• Avondbeklimmingen op de Toren

    VVV

Dit is er komende week te doen in Amersfoort

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

9 mei 2019

Hoogland

[Digitaal Hulpplein
[9:00 Engweg 7
Dorpshuis De Neng wordt door vrijwilligers van Bibliotheek Eemland gratis hulp en advies geboden bij vragen op digitaal gebied. Eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader meenemen wordt aanbevolen, evenals eventuele inloggegevens. Het Digitaal Hulpplein wordt georganiseerd door Bibliotheek Eemland in samenwerking met Dorpshuis de Neng en SeniorWeb.

Amersfoort

[Lezing Tibetaans boeddhisme
[19:30-21:00 Krommestraat 18
De Tibetaanse Lama, Geshe Ngawang Zopa, geeft een lezing over Het achtvoudige pad bij Coffee Corazon. Dit pad biedt praktische manieren om onze verlangens en problemen te verminderen en uiteindelijk geheel te stoppen, zodat geïnteresseerden de verlichting kunnen bereiken en van alle lijden verlost kunnen worden. Deelname kost 12,50, aanmelding per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl of tel. 06-46610025. Meer op www.boeddhasgompa.nl.

10 mei 2019

Amersfoort

[Beweegmarkt bij CKV MIA
[10:00, Schothorsterlaan
Op de beweegmarkt op de accommodatie van CKV MIA aan de Schothorsterlaan veel suggesties voor beweegactiviteiten. Bezoekers maken kennis met verschillende sportverenigingen en kunnen actief meedoen met workshops. Ook zijn er verschillende fittesten.

[Franse chansons door Rendez-Vous
[20:00 Westsingel 47
Samen met pianist Peter Mohr verzorgt Freek Pril een optreden waarin Franse chansons centraal staan. Veel Franse chansons roepen herkenning op bij Nederlands publiek. Sommige chansons zijn in Nederland een hit geweest zoals La vie en rose en Non, non, rien non a change. Andere nummers zoals La Montagne zijn van oorsprong Franstalig. Dit nummer werd in Nederland bekend als Het dorp dat Wim Sonneveld zong. Kaarten (10 euro) via info@mannenzaal.nl. Aan de deur 12,50 euro. Freek Pril groeide als kind van Nederlandse expats op in Tunesië waar hij met zijn jongenssopraan de sterren van de hemel zong tijdens optredens in de kerk. In Nederland kwam hij in contact met pianist Peter Mohr, samen hebben ze als duo Rendez-vous een speellijst opgebouwd met chansons die voor veel herkenning zorgen bij het publiek.

[Lezing met wandeling Eemkwartier
[16:00 Eemplein 71
Amersfoort is enorm in beweging, maar soms is het goed om even terug te kunnen kijken, om te zien hoe het landschap was en hoe het zich heeft ontwikkeld. Siesta heeft haar boekuitgave 'Wandeling langs de Eem' onlangs geactualiseerd. Om dit feit luister bij te zetten organiseert Siesta op vrijdag 10 mei een lezing voor donateurs en andere Amersfoort-liefhebbers met aansluitende wandeling Eemkwartier.

[Harderwijkse Zangschool in Amersfoort
[20:00-21:15 Heiligenbergerweg 64
Het koor Annemarie and The Pilgrimvoices komt voort uit de zangschool van Annemarie de Jong uit Harderwijk. Twaalf gepassioneerde zangers vormen het gezelschap. Dit koor zingt in de Kandelaar, onder begeleiding van Harry van Wijk. Uitgevoerd worden onder andere werken van Schubert, Mendelssohn, Tchaikovsky en Webber. Het concert is gratis te bezoeken.

11 mei 2019

Hoogland

[Repaircafé
[10:00-13:00 Engweg 7
Elke tweede zaterdag van de maand staan vrijwilligers klaar in Dorpshuis de Neng om artikelen te repareren in het Repaircafé.Hier kunnen bezoekers kleine reparaties laten uitvoeren. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee die normaal gesproken weggegooid zouden worden. Van de bezoekers wordt op vrijwillige basis een kleine bijdrage gevraagd.

Amersfoort

[Lente vogelwandeling
[5:45 Barchman Wuytierslaan 51
Ieder seizoen zijn er wandeltochten die wandelaars het seizoen laten ervaren. André van Keken neemt hen mee. Ze maken een wandeling van 1,5 tot 2 uur en verzamelen en vertrekken vanaf het Vlinderhuys om 5:45 uur. Tussen 8:00 en 8:30 uur zijn ze terug en volgt een gezamenlijk ontbijt. Opgave via ajvankeken@kpnmail.nl. Kosten zijn 7,50 euro.

[Avondbeklimmingen op de Toren
[20:00 en 20:30 Krankeledenstraat 30
De Toren beklimmen in de avond; een gids neemt deelnemers mee naar de top van de toren, voor een prachtig uitzicht over de binnenstad. Tickets kosten 5 euro voor kinderen en 8 euro voor volwassenen. Reserveren is noodzakelijk: www.onzelievevrouwetoren.nl of bij VVV Amersfoort aan de Breestraat 1, (info@vvvamersfoort.nl).

[Repaircafé
[11:30 Wervershoofstraat 37
Inwoners van Amersfoort met een kapotte computer, een ander apparaat dat dienst weigert of een naad die los zit in de blouse kunnen op zaterdag 11 mei terecht bij het Repaircafé Vathorst in St. Pieters en Bloklands Gasthuis locatie Vathorst in Amersfoort. Tussen 10.30 en 13.00 uur zijn daar enthousiaste vrijwilligers aanwezig om de spullen nieuw leven in te blazen. Aan de reparaties zijn geen kosten verbonden, eventuele onderdelen zijn voor eigen rekening, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Iedereen is ook van harte welkom voor alleen een kopje koffie en een praatje.

['De strijd voor onze gezondheid', door Gábor Lenkei
[13:30 Oude Fabrieksstraat 20
Gábor Lenkei komt naar Nederland. Hij is bekend van onder meer de boeken Censuur en Wat u niet mag weten over uw gezondheid, maar staat ook bekend als de dokter die het gevecht aangaat met de gezondheidsindustrie. Zijn lezingen zijn naast informatief, schokkend, intrigerend, ook vol met humor. Na deze presentatie hebben toehoorders meer inzicht in: waarom farma-industrie niet naar gezondheid leidt; waarom vitaminen in diskrediet gebracht worden en waarom een nieuwe gezondheidscultuur nodig is.

[Zangworkshop Cantiamo
[14:00 Robert Kochstraat 4
Workshop in koorzang en stemvorming onder leiding van dirigente van Cantiamo, Maria den Hertog. In deze workshop in de Fonteinkerk doet zij stemoefeningen, solfège en studeert zij met deelnemers een lied in passend bij het repertoire van Cantiamo, waaronder Fauré, Mendelssohn, Brahms, Gjeilo en Rutter. Aangeboden door Cantiamo, met in de pauze koffie of thee. Inschrijven: marijezuidervaart@kpnmail.nl.

[Jubileumconcert Popkoor Pebbles
[14:30 Disselplein 6
Dit jaar bestaat het Amersfoortse Popkoor Pebbles tien jaar en dat laten ze niet ongemerkt voorbij gaan. Op 11 mei geven ze een jubileumconcert 'van kei tot KEI' in de Dissel in Hooglanderveen, waarin leden teruggaan in de tijd. Ze laten in 2,5 uur veel hits horen, die ze door de jaren heen in het repertoire hebben verzameld; van uptempo popsongs tot mooie ballads. Een kaartje kost 7,50 euro: popkoorpebbles@hotmail.com. Meer informatie: www.facebook.com/popkoorpebbles.

[Lentefragmenten
[15:00 en 20:00 't Zand 29
Theaterkoor Voice Box en Orkestvereniging Amersfoort bundelen de krachten in een voorjaarsconcert. Rond het thema Lentefragmenten stelden de twee verenigingen een voorstelling samen waarin onstuimigheid, lieflijkheid, ontluiken, hoop en verwachting, kriebels en voorjaarsstormen door de zaal razen. Zoals het weer op een lentedag abrupt om kan slaan, zo buitelen cabaret, pop, wereldmuziek en klassiek over elkaar heen. De voorstelling wordt twee keer gegeven: om 15.00 uur en om 20.00 uur.

12 mei 2019

Amersfoort

[Jeugdwedstrijd Hengelsportv
[13:00 Vollenhovekade
Viswedstrijd voor jeugdleden van 8 tot en met 16 jaar. Verzamelen om 13.00 uur op het parkeerterrein aan de Vollenhovekade in Vathorst. Start om 13.15 uur, einde om 15.15 uur. Gratis inschrijving en leuke prijzen. Niet-leden van nog geen 14 jaar kunnen een gratis jeugdvergunning aanvragen via de site van de HSVA. Oudere jongeren hebben een jeugdvispas nodig (ook aan te vragen via de site). Inschrijven via viswedstrijden@hengelsportvereniigngamersfoort.nl.

[Benefiet Unbreakable and Friends
[15:30 Soesterweg 330
Unbreakable and Friends heeft de kans gekregen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Hip Hop International in Phoenix Amerika. Aangezien dit een kostbare uitgave is, hebben zij verschillende acties opgezet waaronder dit een benefietoptreden. Een 'pay-what-you-want'-concept in samenwerking met Theater de Veerensmederij. Naast het eigen optreden en die van de andere dansgroepen, vertellen ze over hun passie en doel. Na afloop is er een meet and greet.

[Introdans danst Leve Larbi
[20:15 Coninckstraat 60
Introdans danst Leve Larbi in Flint. Sidi Larbi Cherkaoui is internationaal één van de meest toonaangevende hedendaagse choreografen en heeft tal van onderscheidingen op zijn naam staan. In Leve Larbi presenteert het gezelschap drie van deze werken, waaronder het voor Introdans nieuwe Pure. Kaartverkoop via www.flint.nl. Meer informatie via www.introdans.nl.

13 mei 2019

Amersfoort

[Buurtavond Hart van Soesterkwartier
[20:00 Noordewierweg 131
Een nieuw Hart van de wijk: de plannen voor een nieuw Hart voor het Soesterkwartier zijn dit voorjaar naar buiten gebracht. Inmiddels heeft de gemeente Amersfoort zich over die plannen gebogen. Met de direct omwonenden staat binnenkort weer een nieuw overleg op de agenda. En in de werkgroep 'Noordewierweg Verbindt' zijn ook verdere gesprekken met de 'gemeente gevoerd. Genoeg reden om een buurtavond te beleggen. Op Maandag 13 mei Aanvang 20.00 uur. De locatie is de zaal in het kerkgebouw Emmaüskerk.

14 mei 2019

Amersfoort

[Familieopstellingen volwassenen - kinderen
[10:00 Erekhof 8
Familieopstellingen: Volwassenen en kinderen Als iets niet lekker loopt in een gezin bij een volwassen of het kind, kan een familieopstelling zicht en rust brengen. Op dinsdagochtend 14 mei is er in Amersfoort een open workshop. Na een eenvoudige inleiding van gemaakte innerlijke beelden, volgen de opstellingen op een treffende wijze. Een ouder kan ook voor hun kind een opstelling ontvangen via een mee gebrachten tekening, een kind hoeft hier niet bij aanwezig te zijn. Opstellingen werken even goed door naar het kind en het gezin. Als je een systemische/ familieopstelling ontvangt betaal je € 50,- als representant de eerste keer € 20,-, daarna evt. vrijwilliger bijdragen. Deze workshop is van 10.00 tot 13.00 uur. Op de Locatie: Erekhof 8, in Amersfoort. Het is niet noodzakelijk om vooraf te bepalen of men een opstelling wilt ontvangen. Voor meer informatie/ opgave kan men terecht bij Rosa Kok, tel. 06-3968 3456 Amersfoort, of kijk op www.rosakok.nl

16 mei 2019

Amersfoort

[Workshop rozen maken van papier
[13:00 Hof
Leer de fijne kunst van het rozen maken tijdens deze gezellige workshop.Je maakt rozen van handgekleurd papier.Inclysief koffiepauzes.Kijk ook op www.rozenvanpapier.com

Amersfoort

[Workshop rozen van Papier
[13:00 Pothstraat 65
Workshop Rozen van Papier, je leert mooie rozen maken van handgekleurd papier. Inclusief koffiepauzes. Letop! Als u zich op 27 april 2019 opgeeft krijgt u KONINGSKORTING voor de workshop op 16 mei a.s. in Amersfoort. Zie ook http://www.rozenvanpapier.com

Amersfoort

[Repair Café Soesterkwartier
[13:30 Noordewierweg 131
Repair Café Soesterkwartier Ook nu staan de enthousiaste wijkbewoners die samen het repair Café Soesterkwartier organiseren weer klaar om miskopen op de vrijmarkt een tweede leven proberen te geven. Op donderdag 16 mei en op donderdag 6 juni van 13.30 tot 15.30 uur zijn wij aanwezig "Bij Bosshardt" Emmaüskerk Noordewierweg 131 voor het repareren van broodroosters, lampjes, kleding, föhns, fietsen, speelgoed: alles wat het niet meer doet is welkom. De reparateurs van het Repair Café weten bijna altijd raad. Door repareren te promoten wil het Repair Café bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Aan reparaties zijn geen kosten verbonden maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Ook wijkbewoners die niets te repareren hebben zijn welkom voor een kopje koffie en of een praatje.

Amersfoort

[Borrelen met makers uit Amersfoort
[16:00 Langestraat 76
Ben jij.... ontwerper, fotograaf, illustrator, grafisch ontwerper, glazenier, interieurstylist, architect, designer, kunstenaar, beeldhouwer, muzikant, videograaf, boekbinder of heb je een andere creatief beroep of heb je hart voor een stad dat bol staat van kunst & cultuur? Doe dan met ons mee. Op donderdagmiddag 16 mei staan vanaf 16.00 de drankjes klaar, bij Nul33 (Langestraat 76 Amersfoort). Meld je aan via de agenda op de website: keicollectief.nl/agenda

Amersfoort

[Theatercollege van Hans Goedkoop
[20:30 Eemplein 75
In het 400e sterfjaar van Johan van Oldenbarnevelt (1547 – 1619) organiseren Bibliotheek Eemland en Archief Eemland, in samenwerking met Volksuniversiteit Amersfoort, op donderdagavond 16 mei een theatercollege met Hans Goedkoop. In een imposante show in de grote hal van het Eemhuis zal historicus en televisiepresentator Goedkoop de geschiedenis rond Johan van Oldenbarnevelt doen herleven. Met inzet van digitale media en authentieke historische voorwerpen neemt hij het publiek mee terug naar mei 1619. Hoe heeft het zo ver kunnen komen dat van Oldenbarnevelt, een Amersfoorter van simpele afkomst, opklimt tot raadspensionaris en eindigt op het schavot als staatsvijand nummer 1? Vandaag de dag wordt Johan van Oldenbarnevelt gezien als Neerlands grootste staatman, maar is deze loftrompet terecht? Werd hij gedreven door eerzucht of onbaatzuchtige vaderlandsliefde? Tickets & info via www.heteemhuis.nl

Amersfoort

[Theatercollege van Hans Goedkoop
[20:30 Eemplein 75
Er zijn nog kaarten te krijgen voor het theatercollege op donderdagavond 16 mei met Hans Goedkoop. In een imposante show in de grote hal van het Eemhuis zal historicus en televisiepresentator Goedkoop de geschiedenis rond Johan van Oldenbarnevelt doen herleven. Met inzet van digitale media en authentieke historische voorwerpen neemt hij het publiek mee terug naar mei 1619. Hoe heeft het zo ver kunnen komen dat van Oldenbarnevelt, een Amersfoorter van simpele afkomst, opklimt tot raadspensionaris en eindigt op het schavot als staatsvijand nummer 1? Vandaag de dag wordt Johan van Oldenbarnevelt gezien als Neerlands grootste staatman, maar is deze loftrompet terecht? Werd hij gedreven door eerzucht of onbaatzuchtige vaderlandsliefde?

17 mei 2019

Hoogland

[Ontdek je Creatiekracht!
[9:30 Het Fortuyn 55
Je creëert altijd. Door je denken, je voelen, je doen (of niet-doen). Vaak zijn we ons dat maar ten dele bewust. Hier meer inzicht in krijgen, is fascinerend, inspirerend, soms confronterend en altijd verrijkend. Hoe kun jij je creatiekracht inzetten om je wensen tot vervulling te laten komen? Wat kun je doen vanuit jouw innerlijke wereld van denken en voelen? Voor jezelf en voor de wereld? Een training over bewust denken, kracht, ontvangen, vertrouwen, liefde, de wet van aantrekkingskracht, wensen. Open je voor wat er mogelijk is! Vrijdag 17 mei: de eerste ochtend van een training van zes ochtenden. € 25,- per keer. Groep met alleen vrouwen. Meer info: mirjam@kloppendhart.nl/06-15314957/www.kloppendhart.nl. Je bent van harte welkom!

Amersfoort

[Mind-Walk Amersfoort
[10:00 Schothorsterlaan 21
Zin om je te ontspannen en op te laden? Je bent iedere vrijdagochtend welkom bij Mind-Walk, de start is bij het Groene huis Schothorsterlaan 21. We wandelen met aandacht en doen ontspanningsoefeningen, iedereen kan meedoen. Tijd: 10 tot 11.30 uur. De kosten zijn € 6,- per keer.Info en opgave : inekevanderaalst@gmail.com of 06 - 18865594.

18 mei 2019

Amersfoort

[ROMMELMARKT
[11:00 Siliciumweg 57
Zaterdag 18 mei ROMMELMARKT speelgoed - kleding (ook kinder) - boeken - kleingoed - enz van 11.00 uur tot 14.00 uur op het Plein voor het Plein, we gaan het geld besteden aan buiten speelgoed voor de kinderen. locatie: Nijverheidsweg Noord 40 te Amersfoort

Amersfoort

[Jong Juliana Music Experience
[13:30 Sportpark Bokkeduinen 11
Op 18 mei kunnen kinderen van 4 tot 10 jaar meedoen aan de Jong Juliana Music Experience in Fit Academy Bokkeduinen (Sportpark Bokkeduinen 11).De kinderen zijn van 13.30 tot 15.30 uur welkom, inloop is vanaf 13.15. Tijdens de Music Experience doen de kinderen een clinic op de pbone (dat is een kunststof trombone) of op slagwerk en daar gaan ze samen muziek mee maken. Natuurlijk gaat Jong Juliana optreden tijdens de Music Experience, zodat je kan zien hoe je samen muziek kan maken! De kinderen gaan ook met Jong Juliana meedoen, want er gaat niets boven ZELF en ACTIEF meedoen. En dan... tja! Dat is nog een verrassing! Neem je vader, moeder, vriendjes en vriendinnetjes mee, want de toegang is gratis. Heb je na dit evenement vragen over Jong Juliana, de Music Kids, de Super Kids, of wil je je opgeven, stuur dan een mail naar jong-juliana@juliana-amersfoort.nl.

Amersfoort

[Vrijwilliger Annerie in het zonnetje!
[14:00 Hanzeboulevard
Tijdens de open tuin van vandaag maken we van de gelegenheid gebruik om vrijwilligster Annerie in het zonnetje te zetten. Zij laat haar inspirerende werk zien in een kraampje op het erf van de tuinderij van de Eemstadboerderij. Zij fotografeert prachtig de producten van de tuinderij en geeft vorm aan diverse uitingen van de tuinderij zoals posters, handleidingen, vouchers en visitekaartjes. Daarnaast tekent, fotografeert en maakt ze contrastrijke, handgemaakte ontwerpen die geïnspireerd zijn op de natuur, trends en het dagelijks leven. Ook qua technieken is Annerie veelzijdig: ze houdt zich momenteel veel bezig met dotwork, watercolour, geometrische lijntekeningen en mandala's. Alvast genieten van haar inspirerende werk kun je op www.instagram.com/anne_essie Je vindt de tuinderij aan de Koningsbergenweg 10, dat is bij rotonde 11 van de Hanzeboulevard, achter de Citroëngarage.

Amersfoort

[Eerste Hulp Bij Onbespoten groente
[14:00 Hanzeboulevard
De tuinderij van de Eemstadboerderij is vandaag open voor iedereen die geïnteresseerd is in biologisch tuinieren, gezond en lekker eten en gemeenschapslandbouw. Deze dag is er speciale aandacht voor 'Eerste Hulp Bij Onbespoten groente'. De aandeelhouders die wekelijks hun porties groenten, kruiden en bloemen halen stellen vaak vragen: Hoe maak ik het klaar? Wat kan ik er mee doen? Hoe maak ik het schoon? Welke delen kan ik allemaal eten? Met die vragen is onze vrijwillige huisontwerper en styliste Annerie aan de slag gegaan. Zij ontwikkelt een groente-EHBO-handleiding, met fraaie illustraties, waarvan zij de eerste resultaten gaat presenteren. Praktisch kun je aan de slag door de groente-EHBO-tiptocht over de tuin te doen. Voor de culinaire trek zullen we lekkere dingen doen met de eerste tuinbonen en een schat aan verse kruiden. Kinderen mogen bloemen zaaien en meedoen aan een beestjessafari. Je vindt de tuinderij aan de Koningsbergenweg 10.

Amersfoort

[Tap Takeover bij de Dikke Koning
[14:00 Appelmarkt 18
Op zaterdag 18 mei neemt brouwerij de Molen bezit van de knusse Appelmarkt in Amersfoort. Samen met biercafé de Dikke Koning organiseren zij een Tap Takeover. 8 kranen Molenbier, nog 20+ op fles, vergezeld van live muziek en een BBQ. Brouwerij de Molen is al 10 keer uitgeroepen tot de nummer 1 craftbierbrouwerij van Nederland door Ratebeer, en wereldwijd vind je ze terug op nummer 6. Zeker de moeite waard dus voor de bierliefhebber, om op 18 mei naar Amersfoort te komen. Vanaf 14.00 tot maar liefst 22.00 staan de kranen open. Van tevoren kan je een ticket kopen inclusief proefglas en munten. Hier zijn verschillende pakketten voor te krijgen, met leuke voordeeltjes natuurlijk. Zoals de Earlybird; een proefglas, gadget en 10 munten voor € 22,50,- in plaats van € 30,- Tickets: https://www.facebook.com/events/410865463068751/

Amersfoort

[Reünie Scouting Mondriaan
[14:00 Barchman Wuytierslaan 43
Al meer dan 20 jaar is scouting Mondriaan een begrip in Amersfoort. Om dit te vieren willen wij onze oudleden uitnodigen voor een reünie. Een reünie waarin wij samen terug blikken op deze mooie jaren onder het genot van een hapje en een drankje en natuurlijk onze eigen scouting band Victory Boogie Woogie. De reünie vind plaats op 18 mei 2019 om 14:00 uur tot 22:00 uur op het "nieuwe" clubhuis aan de Barchman Wuytierslaan 43. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar reünie@scoutingmondriaan.nl. Vergeet hierbij niet eventuele dieetwensen of andere bijzonderheden te vermelden. Zie ook de het Facebook evenement voor de laatste informatie: https://nl-nl.facebook.com/events/scouting-mondriaan/re%C3%BCnie-scouting-mondriaan/2275401209160341/

Amersfoort

[Muziek na de Markt in de Lutherse Kerk
[16:00 Langestraat 61
TRIO DEBU is een jong, enthousiast gitaartrio uit Amsterdam bestaande uit Eva Aukes, Bas Gaakeer en Ward Reijmerink. Ze hebben zich exclusief toegelegd op de bewerking en vertolking van de muziek van Claude Debussy. Debussy heeft nooit muziek gecomponeerd voor de gitaar, terwijl hij wel die ambitie koesterde. Hij nodigde op een avond een bekend gitarist uit om de mogelijkheden van de gitaar te verkennen, maar de gitarist kwam echter nooit opdagen. Ter gelegenheid van het 100e sterfjaar van Debussy in 2018 heeft TRIO DEBU zelf een programma samengesteld en gearrangeerd met bekende, maar ook obscure pianowerken. Een frisse vertaling door liefhebbers. Beschouw TRIO DEBU als de uitkomst van een avond die nooit heeft plaatsgevonden. Ze brengen een hommage aan de gitaarliteratuur door er zelf een bijdrage aan te doen.

Amersfoort

[Voorjaarsconcert 'Van Hollandse bodem'
[20:00 Angelinapolder 3
Op zaterdag 18 mei houdt het Concertorkest Juliana Amersfoort haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Ditmaal staat het concert in het teken van Nederlandse componisten en artiesten. Er is deze avond een grote diversiteit aan muziek te horen. Zo hoort u onder andere bekende liedjes van Ramses Shaffy en Doe Maar, maar ook de opzwepende muziek van Normaal komt aan bod. Muziek van de Nederlandse componisten Rogier van Otterloo en Jacob De Haan zult u ook zeker waarderen. Voorzitter Concertorkest Pim Van Kolfschooten: "Na het succesvolle Top2000 concert van vorig jaar hebben we nu opnieuw voor een thema gekozen. Wij zijn hier heel enthousiast over en weten zeker dat iedereen hier van zal genieten. We hopen dan ook heel veel mensen te ontmoeten op 18 mei. Het orkest bestaat dit jaar 10 jaar en dat willen we samen met u vieren. Met dit themaconcert willen we onze veelzijdigheid laten horen". Kaarten a 10 euro p.p te bestellen via concertorkest@juliana-amersfoort.nl of kapsalon "geknipt voor jou"

19 mei 2019

Amersfoort

[KKR weekend 2019
[13:00 Muurhuizen 98
Zet het nu in je agenda, Zaterdag 18 en Zondag 19 Mei 2019. Dit weekend zal gevuld zijn met inspirerende en spannende gebeurtenissen rondom de bestaande route. De hele stad, het centrum en daarbuiten, zal in het teken staan van de KunstKijkRoute. De werkgroep is bezig met het bedenken van de invulling en horen ook graag van jullie ideeën over hoe we Kunst in Amersfoort nog dichterbij de mensen kunnen brengen. Laat je gedachtes achter via onze Facebook of via de mail.

Amersfoort

[Bomenwandeling met verhalenverteller
[14:00 Schothorsterlaan 21
Abe de Verteller neemt je mee langs de mooiste bomen van park Schothorst en vertelt vele anekdotes en verhalen over de mythen, magie en volksgeloof van beuk, linde, lijsterbes en meidoorn. Leer over breukebomen en vernaggelen, heksen onder de meistruik, over kransen van lijsterbes en van de lentebloemen in de Griekse mythen! Ook behandel ik de Keltische bomenkalender. We verzamelen om twee uur bij het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort. Meedoen is gratis, ik ga na afloop met de hoed rond!

Amersfoort

[25-jarig Jubileumconcert Capricciosa
[15:00 Utrechtseweg 266
Op 19 mei 2019 zet het jubilerende Toonkunst Vrouwenkoor Capricciosa de bloemetjes buiten! En wel in de Bloementuin. In deze feestelijke tuin hoort u leeuweriken, nachtegalen, zwaluwen, vlinders, bijen, beekjes, lentebriesjes en boerenmeisjes. De titel is ontleend aan de 9-delige liedercyclus "Jardin des Fleurs" van Luigi Denza. Verder vieren wij ons 25-jarig jubileum met de klanken van "In Nature" van Dvorak, "Birthday Madrigals" van John Rutter, "Natuur en Liefde" en het koor van de Boerenmeisjes van Tsjaikovski. Komt u samen met ons van de natuur genieten?

Amersfoort

[Jaarconcert Zeur Niet! Liefs van Annie M.G
[15:00 Oceaan 14
Zeur Niet! met Liefs van Annie M.G. Al generaties lang smult het Nederlandse publiek van de liedjes van Annie M.G. Schmidt. Mensen die nog nooit van haar gehoord hebben moet je met een lantaarntje zoeken. Op 20 mei zou de in 1995 overleden auteur 108 jaar geworden zijn. Reden om deze dag tot de Annie M.G. Schmidt dag uit te roepen. Om alvast in de stemming te komen staat de koningin van de Nederlandse kleinkunst op 19 mei al centraal, tijdens het jaarconcert van Zeur Niet! Zeur Niet! zingt uitsluitend composities van Harry Bannink. Bannink en Annie M.G. hadden een bijna magische samenwerking. Zij voelden elkaar feilloos aan. Dit heeft geresulteerd in vele liedjes die vergroeid zijn geraakt in het muzikale DNA van Nederland. Naast Zeur Niet! zal het combo 'De Jongens' een gastoptreden en voor muzikale ondersteuning zorgen. Datum: zondag 19 mei Aanvang: 15.00 uur Locatie: De Bron, Vogelplein 1, 3815 GV Amersfoort Entree: €10,00 Kaarten bestellen via zeurnietamersfoort@gmail.com Info:

Amersfoort

[Mannenzaal Klassiek: Concert klarinet/harp
[15:30 Westsingel 47
In de serie Mannenzaal Klassiek spelen klarinettiste Marieke vos en harpiste Annemieke IJzerman, leden van Kamermuziek Ensemble Nederland, met veel enthousiasme het repertoire voor klarinet en harp. Naast het bestaande repertoire hebben zij inmiddels het dubbele aan arrangementen opgebouwd omdat de combinatie van klarinet en harp zo in de smaak viel bij zowel het publiek als de musici. In de zomer van 2019 maken zij voor de tweede keer een tour als duo door Frankrijk in samenwerking met componist Carlos Michans. Kaarten: EUR 14,00 in voorverkoop, reserveren via info@mannenzaal.nl Kaarten aan de zaal kosten EUR 16,00. Marieke Vos en Annemieke IJzerman zijn naast het samenspelen als duo en in Kamermuziek Ensemble Nederland, samen met violiste Lisanne Soeterbroek en celliste Maya Fridman, actief in verschillende ensembles en orkesten. Voor meer info: www.mariekevos.nl en www.annemiekeijzerman.com

20 mei 2019

Amersfoort

['Amersfoort Zwerfafval Vrij' Aankondiginng
[13:00 Coninckstraat 60
Vele partijen zetten zich naast de gemeente Amersfoort in om zwerfafval tegen te gaan. Tientallen schoonmaakacties en zwerfafvalevenementen vinden elk jaar op vrijwillige basis plaats in Amersfoort; in wijken, parken, winkelcentra en op het water. Duurzame afvalverwerking is steeds meer een thema bij het bedrijfsleven en bewustwording omtrent zwerfafval is een educatief thema binnen het onderwijs. Al deze partijen zijn op hun eigen unieke wijze bezig met zwerfafval. Het is tijd om opgedane ervaring en kennis te delen, zo meer inspiratie op te doen en samenwerking te stimuleren. Op maandagmiddag 20 mei vindt daarom de eerste inspiratiedag Amersfoort Zwerfafval vrij plaats in Theater Flint in Amersfoort. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Het evenement is bestemd voor alle ondernemers, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen met belangstelling voor dit thema, en alle burgers die actief (willen) zijn om zwerfafval tegen te gaan.

Amersfoort

[Amersfoort Zwerfafval Vrij 20 mei
[13:00 Coninckstraat 60
UITNODIGING Amersfoort zwerfafval vrij Wilt u ook een schone straat, buurt en een schone stad? Vindt u iets van zwerfafval? Kom naar de inspiratiemiddag Amersfoort zwerfafval vrij in theater Flint! Een GRATIS evenement voor Amersfoorters die betrokken (willen) zijn bij het tegengaan van zwerfafval. Er zijn interessante lezingen over de gevolgen van zwerfafval en er is een inspiratieplein. Meldt u aan op www.keischoon033event.nl Tot 20 mei!

Amersfoort

[Mind-Walk Amersfoort
[19:00 Schothorsterlaan 21
Zin om je te ontspannen en op te laden? Je bent iedere maandagavond welkom bij Mind-Walk, de start is bij het Groene huis Schothorsterlaan 21. We wandelen met aandacht en doen ontspanningsoefeningen, iedereen kan meedoen. Tijd: 19 tot 20.30 uur. De kosten zijn € 6,- per keer.Info en opgave : inekevanderaalst@gmail.com of 06 - 18865594.

Amersfoort

[The Elvis Concert 2019
[20:00 Coninckstraat 60
Oud-bandleden Elvis Presley komen naar theater Flint in Amersfoort Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat de iconische zanger Elvis Presley de top van de hitlijsten veroverde met nummers als 'In The Ghetto', 'Suspicious Minds' en 'Don't Cry Daddy'. In Amersfoort wordt dit herdacht met een concert waaraan originele bandleden van The King of Rock 'n Roll meewerken. Het concert is te zien in theater Flint in Amersfoort op maandag 20 mei. Onder de muzikanten die op het podium staan bevinden zich de legendarische drummer Bob Lanning, die in 1970 deel uit maakte van Elvis' zijn band en Jim Murray van The Imperials die vanaf eind jaren zestig de achtergrondzang verzorgde tijdens diverse opnamesessies en vele honderden shows. Zanger is de Amerikaan Dwight Icenhower. Hij werd door de erfgenamen van Elvis uitgeroepen tot de allerbeste Elvis sound-a-like en is wereldwijd een veelgevraagd artiest. Naast The Elvis Concert shows treed hij exclusief op voor Elvis Presley's Graceland (USA).