• Brian Vijber

Gaypride Amersfoort laat roze hart kloppen

AMERSFOORT De veertiende editie van de Gaypride Amersfoort vindt donderdag 21 juli plaats. Het evenement wordt georganiseerd aan de vooravond van de Europride die dit jaar in Amsterdam is. De Gaypride Amersfoort is het enige LHBT-festival in de regio Amersfoort.

Het thema is 'Passie Voor Vrijheid'. Onder deze noemer organiseren de roze organisaties van Amersfoort dit jaar een breed scala aan activiteiten. Het thema sluit aan bij het evenement The Passion, maar ook bij het motto van de Europride 'Join our Freedom'.

Naast vertrouwde elementen als het feest op de Hof, de Rainbow Run en de Roze Markt worden er ook dit jaar nieuwe programmaonderdelen georganiseerd. Met Ameezing Pink staat de Groenmarkt deze donderdag in het teken van de Homo Top-100. De nummers worden vertolkt door een professionele band en het publiek mag uit volle borst meezingen. Voor lesbo's, homo's, bi's, transgenders en in dubio's tot en met 18 jaar wordt samen met Jong en Out een dance-feestje georganiseerd aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren.

De Gaypride Amersfoort wordt georganiseerd door de gelijknamige stichting. In goed overleg is besloten dat initiator van de Gaypride Amersfoort Derk Koetje zich terugtrekt als voorzitter van deze organisatie. Als dank voor zijn jarenlange inzet is hij benoemd tot erelid en blijft hij wel betrokken bij het evenement.

Voor de laatste informatie: www.facebook.com/gaypride033.