• Xander Verweij

Film kijken onder de sterren

AMERSFOORT Movienights onder de toren heeft het programma bekend gemaakt. In augustus kunnen bezoekers op drie zomeravonden weer aanschuiven bij de openluchtbioscoop op het Lieve Vrouwekerkhof. De films worden gedraaid op donderdag 1, 8  en 15 augustus en starten tegen zonsondergang. Entree is gratis. 

De films die worden gedraaid zijn Cold War, Waterboys en Greenbook.

COLD WAR Cold War wordt op 1 augustus als eerste film gedraaid. De film is een rokerig liefdesverhaal in film-noir-stijl met de achtergrond van het naoorlogse Europa. Cold War ontving diverse Oscarnominaties. 

WATERBOYS 8 augustus is de film Waterboys te zien. Deze film gaat over een misdaadboekenschrijver en zijn zoon. Tijdens een reis naar Schotland komen de twee met elkaar in conflict. Mede dankzij hun gedeelde liefde voor de Schotse band The Waterboys komen ze weer dichter bij elkaar 

GREENBOOK Op 15 augustus is de laatste filmavond. Dan draait de film Greenbook. Deze meervoudig Oscarwinnende film toont een waargebeurd verhaal. In de film reist de donkere pianist Don Shirley met zijn blanke lijfwacht Tony door het racistische zuiden van Amerika. 

Meer informatie over Movienights onder de toren is te vinden op de website: www.lievevrouw.nl.