tablet, telefoon of laptop meenemen wordt aanbevolen, zodat zij bezoekers op hun eigen apparaat kunnen helpen. In sommige gevallen zijn tevens inlognaam en wachtwoord nodig.

Amersfoort

[17de editie Gaypride Amersfoort
[Hof 25
Op donderdag 25 juli is het tijd voor de 17de editie van de Gaypride Amersfoort. Naast het spetterende feest op de Hof met dj's, drag queens en live acts zijn er ook diverse andere onderdelen. Iedereen is welkom.


[Améézing Pink tijdens Gaypride
[20:30 Groenmarkt 1
Op donderdag 25 juli, tijdens de Gaypride Amersfoort, wordt dit jaar voor de vierde keer Améézing Pink georganiseerd. Als de Pride Walk om 20.30 uur ten einde komt op de Groenmarkt, start de Gouwe Ouwe Dans Band het feest met funky beats en bekende nummers uit de Homo Top-100. Al zijn de nummers bij iedereen wel bekend, er staat een tekstkar klaar om ieder lied woord voor woord mee te kunnen zingen. Bedrijven kunnen een liedje adopteren voor 50 euro, maar ook liefhebbers van het genre kunnen dat doen voor 25 euro. Het logo of de naam wordt dan bij het nummer op de tekstkar vermeld. Op www.gayprideamersfoort.nl en op onze Facebookpagina staat de complete lijst met nummers.

[Alzheimer Café
[19:00-21:00 Weberstraat 2
Alzheimer Café zomerinloop: Een avond die draait om de bezoeker; hoe gaat het met hem of haar en waar lopen zij tegenaan? Tijdens deze gezellige avond kan iedereen ervaringen, ideeën en tips met elkaar delen. De afgelopen jaren is gebleken dat bezoekers van het Alzheimer Café de zomerinloop erg waarderen vanwege het vrije karakter ervan. Locatie is wijkcentrum Het Klokhuis, het programma start om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Amersfoort

26 juli 2019

Amersfoort

[Open dag Boldershof
[10:30-15:00 Boldershof 2
Een open dag bij woonzorgvoorziening Boldershof voor geïnteresseerden om de locatie te bezichtigen. Tijdens de open dag krijgt de bezoeker een rondleiding langs de verschillende appartementen en zorghotelstudio's met uitleg over de woonmogelijkheden en de zorg die geboden kan worden. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: tel. 088-3280030.


[Kinderrondleiding op de toren
[11:00 Krankeledenstraat 30
Abe de Verteller nodigt alle kinderen uit Amersfoort en omstreken uit om met hem deze zomervakantie de toren te komen beklimmen. Dit is mogelijk op 26 juli en 26 augustus, om 11.00 uur. Kaartjes kosten 5 euro voor kinderen en 8 euro voor volwassenen. Reserveren is noodzakelijk en dit kan via www.vvvamersfoort.nl of bij de VVV Amersfoort: info@vvvamersfoort.nl.

27 juli 2019

Amersfoort

[Kofferbakmarkt op het Eemplein
[10:00-16:00 Eemplein
Tweedehands spullen (ver)kopen is populair en hoe makkelijk is het om dat vanuit de auto te doen. Dat kan op de kofferbakmarkt van het Eemplein op zaterdag 27 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het plein wordt dan omgetoverd tot een grote handelsplaats vol met leuke tweedehands spullen. De winkels van het Eemplein zijn open en de toegang voor bezoekers is gratis. Aanmelden voor de verkoop is verplicht; dat kan via de website: www.kofferbakmarktnederland.nl.

[Repaircafé Nieuwland
[10:00-13:00 Zeldertsedreef 2
In de Wijkboerderij Nieuwland draait het allemaal om repareren. Diverse vrijwillige reparateurs staan klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Wijkbewoners die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

[Inloopconcert St.-Joriskerk
[15:00 Hof 1
Op zaterdagmiddag 27 juli om 15.00 uur verzorgen Adrie van Manen (hoofd en koororgel), Janet van Manen (alt-viool en alt-blokfluit) en Labrinus van Manen (viool) een inloopconcert in de Sint-Joriskerk.

28 juli 2019

Amersfoort

[Zingen in het Park
[11:00 Bisschopsweg
Zomaar zingen in de vrije natuur. Er zijn songteksten beschikbaar. Iedereen kan meedoen. Het is geen koor: vrije inloop.

30 juli 2019

Amersfoort

[Groene Dag bij Het Groene Huis op Landgoed
[11:00-16:00 Schothorsterlaan 21
CNME houdt de jaarlijkse Groene Dag op Landgoed Schothorst. Een dag vol activiteiten over en in het groen. Er zijn een groene markt, mini-lezingen in Het Groene Huis, muziek en (kinder)activiteiten. Op de groene markt staan meer dan veertig standhouders met informatie en producten over natuur, groen en duurzaamheid. Enthousiaste experts willen bezoekers inspireren.

Voor het volledige programma: www.hetgroenehuisamersfoort.nl/de-groene-dag.

[Bachconcert in St.-Joriskerk
[20:00 Hof 1
Organist Leo van Doeselaar geeft dinsdag 30 juli om 20.00 uur een Bachconcert in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Meer informatie op de website: www.orgelconcertenjoriskerk.nl.

31 juli 2019

Amersfoort

[Fietstocht Eemnes, Blaricum en Laren
[13:00 Stationsplein 41
Deze dorpen Eemnes, Blaricum en Laren worden tegenwoordig bewoond door zo'n beetje de allerrijkste Nederlanders. De drie dorpen bestaan uit prachtige lommerrijke buurten. Nog niet zo heel lang geleden was de situatie heel anders. Van deze geschiedenis is nog heel veel zichtbaar in de dorpen, maar ook in het afwisselende landschap rondom. Iedereen mag meefietsen op deze 45 kilometer lange tocht en het verhaal aanhoren. Ook deze tocht wordt onderbroken voor een kopje koffie of thee en een zoete lekkernij. Opgeven kan tot woensdag 31 juli via ahontspannu@gmail.com. Kosten zijn 11 euro, meer informatie: www.ahontspan.nu.

1 augustus 2019

Amersfoort

[Reanimatiecursus voor burgerhulpverleners
[19:00 Columbusweg 30
Hangt er een AED in de buurt, maar is het niet bekend hoe iemand daarmee een leven kan redden? Volg dan een reanimatiecursus en meld u aan als burgerhulpverlener. Aanmelden kan via de website www.reanimatiecursus-amersfoort.nl.

3 augustus 2019

Amersfoort

[Inloopconcert St.-Joriskerk
[15:00 Hof 1
Op zaterdagmiddag 3 augustus om 15.00 uur verzorgt Alexander de Bie, student aan het Conservatorium in Den Haag, een inloopconcert in de Sint-Joriskerk.

7 augustus 2019

Amersfoort

[NVVE gratis inloopspreekuur
[14:00 Eemplein 75
NVVE gratis inloopspreekuur in het Eemhuis: informatie over de keuzes rondom het zelfgekozen levenseinde.