• 2016-10-14 10:30:45 DEN HAAG - ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers presenteert het verkiezingsprogr

    Jerry Lampen

Gert-Jan Segers op vierde Literair Diner Hoogland

HOOGLAND Het vierde Literair Diner Hoogland wordt maandagavond 7 oktober gehouden in restaurant De Faam. Als gasten zijn de Hooglandse schrijvers Riet Tolboom-van Loen en Ruud Hopster aanwezig én de voorzitter van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie Gert-Jan Segers. De nieuwe stadsdichter Jacques de Waart krijgt als eerste en laatste het woord op deze speciale editie van het Literair Diner Hoogland in het kader van Groos op Hoogland 2019.

Hooglander Gert-Jan Segers heeft naast zijn werk als politicus vanaf het jaar 2000 zes boeken geschreven, waaronder twee romans. Zijn laatste boek is in 2019 verschenen met de titel 'Waarom doe ik dit in vredesnaam?- Overwegingen van een christenpoliticus'. Tijdens het vierde Literair Diner wordt met Gert-Jan Segers gesproken over zijn schrijverschap en met name over dit laatste boek.

In 2014 is het boek 'Schrief 't maor op…' van de geboren Hooglandse Riet Tolboom-van Loen (7-9-1935) verschenen. Zij schrijft op een ontroerende wijze over haar leven, met name over haar jeugd in Hoogland. Riet wordt geïnterviewd door Henk van Middelaar, journalist en schrijver van het boek 23 april 1945, zes uur.

Ruud Hopster is al jaren lid van de Historische Kring Hoogland. Hij is een echte Hooglandkenner en schreef opmerkelijke artikelen onder de titel 'Waar gebeurd, verhalen uit Hoogland van de 19e eeuw'. Ruud zal onder andere vertellen over de knieperigheid van de gemeenteraad, de stiefmoederlijke bedeling van het onderwijs en over de poëzie op de hervormde pastorie, waar de bekende dichters Geerten Gossaert, Jan Thomson en Cor Jellema enige tijd hebben gewoond.

Organisatoren Guido de Wijs en Hooglander Ben Stoelinga zijn blij met deze zeer gevarieerde line-up. Stoelinga: ,,We zijn er weer in geslaagd om aansprekende schrijvers te presenteren die óf uit Hoogland komen óf over Hoogland schrijven. Het belooft een boeiende avond te worden."

Restaurant De Faam aan de Hamseweg zorgt voor een Hooglands vijfgangendiner. Vanaf 9 september zijn kaarten verkrijgbaar en af te halen aan de bar bij De Faam op de Hamseweg. In de drie voorgaande jaren was het Literair Diner Hoogland al snel uitverkocht. Kaarten via: bstoel@planet.nl.