• Ben van Duin

Dominique, nique, nique

LIEVE VROUW Soeur Sourire vertelt het verhaal van Jeannine Deckers, een eenvoudige maar intelligente Belgische bakkersdochter. Na een van liefde gespeende jeugd, besluit ze om het klooster in te gaan. Aangemoedigd in haar muzikale talent neemt ze haar eigen liedjes op.

In 1963 scoort ze totaal onverwacht als Zuster Glimlach een wereldhit met het lieflijke Dominique. De non met de gitaar wordt in korte tijd een icoon. The Beatles en de Rolling Stones moeten tijdelijk voor haar wijken. Haar succes wordt zelfs verfilmd in Hollywood. Toch liep het triest met haar af.

Theaterproductiehuis Zeelandia brengt een integer portret van deze trieste figuur met grote theatrale kracht. Een ode aan een onwaarschijnlijke superster.

Schrijver en acteur Louis van Beek werd voor zijn vorige productie 'Mathilde' genomineerd voor de Louis d'Or voor de beste mannelijke hoofdrol.

Productiehuis Zeelandia; Soeur Sourire De Lieve Vrouw, zaterdag 10 oktober om 20.30 uur. Meer informatie: www.lievevrouw.nl of tel. 033-4226555.