• Marcel Rensen

Eemhuis even grootste pub van Amersfoort

AMERSFOORT De grote hal van het Eemhuis wordt op initiatief van de Bibliotheek Eemland omgetoverd tot de grootste pub van Amersfoort voor de Pubquizstrijd033. Op zaterdag 6 april komen de vijf bekendste pubquizzen van Amersfoort samen onder één dak. Iedereen is welkom om mee te doen. Van de doorgewinterde quizspeler tot de nieuwkomers die even van alle quizzen willen proeven.

Pubquizzen doen het goed in Amersfoort, want de stad kent heel wat verschillende varianten. De Bibliotheek Eemland organiseert Pubquizstrijd033 waar de bekendste quizzen van de stad bij aansluiten. Voor dit evenement op 6 april wordt de grote hal van het Eemhuis omgetoverd tot pub. Het balkon van de eerste etage krijgt een enorm scherm ingebouwd en zal tegelijkertijd dienen als het toneel voor het presentatieteam dat bestaat uit het gezicht van iedere kroeg.

De Bibliotheek Eemland en het Eemhuis verzorgen samen met Poppodium Fluor, Zandfoort aan de Eem, Onder de Linde, café Lobbes en 't Nonnetje de rondes van de quiz. Normaal wordt er in de bibliotheek nooit bier geschonken, maar voor deze avond is er een uitzondering gemaakt.

Ook twee andere bekende Amersfoortste partijen haken 6 april aan. De deelnemers strijden niet alleen voor de eer van meester pubquizzer van de stad, maar ook voor mooie prijzen. Deze worden namelijk aangeboden door bierwinkel HOP en spellenwinkel Spellenpoort.

Teams van maximaal vijf deelnemers kunnen zich aanmelden voor 25 euro per team. Aanmelden kan via www.heteemhuis.nl. De inloop is vanaf 19.00 uur. Om klokslag 20.00 uur start de quizmaster met de eerste vraag.