• Poppenkast Sint.

    PR

Dit is er komende week te doen in de stad

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is te vinden in onze online agenda.

21 november 2018

Amersfoort

[Workshop hoog sensitieve kinderen
[19:15 Angelinapolder 3
Indebuurt033 heeft subsidie toegekend voor het verzorgen van drie workshops aan ouders van Hoog Sensitieve Kinderen (HSK). Als je fijn gevoelig bent, komen via je zintuigen veel prikkels ongefilterd binnen. Denk aan licht, geluid (bijvoorbeeld smak geluiden), warmte en geuren. Ook emoties van anderen voelen deze kinderen. Anika Morsink ven Lotte Brundel verzorgen de workshop.

[Beweging in foto's van december
[20:00 Smallepad 30
Elke drie weken is er een nieuw onderwerp voor de leden van de fotoclub Keistad. Deze keer is het "Beweging in de maand december".

['De hemel van': leer sterren kijken
[20:00 Schothorsterlaan 27 7
Sterrenwacht Midden-Nederland geeft de cursus "De hemel van…". Aanmelden via https://bit.ly/2PaLCHz Kosten: 20,00 euro. Op 21 november en 28 november om 20.00 uur, afhankelijk van het weer.

22 november 2018

Amersfoort

[SRO workshop Mindfulness: Focus
[14:00 Watersteeg 85
SRO buurtsportcoaches verzorgt met Hartono Ngadimin, fysio-, haptotherapeut en mindfulnesstrainer een workshop Mindfulness met thema focus. Mindfulness richt zich op het Hier en Nu. Als volwassenen reflecteren wij regelmatig over het leven. Maar soms kan dat de vorm aannemen van piekeren en malen. Dit kan ten koste gaan van onze concentratie. Interesse lbelt@sro.nl www.mindfulnessinorganisaties.nl

[Broedplaats: Samen maken we de stad
[18:00 Schothorsterlaan 11
De Broedplaats is een bijeenkomst waarin inwoners, gemeenteraadsleden, wethouders en ambtenaren elkaar ontmoeten en samen kunnen broeden op ideeën voor de stad. Iedereen kan hiervoor een pitch doen van maximaal drie minuten. De aanwezigen kiezen met welke pitch zij mee willen denken om het initiatief of idee verder te helpen.

[Gratis voorlichting sociale media
[18:45 Oude Fabriekstraat 7
In de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november) biedt Connect Voorlichtingen een kijkje in de digitale wereld waarin kinderen vandaag de dag leven. Aanmelden via www.connectvoorlichtingen.nl

[Gratis Gezondheidsavond
[19:00 Nijverheidsweg-Noord 123-127
Introductie en demonstraties. Deze gratis healingavond vindt iedere donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur plaats. Voor meer informatie: http://soulfulnessnederland.nl

[Praten over zelfdoding
[20:00 Westsingel 30
Gastspreker bij Café Zin! is Christa Anbeek, hoogleraar theologie en docent levensfilosofie. In haar nieuwste boek 'Voor Joseph en zijn broer' verkent zij de diepe sporen die zelfdoding nalaat in het leven van hen die verder leven.

[Open Atelier
[20:30 Kosmonaut 9
Kom schilderen bij Amateur Kunstatelier/Schildersezel Amersfoort.

23 november 2018

Amersfoort

[Mind -Walk
[10:00 Schothorsterlaan 21
Wandelen met aandacht en ontspanningsoefeningen voor iedereen. De kosten zijn 6,00 euro per keer. Informatie en opgave : inekevanderaalst@gmail.com of 06 - 18865594.

[Kinderkleding en speelgoedmarkt
[19:00 Weberstraat 2
Voor extra inkopen voor de feestdagen of een zakcentje bijverdienen. Gratis entree!

[Jubileumvoorstelling Theatergroep Vierfout
[20:15 Disselplein 6
Omdat het de tiende voorstelling is wordt er flink uitgepakt met mooie, leuke, ontroerende, actuele en absurde sketches en liedjes.

[Comedy a la Thjum met onder andere Anne Bakker
[20:30 Heiligenbergerweg 144
Een tweemaandelijkse comedyshow waar echte mensen, echte verhalen vertellen. Elke show neemt Thjum een aantal comedians mee uit het land.

24 november 2018

Amersfoort

[Open Huis MBO Amersfoort
[10:00 Leusderweg 30-34
Uitzoeken welk vak je kunt gaan doen met een opleiding, bekijken van de locaties én dan zelf bepalen: wat kies je? Ga naar mboamersfoort.nl/openhuis!

[Repair Café Nieuwland
[10:00 Zeldertsedreef 2
Tussen 10.00 en 13.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties.

[Gratis proefles zenmeditatie
[10:00 Vlasakkerweg 50
Zen helpt op te merken wat er gaande is, dit te begrijpen en, daardoor, te veranderen. Dat brengt rust, veerkracht en ontspanning. In de eerste week van december starten er weer Introductiecursussen. Op 24 en 29 november zijn er gratis proeflessen. Zie ook www.zen.nl/amersfoort

[Zingen in het Park
[11:00 Bisschopsweg
Iedere laatste zondag van de maand is er Zingen in het Park in Park Randenbroek. Een vrije-inloop-activiteit voor zangers en mensen die denken helemaal niet te kunnen zingen. Verzamelen om 11.00 uur bij de ingang van Park Randenbroek aan de Bisschopsweg.

[Feest voor Sinterklaas
[11:30 Leeghwater 1
Ook dit jaar komt Sinterklaas weer met heel veel pieten naar het ICOONtheater in Amersfoort.

[Modeshow Terre des Hommes Amersfoort
[13:30 Kamp 79
Vrijwilligers uit de winkel lopen op de catwalk en laten de mooiste creaties zien.

[Marcsi Banda Hongaarse muziek en dansen
[16:00 Spinetpad 2
Marcsi Banda is geformeerd rond getalenteerde violiste Mariëlle van Luijk (Marcsi). Marcsi is van Hongaarse afkomst en is in de ban geraakt van Hongaarse volks-en zigeunermuziek. Gratis toegang.

[Jubileumconcert met Plunck!
[16:00 Coninckstraat 60
Muziekvereniging Sint Caecilia geeft een groots jubileumconcert in de AFAS zaal van Flint. De muziekvereniging bestaat dan officieel 90 jaar.

[Artiesten feestavond
[20:00 De Kabouterhut, Barchman Wuytierslaan 202
Vanaf 20.15 uur treden zanger Peter Beense, Hermano, Marcel van Sas en zangeres Sharon Heer op. Toegang 12,50 euro.

[Benefiet orgelconcert St. Joriskerk
[20:00 Hof 1
Hoofdorganist Rien Donkersloot speelt een benefietconcert waarvan de opbrengst ten goede komt aan de voltooiing van het koororgel. Voor 10,00 euro per minuut speelt Rien verzoekjes.

[De Russische Ziel door Amer Consort
[20:15 Matthias Withoosstraat 34
Een concert met Russische liturgische muziek. Beide concerten worden gegeven in de Orthodoxe kerk. Alle werken worden in het Russisch gezongen. Info via: www.amerconsort.nl

Hooglanderveen

[Jubileumvoorstelling Theatergroep Vierfout
[20:15 Disselplein 6
Met mooie, leuke, ontroerende, actuele en absurde sketches en liedjes.

25 november 2018

Amersfoort

[Poppenkast Sint
[15:00 Wageningseberg 43
Sint en Piet maken hun opwachting in poppenspel 'De Frats van Hatsefrats' gespeeld door Poppentheater Cassiopeia. Voor iedereen vanaf 3 jaar. Toegang 5,00 euro www.poppentheatercassiopeia.nl

[Poezievoordracht en kunstenaarsgesprek
[15:00 Coninckstraat 58
Dichter Kees Blokland leest voor uit eigen werk. Daarnaast zal Harry Dukker in gesprek gaan met 2 van de 29 deelnemende kunstenaars aan de Wintersalon, te weten Flip Lambalk en Linda Verkaaik.

[De Russische Ziel door Amer Consort
[15:30 Matthias Withoosstraat 34
Een concert met Russische liturgische muziek in de Orthodoxe kerk. Alle werken worden in het Russisch gezongen. Info via: www.amerconsort.nl

[Argentijnse klanken door tangotrio Encanta
[16:00 Westsingel 47
Tangotrio Encanta speelt en zingt muziek uit Buenos Aires.

26 november 2018

Amersfoort

[Informatie thuishulporganisatie
[19:30 Maanlander 14A
Helpgewoon start per 2019 in Amersfoort. Wij zoeken huishoudelijke hulpen die hun clienten in het kader van de wmo de beste zorg willen bieden en tegelijk het heft in eigen handen willen nemen samen andere thuishulpen. De coöperatie is op zoek naar huishoudelijke hulpen en vertelt op deze informatiebijeenkomst graag meer.

[Lezing door Egyptoloog in Bergkerk
[20:00 Doctor Abraham Kuyperlaan 2,
De vroegdynastische Per-hedj was toen het 'huis van het steengoed', niet het 'huis van het zilver'.