Eerste lustrum Hoogland Dweilland aanstaande

AMERSFOORT De vijfde editie van het Blaaskapellenfestival Hoogland Dweilland wordt zondag 1 juli gehouden. Net als de voorgaande jaren is de locatie van het festival, de Hamseweg in Hoogland. Wederom zullen er vier muziekpodia en vier  horecapunten zijn, het festival duurt van 12.00 uur tot 20.00 uur. 

Op dit moment hebben zich al negentien kapellen voor deelname ingeschreven. ,,Dat zijn er veel, de ervaring leert dat kapellen zich doorgaans pas in de allerlaatste weken definitief inschrijven", meldt de organisatie. Dit jaar is er extra aandacht voor de kinderen: op het hoofdpodium (achter de Aldi) zal er om 11.00 uur een optreden zijn van clown JeBo. Aansluitend aan zijn optreden zal hij om ca.12.00 uur met alle kinderen richting het kinderplein lopen (parkeerplaats Formido); het grote kinderplein staat dit jaar volledig in het teken van het circus.

Festival-voorzitter Mark van der Steen: ,,Hoogland Dweilland wordt elk jaar mooier en professioneler. Het grote aantal voorinschrijvingen van nu al negentien kapellen bewijst dat het festival 'staat als een huis' op de landelijke kalender. Dit jaar hebben we extra aandacht voor de kinderen met een nog leuker kinderplein. Ook qua sponsoren ziet het er weer goed uit."

Er zijn nog een aantal plekken vrij voor de braderie. Ook zoekt de organisatie nog extra vrijwilligers. Aanmelden voor de braderie of als vrijwilliger via de website www.hooglanddweilland.nl. Op de Hoogland Dweilland-facebookpagina wordt regelmatig nieuwe informatie over de voorgang van het festival gegeven.