• Nacht van de vluchteling.

    Stichting Vluchteling

Dit is er de komende week te doen in de stad

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

12 juni 2019

Amersfoort

[Open repetitie Vrouwenkoor Capricciosa
[20:00 Roméostraat 74
Kom vrijblijvend kennismaken met dit ambitieuze maar ook gezellige koor tijdens de open repetities. Deze worden gehouden op 5 en/of 12 juni in de Vrije School aan de Roméostraat 74 in Amersfoort. Aanmelden via concert@capricciosa.nl.

[Proefles Stijldansen voor (echt)paren
[20:00 Homerusstraat 2
Stap voor stap de basis van de quickstep leren en zien welke 8 Ballroom en Latin dansen men in de 1e cursus leert. Nieuwe beginnerscursussen starten na de zomer. Graag aanmelden voor de gratis proefles via: dansschoolparmentier@gmail.com. www.dansschoolparmentier.nl

13 juni 2019

Hoogland

[Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng
[10:00 Engweg 7
Gratis hulp en advies op digitaal gebied. Neem als het kan uw eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader mee.

Vathorst

[Beter door Balans
[19:00 Angelinapolder 4
Een Balansevent van CGMV vakorganisatie. Tijdens deze avond vertellen Hanneke van Harten en John Lapré hoe je kunt ontdekken wat je echt belangrijk vindt in je leven en hoe je dat kunt afstemmen op dat wat God van je vraagt. De lezingen worden afgewisseld met muzikale bijdragen van The Psalm Project. Aanmelden via www.beterdoorbalans.nu.

Amersfoort

[Spirituele minibeurs
[19:30 Amsterdamseweg 43A
Een spirituele mini beurs bij De Cirkel. Er wordt twee keer een korte meditatie gegeven. Aanvang: 19:30 - 22:00 uur. De entree is 8,00 euro.

14 juni 2019

Amersfoort

[Bakkie Kroost: ABC - Doe je mee?!
[8:30 Watersteeg
Bakkie Kroost thema bijeenkomst: ABC - Doe je mee? ABC heeft als doel om de ontwikkelingskansen van alle Amersfoortse kinderen te vergroten. Bakkie kroost is een gastvrije en gezellige plek voor (aanstaande) papa's en mama's en hun jonge kids.

[Mind-Walk Amersfoort
[10:00 Schothorsterlaan 21
Iedere vrijdagochtend wandelen met aandacht en ontspanningsoefeningen doen, iedereen kan meedoen. De kosten zijn 6,00 euro per keer. Info en opgave : inekevanderaalst@gmail.com of 06 - 18865594.

[SHE Vrouwenavond met cabaretvoorstelling
[20:00 Kosmonaut 2
SHE vrouwenavond met het cabaretduo Eer&Nan. Eer en Nan zijn twee sprankelende jonge vrouwen die op grond van hun eigen struggles in het leven dit cabaretprogramma voor vrouwen hebben ontwikkeld. www.eventbrite.nl/e/tickets-she-vrouwenavond-met-cabaretduo-eernan-57983758984

15 juni 2019

Amersfoort

[Nacht van de Vluchteling 2019
[Oude Fabriekstraat 20
Met de Nacht van de Vluchteling wordt aandacht gevraagd voor miljoenen vluchtelingen die wereldwijd van huis en haard verdreven zijn, om zoveel mogelijk geld op te halen om hen te helpen. Honderden mensen lopen 40 km vanaf het Spoorwegmuseum in Utrecht naar De Nieuwe Stad in Amersfoort. Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling 1,7 miljoen euro opgehaald door 5.200 deelnemers. Aanmelden voor deze en alle andere routes kan via www.nachtvandevluchteling.nl.

[Rommelroute Kruiskamp
[9:00 Kruiskamp
Op de facebookpagina Rommelroute Kruiskamp worden de deelnemende straten genoemd. Meer info via Rommelroutekruiskamp@gmail.com.

[Albert Cuijpmarkt rommelmarkt
[9:00 Albert Cuijpstraat
Tijdens de rommelmarkt, van 9.00 - 14.00 uur, kan er in de gehele straat het hart worden opgehaald aan alle mogelijke snuisterijen, kleding, boeken, speelgoed, keukengerei en planten. Voor de liefhebbers is er koffie/thee-en voor de kinderen is er een springkussen.

[Voorleesontbijt met Naomi Tieman
[10:00 Langestraat 33
Naomi Tieman leest voor uit haar nieuwe boek 'Vakantieprut en appelmummies' bij Boekhandel Veenendaal. Reserveer een kussentje via de website. De toegang is gratis en de verhalen zijn geschikt voor iedereen boven de 4 jaar.

[Open tuinendag Nieuwland
[13:00 Zeldertsedreef 2
Er zullen 11 tuinen in de duurzame wijk Nieuwland worden bezocht. Van 13.00 uur tot 16.00 uur kan men een route kopen in de boerderij. In het talud van de wijk is een heel bijzondere tuin te bekijken. Bij Buurtinitiatief Nieuwland in de Kruidenbuurt hebben buurt-bewoners enthousiast gewerkt aan een moestuin project. De Buurjongens laten duurzame en onderhoudsvrije groenschuttingen zien.

[Muziek na de Markt in de Lutherse kerk
[16:00 Langestraat 61
Concert Vocaal Ensemble Voxtet Het Amersfoortse Vocaal Ensemble VOXTET treedt op in de serie Muziek na de Markt, met een programma uit dat geheel bestaat uit Nederlandse componisten. Het koor staat ook nu weer onder leiding van Lydia Liefting.

[Uitvoering Bachcantate
[17:00 't Zand 29
Het Amersfoorts Cantatekoor en -orkest speelt onder leiding van Bas Ramselaar de fraaie dubbel-cantate 194 'Höchsterwünschtes Freudenfest' van Johann Sebastian Bach. Solisten zijn Paula Bär-Giese, sopraan en Gerben Houba, tenor. Gratis entree en collecte na afloop. www.rondomdecantates.nl

[Beestenboel bij de Slingerland Singers
[20:00 Utrechtseweg 266
De Slingerland Singers bezingen in hun concert "Beestenboel" dieren van allerlei pluimage. De koorwerken worden afgewisseld met stukken in kleine bezetting en solo's door de solisten van het koor. Locatie: Kapel van Zon & Schild, Utrechtseweg 266. Toegang: 15,00 euro. Kaarten via https://www.hannieslingerland.nl/kaartverkoop/

16 juni 2019

Amersfoort

[De Lieve Vrouw CineSingle
[12:00 Lieve Vrouwestraat 13
Geen zin om alleen naar de film te gaan? Je bent niet de enige. Daarom organiseert De Lieve Vrouw CineSingle. Een maandelijks filmmatinee op zondag als bijzonder ontmoetingsmoment voor single filmliefhebbers van alle leeftijden. Vooraf kun je samen koffie drinken en na afloop kan er geluncht en geborreld worden in het café. Deze zondag: Yuli Icíar Bollaín. Inloop vanaf 11.00 uur. Kaarten zijn te koop via de site en de kassa (100% pin of creditcard) www.lievevrouw.nl.

[Maak van Vaderdag een Topdag
[14:00 Krankeledenstraat 30
Beklim de Onze Lieve Vrouwetoren! Als beloning ontvangen alle vaders na afloop een certificaat als bewijs van deze prestatie, én een biertje op het terras van Café Long John. Het aantal plekken is beperkt, dus reserveer snel op www.vvvamersfoort.nl of koop je tickets bij VVV Amersfoort. (Breestraat 1)

[Vijverconcert met ABBA Tribute
[14:00 Nijverheidsweg-Noord 123
Het elfde Vijverconcert in het Amfitheater Kattenbroek. Naast de bekende coverband Sixties Generation, die de grote hits speelt en zingt uit de jaren zestig en zeventig, is er dit jaar op Vaderdag, ook een medley met ABBA toppers. Bij regen wordt het concert verplaatst. Voor meer info: www.sixtiesgeneration.nl

[De muzikale dagboeken van Prokofjev
[15:30 Westsingel 47
Tijdens het laatste concert in de serie Mannenzaal Klassiek voor de zomer brengt fluitiste Abbie de Quant samen met pianist Maarten den Hengst en voordrachtskunstenaar Carel Alphenaar een bijzonder programma ten gehore, genaamd de muzikale dagboeken van Prokofjev. Kaarten: 14,00 euro te reserveren via info@mannenzaal.nl. Kaarten aan de zaal kosten 16,00 euro.

17 juni 2019

Amersfoort

[Inspiratie lunch
[9:30 Arnhemseweg 47
In de inspiratielunches ontdek je dat veel gezondheidsklachten komen door wat je elke dag eet. Er is ruimte voor vragen en je krijgt veel praktische tips. Aanmelden via www.eet-echt-eten.nl of info@eet-echt-eten.nl

18 juni 2019

Amersfoort

[Wastekenen in het Toon Hermans Huis
[13:30 Regentesselaan 39
Intuïtief wastekenen, een workshop bedoeld voor mensen die te maken hebben met kanker. Eigen bijdrage 7,50 euro. Inschrijven via 033 4655227/info@thha.nl

[Filosofisch Café
[20:00 Appelmarkt 15
Het maandelijkse Café Filo van Vragend Wijs in Café onder de Linde. Tijdens deze avond filosofeer je samen met anderen over de vraag waar één van de deelnemers mee worstelt. Het café filo is openbaar en de deelnemers gaan met elkaar op zoek naar een antwoord op de centrale vraag.

Hoogland

[Healing Circle
[20:00 Het Fortuyn 55
Bijeenkomst voor bewuste vrouwen die op zoek zijn naar verbinding en, om wat voor reden dan ook, een warme bedding en heling. Meer informatieis te vinden op www.kloppendhart.nl. De kosten zijn 12,50 euro.