• Dias Latinos

Festival Dias Latinos verandert Amersfoort in Latijns Amerikaans middelpunt

AMERSFOORT Na een succesvolle editie van vorig jaar is het Latijns-Amerikaanse festival Dias Latinos binnenkort weer terug op 29, 30 juni en 1 juli. Alle amigos verzamelen zich tijdens dit zomerse weekend om te genieten van een Latijns-Amerikaans feest, met de beste artiesten, dansworkshops en allerlei andere festiviteiten.

,,De Latijns-Amerikaanse muziek is mij met de paplepel ingegoten. Het is muziek waar iedereen vrolijk van wordt en daarom ook verbindend. Met Dias Latinos hopen wij vanuit Amersfoort de muzikale brug te slaan naar een vrolijker Nederland!', aldus festivaldirecteur Jörgen Raymann.

In het televisieprogramma Pauw van BNN VARA vertelde Jörgen meer over het festival en liet hij ook alvast wat muziek horen (video). ,,Het is het leukste outdoor Latin festival van Nederland, in de mooiste stad van Nederland", zei Raymann. 

FESTIVAL Met het festival worden verschillende culturen in Nederland bij elkaar gebracht. Door middel van diverse dansworkshops verspreid over de verschillende locaties in de stad laat het festival jong en oud kennismaken met Latijns Amerikaanse culturen om zo een unieke beleving mee te geven. Er wordt niet alleen gekeken naar de mix van verschillende culturen, maar er is ook aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Latin muziek- en dans in de vorm van seminars en workshops.

BEWUSTWORDING Dias Latinos wil de aandacht ook inzetten voor maatschappelijke doeleinden. Onder de toepasselijke naam 'Viva la Vida' wordt tijdens Dias Latinos aandacht besteed aan onder andere de pijler bewustwording. Op vrijdag 29 juni 2018 is er een besloten feest georganiseerd in een veilige omgeving voor en door cliënten van Amerpoort. Amerpoort ondersteunt ruim 2.300 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht, Flevoland en in 't Gooi: van jong tot oud en van licht tot ernstig en meervoudig beperkt.

LINE-UP Na dit besloten feest is Dias Latinos in heel Amersfoort geopend voor de rest van de amigos. De afgelopen maanden zijn er op de facebookpagina van het festival al enkele namen bekendgemaakt. Zo komt de Cubaanse zanger TROY een optreden geven met invloeden uit de pop, latin, salsa, reggaeton en hiphop. N8N (Nathan Ambach) zal zijn liefde voor soul-, funk-, Latin en bluesmuziek met alle amigo's delen. Naast deze twee artiesten zorgen ook Trafassi, Timbazo, Memo Pimiento Electric Orchestra, Gerardo Rosales Sextet, Mamihlapinatapai en Lady Caro voor swingende optredens. Niet alleen bekende artiesten verdienen het podium, maar tijdens het driedaagse festival wordt ook nieuw, jong talent uitgedaagd om zich te presenteren op één van de podia.