• Sixties Generation tijdens optreden in Icoon Theater Vathorst.

    Mary Smulders

Dit is er komend weekend te doen in Amersfoort

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

18 april 2019

Amersfoort

[Repair Café Soesterkwartier
[13:30 tot 15:30 Noordewierweg 131
Wijkbewoners staan klaar om kapotte spullen een tweede leven te geven. Op donderdag 4 april en op donderdag 2 mei 'Bij Bosshardt' in de Emmaüskerk. Ook wijkbewoners die niets te repareren hebben zijn welkom voor een kopje koffie en of een praatje.

[Lezing met filosofe Stine Jensen
[20:00 Eemplein 71
De Algemene Boekhandel verzorgt in het Kadecafé een lezing met filosofe en schrijfster Stine Jensen. Zij vertelt over haar nieuwste boek 'Goeroes, mijn zoektocht naar de verleidingen van moderne spiritualiteit'. Na afloop van de lezing is er boekverkoop en zal Jensen signeren. Entree 10 euro, reserveren: info@algemeneboekhandel.nl.

[Live The Passion bij Kruispunt
[20:30 Terschellingkade 22
Het thema van The Passion 2019 is 'Je bent niet alleen' en daarom is jong en oud van harte welkom om samen naar de live-uitzending op een groot scherm te komen kijken. De kerk is vanaf 20.00 uur open. Na afloop is er een hapje en een drankje en de toegang is gratis.

Hoogland

[Passion for Kids
[16:00 Kerklaan 22
Samen met een groot kinderkoor en de Passion for Kidsband wordt het verhaal van de laatste dagen uit het leven van Jezus verteld in de St. Martinuskerk. Niet alleen met woorden, maar ook met filmpjes. Speciaal voor kinderen, maar ook voor een groot deel dóór kinderen. De toegang is gratis, na afloop is er een deurcollecte voor de onkosten.

[Grip op overgewicht
[19:30 tot 21:00 Engweg 7
Deelnemers aan het 18-plus leefstijlprogramma CooL nemen naast voeding ook hun slaap, stress, ontspanning en beweging onder de loep. Ze leren gewoontes blijvend te veranderen. Voor kosteloze deelname gelden voorwaarden en daarom is een verwijzing van de huisarts nodig. Aanmelden kan tot 11 april via atydejongleefstijlcoaching.nl of tel. 06-38116354.

19 april 2019

Amersfoort

[Mind-Walk Amersfoort
[10:00 tot 11:30 Schothorsterlaan 21
Iedere vrijdagochtend een Mind-Walk, de start is bij het Groene Huis: wandelen met aandacht en ontspanningsoefeningen. De kosten zijn 6 euro per keer. Informatie en opgave: inekevanderaalst@gmail.com of tel. 06-18865594.

[Tai Chi Tao nieuw seizoen
[10:00 Pullstraat 3
Het nieuwe seizoen Tai Chi Tao Amersfoort start in de week van 17 september.

[Matthäuspassion meezingen in Lutherse kerk
[13:30 Langestraat 61
De koralen uit Bachs Matthäuspassion meezingen. De Amersfoortse Zwaan organiseert een viering op Goede Vrijdag. Dirigent Cees-Willem van Vliet studeert in een uur tijd met de aanwezigen de koralen vierstemmig in. Zangers zijn daarom om 13.30 uur welkom. Om 14.30 uur is er een kop thee om de kelen te smeren en om 15.00 uur begint de viering. De muziek is te downloaden via www.amersfoortsezwaan.nl/agenda. Deelname is gratis.

[Opening Urban Sports Park Vathorst
[14:00 Wezeperberg 6
Urban sport is een verzamelnaam voor sport- en beweegactiviteiten in de bebouwde omgeving. Het Urban Sports park Vathorst is een combinatie van Calisthenics en Ninja Warrior.

[Radio/tv-marathon: Jongeren staan op
[19:00 Van Persijnstraat 19A
Vijftig jongeren uit verschillende kerken in Amersfoort en Leusden gaan in de nacht van Goede Vrijdag (19 april) op Stille Zaterdag actie voeren voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het is uitwerking van de 'paasgedachte' onder het motto: Standby and Standup. De complete actie is rechtstreeks te volgen tijdens een vijftien uur durende uitzending via radio en televisie bij de regionale omroep EVA.

20 april 2019

Amersfoort

[Repaircafé Nieuwland
[10:00 Zeldertsedreef 2
Een aantal wijkbewoners houden maandelijks een Repair Café in Nieuwland. Door repareren te promoten, willen ze bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg.

[Zingend Zijn
[10:30-11:30 Barchman Wuytierslaan 51
Elke derde zondag van de maand is iedereen welkom om mee te zingen in het VlinderHuys. Mantra's zijn een onderdeel maar ook liederen uit andere windstreken of gedichten die op muziek zijn gezet. Kosten: 5 euro, aanmelden niet nodig.

[Muziek na de Markt in de Lutherse kerk
[16:00 Langestraat 61
Rex et Regina - Vorstelijke muziek uit de 15de en 16de eeuw . Koning en koningin, vormen de rode draad in dit concert van vocaal ensemble Joli Cuer. Het omvat wereldlijke en geestelijke polyfone muziek uit de periode 1350-1550 van onder anderen Pierre de la Rue, Josquin des Prez, Jehan Mouton en Walter Frye. Uitvoerenden: Joli Cuer bestaat uit Monique Janssens (mezzosopraan), Ed Mos (alt en tenor), Wim Sangster (alt en tenor), Raphaël Rijntjes (bariton en bas).

[Vereniging presentatie Juliana Amersfoort
[19:30 De Velduil 2
Juliana Amersfoort geeft een presentatie met alle leden van de vereniging. Een VIP-avond voor alle leeftijden met een afwisselend en muzikaal programma. Na afloop kunnen bezoekers onder het genot van een drankje luisteren naar KapeLLoos in de bar. Gratis entree.

21 april 2019

Amersfoort

[Mannenzaal Klassiek: Rossitza Ovtcharova
[15:30 Westsingel 47
Violiste Rossitza Ovtcharova is op eerste paasdag te gast in de serie Mannenzaal Klassiek. Zij brengt dan het programma Pareltjes voor de viool ten gehore. Dit programma bestaat uit werken van onder meer Kreisler, Piazzolla, Prokofjev en Bartok. Kaarten 14 euro in voorverkoop, reserveren via info@mannenzaal.nl (aan de zaal 16 euro).

22 april 2019

Amersfoort

[Wat, is dat patat?
[11:00-16:00 Soesterweg 314B
De vierde editie van 'Wat, is dat patat?', het weet-wat-je-eet-festival voor kinderen. Melk komt van een koe en van aardappels maak je patatjes. Kinderen betalen een kaartje en (groot)ouders mogen gratis mee. Het kaartje geeft recht op een stempelkaart, zodat kinderen mee mogen doen aan allerlei proefjes en activiteiten.

[PaasRun Wagenwerkplaats
[11:00 Soesterweg 320
De gratis PaasRun is een rondje van 1,5 kilometer en wie kan, mag twee rondjes lopen op de Wagenwerkplaats. Hardlopen én lopen kan allebei; meedoen is belangrijker dan winnen. Een sportieve activiteit als onderdeel van het festival 'Wat, is dat patat?' Het weet-wat-je -eet-festival voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Studenten van MBO Amersfoort helpen mee met de marketing van deze fun-run.

[De Hebberd gaat Sixties (op de foto)
[14:30-17:30 Bergenboulevard 15
Coverband Sixties Generation komt naar De Hebberd voor een dansmiddag, of gewoon kijken, luisteren en meezingen. De band speelt en zingt bekende hits uit de jaren '60 en '70 waarbij ook een groot aantal medleys voorbij komen. SG is er van 14.30 tot 17.30 uur. Na afloop een Italiaans buffet voor 15 euro, reserveren via 033-2863015. Gratis entree en parkeren.

[Poppenkast Paasvoorstelling
[15:00 Griendwerkerstraat, 52 52
Poppentheater Jodokus op de Poppenzolder met een paasvoorstelling waarin kabouter Pip, de paashaas en stoute poes allemaal meedoen. Voor kinderen vanaf 3 jaar. Reserveren noodzakelijk: tel. 06-57680436 of www.theaterjodokus.nl. Entree 4,50 euro (5,50 volwassenen).

[Paasconcert door Rien Donkersloot
[15:30 Hof 1
De zesde Symphonie van Charles Marie Widor (1845-1937) is het hoofdgerecht van het concert dat Rien Donkersloot op Tweede Paasdag geeft op het orgel van de Sint-Joriskerk. Op het programma staan 'slechts' drie werken. Donkersloot begint zijn concert met een geïmproviseerde Suite over paasliederen. Daarna speelt hij de pastorale van Jean Jules Aimable Roger-Ducasse (1873-1954). Hoofdmoot en sluitstuk is de zesde symphonie. Meer informatie: www.orgelconcertenjoriskerk.nl. Toegang concert: 8 euro, tot 21 jaar vrij.

23 april 2019

Amersfoort

[Lezing: Roy Straver - Drawdown
[20:00 Eemplein 71
Het boek 'Drawdown - Het meest veelomvattende plan ooit om klimaatontwrichting te keren' van Paul Hawken is wereldwijd een succes en is een New York Times bestseller. Niet gek, want het klimaat is hot. Roy Straver van Climate Cleanup vertelt 23 april meer over het onderwerp. 'Drawdown' is een boek over klimaatverandering dat focust op oplossingen en niet op de problemen zelf. Tientallen wetenschappers vanuit allerlei vakgebieden rekenden voor het boek 100 methodes door om klimaatverandering te helpen tegengaan en zelfs te keren.

24 april 2019

Amersfoort

[Open ochtend Peuterbelevingsschool
[9:00-11:00 Gasthuislaan 70
Bzzzonder Vermeerkwartier houdt een open ochtend op De Peuterbelevingsschool om sfeer te proeven en vragen te stellen. De peuters mogen meedoen aan het peuterparcours. De Peuterbelevingsschool van Bzzzonder worden peuters voorbereid op de basisschool. Meer informatie is te vinden op www.bzzzonder.nl/peuterbelevingsschool.

[Tegenlicht Meet Up: Beste reizigers
[19:00 Eemplein 71
Je hoort geen 'dames en heren' meer op het perron. Het is 'beste reizigers' geworden. We worden, nog voor we geboren zijn, in hokjes geplaatst en bekijken de wereld door een bril die alles in tweeën splitst: wie geen man is, is vrouw, en andersom. In VPRO Tegenlicht verkennen bezoekers de toekomst van geslacht en gender, met mensen die niet in een hokje passen of er niet in willen worden geduwd. Tijdens deze Meet Up zijn sprekers aanwezig en er is volop gelegenheid voor vragen en discussie. Sprekers worden bekendgemaakt via het Facebookevenement.

[Hildegard volgens Agnes
[20:00 't Zand 29
Workshop van Agnes Janmaat over het leven en werk van Hildegard van Bingen (1098-1179). Zij leefde als kloosterling in de twaalfde eeuw en wordt wel 'bazuin van het levende licht' genoemd. Zij werd beroemd vanwege haar kennis van kruiden en planten, haar bijzondere muziek en haar uitzonderlijke visioenen. In haar tijd was zij de enige vrouw die gelegenheid kreeg te schrijven over God, de mensen en de wereld. In onze tijd is ze weer in de belangstelling gekomen door haar holistische kijk op de wereld. Locatie: de tuin achter St. Franciscus Xaverius, bijdrage: 10 euro. Informatie en opgave: info@fransenhilde.nl.