• Groepsfoto Kuijper Entertainment

    Margot Scheerder

Dit is er komende week allemaal te doen in de stad

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is te vinden in onze online agenda.

14 november 2018

Amersfoort

[Lezing '80 jaar oorlog'
[20:00 Eemplein 71
De Algemene Boekhandel verzorgt een avond met historicus Gijs van der Ham. Hij zal spreken over het boek '80 jaar oorlog'. Het boek is gebaseerd op verhalen uit de gelijknamige NTR-serie en de tentoonstelling in het Rijksmuseum.

15 november 2018

Amersfoort

[Gratis Gezondheidsavond
[19:00 Nijverheidsweg-Noord 123-127
Gratis Gezondheidsavond voor ziel, geest en lichaam Introductie en demonstraties. Deze gratis healingavond vindt iedere donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur plaats. Raadpleeg de website voor actuele informatie en eventuele veranderingen.
Voor meer informatie: http://soulfulnessnederland.nl, 085 - 0645 812 of info.NL@drsha.com

16 november 2018

Amersfoort

[Symposium Bergkerk
[10:00 Bergkerk, Doctor Abraham Kuyperlaan 2.
'Ouderen als schakels tussen generaties'. Sprekers - Awraham Soetendorp: 'eren van de ouders'. - Suzanna Jansen: 'het Pauperparadijs' - Paul van Tongeren: 'generaties en dankbaarheid'. - Kees Bregman: 'Loyaliteit tussen generaties' - Ina Luichies: 'Over de zin van zorgen voor de eigen hoogbejaarde ouders'

[Schrijfworkshop Poëzie met Dyslexie
[10:00 Leeghwater 1-3
Gratis workshop Poëzie met Dyslexie in de vestiging Vathorst. Schrijfdocenten Jolanda Oudijk en Nanzz van Vliet willen tijdens deze workshop de deelnemers laten ervaren dat dyslexie geen belemmering hoeft te zijn.

[Aanmeldingen voor sociale lintje gezocht
[12:00 Stadhuisplein 1
Wie verdient het Sociale Lintje, ook wel Rode Lintje genoemd? Men kan nu inwoners of organisaties die zich inzetten voor een socialer Amersfoort aandragen tot 16 november.

[Kijkavond bij sterrenwacht
[19:30 Schothorsterlaan 27
Enkele telescopen staan op mooie objecten aan de sterrenhemel gericht. Met uitleg over de sterrenhemel, ook geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Toegang is gratis.

[De Rietpluim speelt: Een dolle beestenboel
[20:00 Verlengde Paltzerweg 45
Soester Toneelvereniging De Rietpluim speelt een hilarische klucht van Henk Roede met absurde situaties, veel grappen en uiteraard veel dierentuindieren met een eigen willetje!

[Tertulia Centro Hispano Americano
[20:00 Heiligenbergerweg 64
De derde lezing van dit seizoen. Spreekster is mevrouw Beatriz Carnevali Villegas.
Entree 7,00 euro. Meer informatie op website www.amersfoortlatino.nl.

17 november 2018

Amersfoort

[Theatervoorstelling Karakters
[13:00 Zwaaikom 21
Ter afsluiting van de huidige expositie van de maskers van Frans Krom in het minimuseum van Kringloopcentrum Amersfoort, komt theatergroep Teatro Obstinato een deel van de voorstelling "Karakters" spelen.

[Reünie oud/huidige bewoners Palm-Hulststraat
[15.00 uur Buurthuis Palmstraat 262 A
Reunie over de geschiedenis van de Palm-Hulststraat. Deze huizen in het Soesterkwartier staan er sinds 1927 en er zijn vele verhalen over vroeger te vertellen.

[Muziek na de Markt - Orgelconcert
[16:00 Langestraat 61
Jan Jansen bespeelt het beroemde J.H.H. Bätzorgel in de Lutherse kerk. Jan Jansen is oud-organist van de Utrechtse Domkerk (1987-2011), nu regelmatig organist van de Bergkerk Amersfoort en veelgevraagd continuo speler en concertorganist.

[Stravinsky mis door Slingerland Singers
[20:00 't Zand 29
De Mis voor koor, solisten en dubbel blaaskwintet van Stravinsky (1948) is een meesterwerk dat zelden wordt uitgevoerd. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de ongebruikelijke bezetting. Dirigente Hannie Slingerland zocht de benodigde blazers uit de wijde omtrek bij elkaar en brengt deze mis met haar solisten-ensemble de Slingerland Singers

Hoogland

[Klassiek concert strijkers en blazers
[20:00 Hamseweg 40
Het Amersfoort String Orchestra en het Blazersensemble Amersfoort spelen stukken van Bizet, Händel, Mozart, Telemann, Clara en Robert Schumann. Als extraatje is er muziek uit de film The Pirates of the Carribean. De kaarten kosten 7,50 euro (volw) en 5,00 euro (onder 18). Kaarten bestellen via 06-83972967 of via de website www.amersfoortstringorchestra.nl.

Amersfoort

[Zeep vs Bruin Tapijt
[20:00 Oceaan 14
De Amersfoortse verenigingen Zeep en Bruin Tapijt spelen tegen elkaar. Beide groepen spelen met veel energie allerlei scenes uit. Kaarten zijn in de voorverkoop 7,50 en aan de deur 10,00 euro. Kaarten bestellen kan via email: Zeepimpro@gmail.com. Kinderen mogen voor 3,50 naar binnen

[Vocal Band Experience: X-Change
[20:00 Paladijnenweg 101
De Amersfoortse a capellagroep Vocal Band Experience geeft een concert met leerlingen en docenten van het Farel College. Kaarten zijn te verkrijgen op www.vocalbandexperience.nl

[SessieS met 'Sweet Stuff'
[20:30 Heiligenbergerweg 144
Nieuwe Erven verzorgt iedere derde zaterdag van de maand SessieS met een fijne artiest, meestal lokaal, soms nationaal en heel soms internationaal. SessieS wordt deze keer geheel gevuld door Sweet Stuff. Het duo Sweet Stuff bestaat uit Willemijn ten Velden en Raoul Huisden.

18 november 2018

Amersfoort

[Yoga met live muziek optimaal ontspannen
[10:00 Beeldschermweg 5-5
Een ontspannen en zachte yogales ( Yin en hatha) met live muziek. Aan het eind van de les staat koffie of thee met gebak klaar. De locatie is de Fitfactorij. Opgeven via: tineke@tinekegommans.nl of 06- 38 33 99 54. De kosten zijn 25,00 euro. www.tinekegommans.nl

[Workshop De Eerste Hapjes
[10:00 Snouckaertlaan 7
Een informatieve en interactieve workshop over het starten met vaste voeding en de overgang van melkvoeding naar vaste kost. Meer informatie? Kijk op www.stoerekost.nl

[ZIngend Zijn in het Vlinderhuys
[10:30 Barchman Wuytierslaan 51
Elke derde zondagochtend van de maand. Mantra's en liederen zingen uit alle windstreken of poëzie op muziek gezet, aansluitend bij de gang door het jaar, de natuur. Een korte stiltemeditatie is onderdeel van het uur. Zangervaring niet nodig, aanmelden ook niet.

[Kunstenaarscollectief Helder; JeKun(s)t
[14:00 Heiligenbergerweg 144
JeKun(s)t is een vorig jaar gestart initiatief van kunstenaarscollectief Helder. Binnen Helder zoeken kunstenaars en andere creatievelingen samenwerking: ze verlaten hun eigen comfortzone, experimenteren en ontdekken elke keer weer, hoe leuk, leerzaam en inspirerend dat is.

[Whiskyproeverij eetlokaal Bartho 2.0
[15:00 Lage Boog 10
De proeverij, met een hapje, duurt van 15.00 uur – 17.00 uur en kost 30,00 euro per persoon.Geef je op: reserveringen@eetlokaalbartho.nl

[Toonkunst Amersfoort zingt Brahms
[15:30 't Zand 29
Het Toonkunst Amersfoort voert onder leiding van Bas van den Heuvel werken uit van Brahms: Eind Deutsches Requiem, Vier Ernste Gesänge en Begräbnisgesang. Solisten zijn Titia van Heyst, sopraan, en Hans Christiaan Hinz, bariton. Aan de vleugel Marien Nieukerken en Wouter Munsterman. Aanvang 15.30 uur, kerk open 15.00 uur. Toegangsprijs: 25,00 euro, inclusief consumptie en programma-/tekstboekje.

[Concert pianist Maurice van Schoonhoven
[16:00 Westsingel 47
Pianist Maurice van Schoonhoven laat zijn publiek genieten van een bloemlezing uit de top van het klassieke pianorepertoire van Clementi, Schopin, Schumann, Liszt en Scarlatti.

19 november 2018

Amersfoort

[Meespelen met Zeep Improtheater
[19:45 De Stuw 3
Ook zin in een bruisend avondje theatersport zonder verdere verplichtingen? Kom dan naar Zeepsop, een avond vol spelplezier bij Theatersport vereniging Zeep! Graag aanmelden via de mail: Zeepimpro@gmail.com

20 november 2018

Amersfoort

[Kinderen de baas bij H&M
[10:15 Sint Jorisplein 27
Verantwoordelijk zijn voor de materialen van de spelers van FC Utrecht of een functie als storemanager bij de H&M in Amersfoort. Op World Children's Day worden deze droombanen – en talloze meer – vervuld door kinderen. Tientallen bedrijven en organisaties door heel Nederland werken mee aan de actie ALS EEN BAAS van UNICEF Nederland.

[Filosofisch café van Vragend Wijs
[20:00 Appelmarkt 15
Café onder de Linde is deze dag het filosofisch centrum van Amersfoort. Dan heeft Vragend Wijs daar het Café Filo. Tijdens deze avond filosofeert men samen met anderen over de vraag waar één van de deelnemers mee worstelt.