• Een groep van 25 jonge vluchtelingen uit het AZC in Amersfoort gaat drie maanden lang diverse kunst- en cultuurworkshops volgen.

    New Dutch Connections

Dit is er te doen in Amersfoort

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst is te vinden in onze online agenda.

27 september 2018

Hoogland

[Digitaal hulpplein in Dorpshuis de Neng
[10:00 Engweg 7
Gratis hulp en advies op digitaal gebied. Het inloopspreekuur is van 10.00 tot 12.00 uur. Neem zelf tablet, telefoon of laptop mee.

Vathorst

[Ondernemend Vathorst: lezing Harm Slomp
[19:30 Terschellingkade 22
De financiële topman van het Leger des Heils, Harm Slomp, zal ondernemers van Vathorst toespreken. Zijn lezing, gevolgd door een discussie zal gaan over nieuwe carrièrekansen.

Amersfoort

[FuckUp Nights Amersfoort
[20:00 Eemplein 71
In KAdE Café vertellen vier sprekers over hun zakelijke flops en fuckups: Dirkjan van Oord - Mede-oprichter Kultlab Adinda van Wely - Art Consultant Alexandra Smith - Presentatiecoach / Storytelling Trainer Sigrid van der Hoeven - Cultureel ondernemer

28 september 2018

Amersfoort

[Grebbelinie-bootexcursie
[10:00 Eemplein
Een bootexcursie langs het noordelijke deel van de Grebbelinie naar Bunschoten - Spakenburg en terug. Afvaart is om 10.00 uur bij het Eemplein met de Fietsboot Eemlijn. Informatie over aanmelding en betaling van 10,00 euro op de website www.grebbelinie.nl

[Voorlichting verslaving Het Nieuwe Eemland
[10:00 Daam Fockemalaan 12
Van 24 t/m 28 september krijgen de leerlingen van Het Nieuwe Eemland voorlichting over verslaving en gewoonten. De voorlichting wordt gegeven door goed opgeleide ervaringsdeskundigen van Stichting Be Aware.

[Kom naar de Coachdag
[10:00 Zuidsingel 1
NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) wil op een laagdrempelige manier mensen laten ervaren hoe het is om gecoacht te worden en wat het effect van coaching kan zijn. www.komnaardecoachdag.nl

[Presentatie collectie Sari Fair Fashion
[11.00, 13.00 en 15.00 uur Koestraat 27
Sari Fair Fashion presenteert haar nieuwe najaarscollectie op vrijdag 28 en zaterdag 29 september. www.sari-fairfashion.nl

[Wandeling Vliegveld Soesterberg
[14:00 Stationsplein 41
Tijdens deze tocht van 9 km zal men ervaren hoe bijzonder dit gebied is. De tocht wordt afgesloten met een vegetarisch driegangen menu. Opgeven voor vrijdag 28 september 10.00 uur via ahontspannu@gmail.com. Kosten 22,50 euro. Meer informatie www.ahontspan.nu

[Pop-up koor Taizé Soesterkwartier
[20:00 Noordewierweg 131
Inloop met koffie vanaf 19.30 uur. Muziekboeken zijn aanwezig op de locatie.(Emmaus kerk Noorderwierweg) Iedereen is welkom.

[Magische verhalen in het park
[20:00 Schothorsterlaan 21
Openluchtvoorstelling van Abe de Verteller in park Schothorst, naast het Groene Huis, met de mooiste verhalen rondom magie en tovenarij. De verteller gaat met de hoed rond.

29 september 2018

Amersfoort

[Gratis cursus reanimeren op Wereldhartdag
[Daam Fockemalaan 12
Het Reanimatie Netwerk Amersfoort wil 250 inwoners van Eemland leren reanimeren. Onder leiding van gecertificeerde instructeurs worden mensen opgeleid. Aanmelden via www.hartslageemland.nl

[Open Dag Witte Vlinder
[10:00 van Galenstraat 30
Open Huis met een aanbod van diverse creatieve activiteiten en bewegingsworkshops.

[Oogstfeest
[10:00 Weg van de Vrede 40
Jaarlijks organiseert de stichting 'Tuinen van verbinding' een Oogstfeest op de moestuin in Rustenburg. Deze moestuin bestaat nu drie jaar en wordt bewerkt door vrijwilligers. Zij zorgen iedere week met veel plezier voor een oogst en levering aan de beide voedselbanken in Amersfoort. Op dit oogstfeest krijgen bezoekers een indruk van de tuin en de mensen die er werken. Er zijn hapjes en recepten van eigen teelt.

[Gedragsspreekuur Kat en Hond
[13:00 Amsterdamseweg 139
Tijdens de dierendagviering bij Intratuin staan kattengedragstherapeut Claudia van der Linden (Analyze Cat) en hondengedragstherapeut Renée Noor (Spin en Kwispel) klaar voor het beantwoorden van vragen over het gedrag van huisdier(en). Dit kan gaan over agressie, onzindelijkheid, angstig gedrag maar ook over de opvoeding, trainen, spel of voedselverrijking.

[Rosita Steenbeek signeert nieuw boek
[14:00 Langestraat 33
Rosita Steenbeek signeert haar nieuwe boek "Wie is mijn naaste? Mijn verhaal over de vluchtelingenopvang", in boekhandel Veenendaal. Steenbeek maakte het lot van vluchtelingen en migranten van heel dichtbij mee. Op ontelbare plekken vol verdriet raakte ze aan de levens van mensen die op hun sterkst en tegelijk kwetsbaarst zijn.

[Presentatie 'Het Zero Waste Project'
[14:30 Leusderweg 186
Jessie en Nicky Kroon bezoeken De Algemene Boekhandel. Zij schreven het boek 'Het Zero Waste Project'. Jessie en Nicky zijn van 14.30 tot 16.00 uur aanwezig. Zij komen vertellen over hun boek en laten zien hoe zij zonder afval leven.

[Muziekcafé Zielhorst: Kingston Airlines
[16:00 Spinetpad 2
De Amersfoortse band Kingston Airlines speelt ska, rocksteady en reggae uit de jaren 60 en 70. Toegang gratis

30 september 2018

Amersfoort

[Kinderkookcafé
[10:00 Snouckaertlaan 7
Maak als echte kok samen met andere kinderen heerlijke gerechtjes. Voor kinderen van zeven tot wen met elf jaar. Meer weten, kijk dan op www.stoerekost.nl

[Zingen in het Park
[12:00 Bisschopsweg
Iedere laatste zondag van de maand wordt in Park Randenbroek zomaar gezongen. Een bont gezelschap enthousiaste zangers en zangeressen verzamelt om 11.00 uur bij de ingang van het park aan de Bisschopsweg. Een uitdeler met songteksten is beschikbaar. Vrije inloop.

[Spelen met 'die Zauberflöte'
[14:00 Nieuwe Erven
JeKun(s)t verzorgt een interactieve en creatieve middag voor volwassenen én kinderen vanaf zes jaar. Opera 'die Zauberflöte' dient als thema en inspiratiebron. De middag begint om 14:00 uur, eindigt om 17:00 uur en vindt plaats in Cultuurboerderij De Nieuwe Erven, Heiligenbergerweg 144 (parkeren bij Park Randenbroek). Kaartjes zijn te koop via www.infohelder.com Kosten: volwassenen 12,50 euro / studenten en 66plussers: 7,50 euro. Kinderen vanaf zes jaar onder begeleiding kunnen gratis meedoen.

[Verteltheater: Volg de olifant
[14:30 Heiligenbergerweg 115-119
Verhalen in het bos presenteert: 'Volg de olifant!' Een muzikale vertelling voor jong en oud (vanaf acht jaar), over de magie van liefde en hoop. De voorstelling wordt gespeeld door Frans de Vette & Gottfrid van Eck in het Koetshuis in park Randenbroek.

[Waar Gebeurd
[17:00 tot 18:30 KAdECafé, Eemplein
Een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen. Het thema van deze middag is "Vrienden voor het leven". De vertellers zijn gewone mensen met een bijzonder verhaal. Op 30 september gaan Aat van der Harst en Frits Roelofs, Yvonne Ploum, Ad Dijkstra, Annelies Berk, en Frans Weijzen de uitdaging aan om een mooi (of ontroerend) verhaal te vertellen.

1 oktober 2018

Amersfoort

[Jonge vluchtelingen op het podium
[Heiligenbergerweg 144
New Dutch Connections geeft jonge vluchtelingen in Amersfoort een podium. Begin oktober gaat het project '(podium)kunst' van start. Een groep van 25 jonge vluchtelingen uit het AZC in Amersfoort gaat drie maanden lang diverse kunst- en cultuurworkshops volgen. Het project biedt wekelijks workshops waarbij deelnemers kennis maken met verschillende kunstdisciplines. Veel van de deelnemers zijn uitgeprocedeerd en leven elke dag in de angst om uitgezet te worden. Door de workshops raken de deelnemers zelfverzekerd en zelfstandig en kunnen zij zelf in contact treden met de buitenwereld.

Vrijwilligers uit Amersfoort gezocht New Dutch Connections maakt onderscheid tussen coaches en maatjes. Een coach of maatje biedt een vluchteling ondersteuning bij zijn/haar persoonlijke en professionele ontwikkeling door het eigen netwerk in te zetten. Je spreekt wekelijks af om bijvoorbeeld samen een kop koffie te drinken, een opdracht te maken, een open dag te bezoeken of iets sociaals te ondernemen. Maatje of coach zijn van een jongere kost ongeveer twee uur per week. Meer weten over de rol van coach of maatje? Mail dan naar vrijwilligers@newdutchconnections.nl

2 oktober 2018

Amersfoort

[Wandelgroep voor vrouwen in Randenbroek
[9:00 Haydnstraat 26A
De trainingen worden gegeven door vrouwen uit de wijk. Het gaat niet alleen om wandelen: doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie en de sociale positie van migrantenvrouwen.

Hoogland

[Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng
[10:00 Engweg 7
De vrijwilligers van Bibliotheek Hoogland staan klaar om gratis hulp en advies te geven op digitaal gebied. Het inloopspreekuur is van 10.00 tot 12.00 uur.