• Optreden op WWW in 2018

    Liesbeth Schuurman

Dit is er de komende week te doen in de stad

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

5 juli 2019

Amersfoort

[De kracht van gedachten
[10:00 Het Fortuyn 55
Inspirerende intro-workshop voor vrouwen over de invloed van gedachten op alles in het leven. Kosten: 12,50 euro, aanmelden: mirjam@kloppendhart.nl. Meer info: www.kloppendhart.nl.

[Vrijdenken op Vrijdag
[10:30-12:00 Lieve Vrouwestraat 13
Café Vrijdenken. Erna Rijper is humanistisch geestelijk verzorger in het Meander Medisch Centrum. Op 5 juli vertelt zij meer over haar werk en kun je vragen aan haar stellen. Café Vrijdenken op Vrijdag is elke eerste vrijdag van de maand in café De Lieve Vrouw, een initiatief van het Humanistisch Verbond en Humanitas Eemland. Meer info via vhb.eemland@humanitas.nl.

[Workshop draadsculptuur maken
[19:30 Bisschopsweg 132
De workshop draadsculptuur: een eigen figuur in de stijl van Alberto Giacometti. Een eigenzinnige kunstenaar die surrealistische bronzen figuren maakte. Aanmelden via www.keistadevenementen.nl.

[033 Skate editie 6
[20:00
Op longboard, skates of step door Amersfoort: dat is 033 Skate. Onder begeleiding van een pick-up truck met dj en verkeersregelaars. De start is vanaf de Varkensmarkt in plaats van de Hof in verband met Dias Lations. Deze editie rollen ze traditiegetrouw door de Mc Drive van McDonald's voor een softijsje. Deelname is gratis. Deelnemers zorgen zelf voor skates, steps of longboards. Routes en informatie op www.033ksate.nl .

6 juli 2019

Amersfoort

[Tweedehands kleding en speelgoed
[10:00 Liendertseweg 114
De 'Inloopkast' is weer open: voor een klein bedrag een nieuwe (tweedehands) outfit. Er is een up-to-date mode-aanbod en speelgoed voor kinderen. Ondertussen gratis koffie, thee met wat lekkers en een kleine lunch.

[Repaircafé
[10:30-13:00 Wervershoofstraat 37
Inwoners van Amersfoort met een kapotte computer, een ander apparaat dat dienst weigert of een naad die los zit in de blouse kunnen terecht bij het Repaircafé Vathorst in St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Aan de reparaties zijn geen kosten verbonden, eventuele onderdelen zijn voor eigen rekening, een vrijwillige bijdrage is welkom. Entree is gratis en aanmelden niet nodig.

[INOG familiedag
[11:00 Weberstraat 2
De INOG familiedag met harmonieuze zang van het Indisch koor Seni Suara en livemuziek die Cees van Amstel and Friends and Guests speelt. En in buffetvorm valt te genieten van de meegebrachte zelf bereide Indische gerechten van bezoekers. De entree is gratis voor wie een gerecht meeneemt anders 7,50 euro. Meer informatie via igknazorg2017@gmail.com.

[Open dag en kennismakingsles Jong Juliana
[13:30-16:00 Grote Koppel 65
Gratis korte kennismakingslessen van een kwartiertje waarin kinderen van 4 tot 16 jaar allerlei instrumenten kunnen uitproberen. Bezoekers kunnen een repetitie bekijken en er is een algemene informatiestand over Jong Juliana. Aanmelden niet nodig, het clubgebouw van Jong Juliana staat schuin tegenover het Eemplein. Parkeren kan op eigen terrein. info: jong-juliana@juliana-amersfoort.nl.

[Willems Wondere Weiland
[14:00 Palestinaweg-Oost 7
Elke eerste zaterdag van de maand juli is het feest in Hooglanderveen. Willems Wondere Weiland is begonnen als verjaardagsfeest van Willem en inmiddels uitgegroeid tot een muziekfestival met de meest uiteenlopende genres, als pop, rock, jazz, reggae, singer-songwriters, metal, hiphop.

[Schrijversduo Nicci French signeert
[16:30-17:30 Langestraat 33
Nederland heeft een primeur: op 2 juli verschijnt de nieuwe thriller van schrijversduo Nicci French, Huis vol leugens. Vier dagen later, op zaterdag 6 juli, zijn ze bij boekhandel Veenendaal te gast om hun boek te signeren. Huis vol leugens is de nieuwste literaire thriller van Nicci French, hun eerste boek na de veelbekroonde Frieda Klein-serie.

7 juli 2019

Amersfoort

[Hallhuiskoor zingt in Dahlia-tuin
[13:30, 14:30 en 15:30, Ringweg Randenbroek 119
Het Hallehuiskoor verzorgt in het kader van Struinen in de Tuinen drie korte optredens in de tuin van Dahliavereniging Randenbroek: tien liederen in vijf stijlen, van Afrikaans tot close harmony, van volks Napolitaans tot Nederlands luisterlied tot popsong, van vrolijk swingend tot melancholisch, van straalverliefd tot boos. Het koor paart muzikaliteit aan enthousiasme en nauwkeurigheid aan expressiviteit. Het Hallehuiskoor staat onder leiding van Harry de Beer.

9 juli 2019

Amersfoort

[Orgelconcert Aart Bergwerff
[20:00 Hof 1
Aart Bergwerff, (Grote Kerk, Breda) geeft een concert in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Meer informatie: www.orgelconcertenjoriskerk.nl.

11 juli 2019

Hoogland

[Digitaal Hulpplein
[10:00 Engweg 7
De vrijwilligers van Bibliotheek Hoogland staan voor iedereen klaar om gratis hulp en advies te geven op digitaal gebied. Het inloopspreekuur is van 10.00 tot 12.00 uur. De eigen tablet, telefoon of laptop meenemen is nodig, zodat zij bezoekers op hun eigen apparaat kunnen helpen. In sommige gevallen zijn ook inlognaam en wachtwoord nodig.

12 juli 2019

Amersfoort

[Vondelfestival
[14:15 Huijgenslaan 41
Op vrijdagmiddag 12 juli wordt het jaarlijkse Vondelfestival weer georganiseerd op OBS Joost van den Vondel. Met de Vondel's Got Talent show, springkussens, hapjes, drankjes en veel meer activiteiten is dit voor de leerlingen, team en ouders hèt evenement van het jaar.

[Album release Shoot The Messiah
[20:00 Bavoortseweg 25
Na een periode van veel optreden en schrijven is de tijd daar: het eerste echte album van Shoot The Messiah is in zicht. Op 12 juli zal het album 'Kill All Gods' aan de wereld getoond worden. Om 20:00 deuren open, 20:30 Kid Harlequin, 21:45 Hordearii, 23:00 Shoot The Messiah. In 2015 is Shoot The Messiah opgericht met het idee om brute muziek te maken. Ze hebben al met verschillende grote namen zoals Bleeding Gods, Bodyfarm en Rotten Sound het podium mogen delen.

[033 Skate, editie 7
[20:00 Hof 25
De laatste editie van 2019 van 033 Skate. Nog één avond met z'n allen naar de Hof met step, skates of longboard en voor een tocht van 20 kilometer. Deze laatste route maakt een lus rondom Vathorst en Hooglanderveen. Iedere avond valt de stoet met deelnemers op, maar deze avond is extra speciaal. Het is namelijk de white edition. Een wit shirt, witte broek, konijnenpak of overall: zolang het maar wit is en de skater er lekker in kan bewegen, is het allemaal goed. Deelname aan 033 Skate is gratis. Deelnemers zorgen zelf voor skates, steps of longboards. Routes en meer informatie op www.033ksate.nl.

13 juli 2019

Amersfoort

[Amersfoortse hockeyclubs bundelen krachten
[10:00 barchman Wuytierslaan 234
Hockeyclubs AMHC en HC Eemvallei organiseren voor het eerst in de geschiedenis een gezamenlijk event voor alle C-jeugd uit Amersfoort en omgeving onder de noemer Rock Valley C vriendentoernooi 2019. Het toernooi, waar twintig vriendenteams van diverse hockeyclubs in en rond Amersfoort aan mee doen, vindt plaats op zaterdag 13 juli op de velden van AMHC.

[Zwoele Zomeravond Beklimmingen
[19:30 Krankeledenstraat 30
De gids neemt mensen mee naar de top van de toren, waar men een prachtig uitzicht heeft over de binnenstad. Rondleidingen beginnen om 19.30 uur en 20.00 uur. Reserveren noodzakelijk. www.vvvamersfoort.nl of info@vvvamersfoort.nl

14 juli 2019

Amersfoort

[Meditatie in beweging
[10:30 Barchman Wuytierslaan 51
Op de tweede zondag van de maand begeleidt Adriaan van Ek van Ayoga een meditatieve vorm van yoga gebaseerd op de klassieke raja yoga. Er zijn meditatiekussentjes en matjes aanwezig. Kosten 5 euro. Aanmelden is niet nodig.

[Familieopstellingen
[12:30 Erekhof 8
Familieopstellingen Zondag 14 juli zijn er Amersfoort familieopstellingen die helpen zicht te krijgen op de achterliggende oorzaak van dingen die maar niet oké blijven voelen. Door dit inzicht krijgt men de gelegenheid oude overtuigingen los of op de juiste plek te laten. Kosten: Opstellingen 75 euro, als representant eerste keer aanwezig 20 euro. Tijd: 12.30 uur tot 17.00 uur. Adres: Ringweg Randenbroek, 119, Amersfoort, Info/ opgave: Rosa Kok: tel. 06 3968 3456, www.rosakok.nl

[Orde en Chaos - Johan van Oldenbarnevelt
[16:00 Hof 1
Expositie: Na 400 jaar weet Johan van Oldenbarnevelt ook hedendaagse kunstenaars te inspireren. Dat is de boodschap van Orde en Chaos, de dubbel-expositie van LKG de Ploegh in Amersfoort. 26 kunstenaars – waaronder tien gastkunstenaars – laten een actuele visie zien op het leven en de betekenis van Johan van Oldenbarnevelt. Deze vooraanstaande staats-man werd 13 mei 1619 onthoofd. De fenomenen van toen zoals de strijd om geloofs- en individuele vrijheid, het verlangen naar tolerantie, het zich verweren tegen onderdrukking, het opvangen van vluchtelingen, maar ook geopolitieke verschuivingen met als gevolg wanorde, zijn tot op heden nog steeds actuele onderwerpen. Johan van Oldenbarnevelt: Op 13 mei 2019 is het vierhonderd jaar geleden dat de in 1547 geboren en tot 1564 in Amersfoort wonende landsadvocaat en Raadspensionaris van de Sta-ten Generaal, na een conflict met Maurits van Oranje wegens vermeend landverraad in Den Haag werd onthoofd.